impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Therapy Sessions Budapest
@ Mokka Cuka, 2009.07.11
Limewax, Audio, Counterstrike, Mastif, Numek
Durván öt hónappal a Donny, Panacea és Current Value nevével fémjelzett buli után múlt hétvégén ismét a szeletelésé volt a főszerep a Hajógyári Sziget egy részén. A hentelés külhoni felelősei ezúttal Limewax, Audio és a Counterstrike voltak, a helyszín pedig a - korábbi dekorációkat és látványelemeket nélkülöző - Mokka Cuka.
Viszonylag korai érkezésünk ellenére tekintélyes embertömeg fogadott minket a bejáratnál, és jobbkor nem is toppanhattunk volna be: Mastif éppen a ’Fucking Hostile’-lal hergelte a lelkes fiatalokat. A csökkentett sör- és pálinkaáraknak köszönhetően hamar sikerült hangulatba kerülni: Limewax-et már a tánctér első feléről követtem. Az ukrán tehetség váratlanul sok négynegyeddel operált, a hardcore-szerű darabok és a hardtechno zenék szerves részét képezték szettjének, melyben természetesen rengeteg saját zene (pl. ’Cracking Core’, ’666’) is helyet kapott. Ilyesmi szettekben ritkán hallani tease-t, különösen örültem hát, amikor rövid időre hallhatóvá vált a ’Cleansed by Nightmare’. A közönség első három-négy sora gyakorlatilag mindenre megőrült, nem volt ez másképp egy-egy Cooh, Donny és CV zene hallatán sem. Hogy mindenki kipihenhesse magát a következő két fellépő produkciójáig, a Noisia ’Stigma’-ja is felcsendült.

Audio egyaránt játszott régit és újat, hallhattuk az ’Onkey’ remixet, Future Signal kollabokat (természetesen a Furyennel egyetemben), a még mindig halálos Donny-féle ’Search & Destroy’-t és a ’Vigilante VIP’-t. A szett csúcsa nekem egy eddig ismeretlen ’Papua New Guinea’ verzió volt, ha valaki felismeri a remixert, jelezze! Kellően eklektikus szettet játszott a tetovált angol, aki patrióta honfitársainknak is kedvezett a State of Mind ’Wake Up Call’-jának Mindscape remixével.

A kegyelemdöfést a harmadik headliner, Counterstrike adta meg a rendkívül lelkes közönségnek. Volt itt minden a ’Tinnitus’-tól a felpiccselt négynegyeden át a ’666 Untitled’-ig és Lucio De rimanez darabokig, rángatóztunk a Dub Elements-féle ’Escape’-re, majd amikor már mindenki maximum hőfokon égett, megkaptuk a ’Discovered’ extrabrutális Current Value átértelmezését, csak a hatás kedvéért. Hogy a legvérmesebb CS rajongók se maradjanak kielégítetlenül, a dél-afrikai producer betekintést engedett legújabb közösködéseik eredményébe például Katharsysszal, a Forbidden Society-vel, Nanotekkel.

Három fellépő, három nagyszerű szett (bár a fülemnek jobb lett volna, ha a művész urak nem csavarják maxra a gain-eket). Az ellentmondást nem tűrő drum and bass széles skáláján sikerült szaladgálni, méltán öregbítve a TS sorozat hírnevét.

A képekért köszönet Pez_Agent-nek!
>> A cikkhez tartozó galéria
L.A.S., 2009.07.16