impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz & Major League pres. Icicle & Lenzman
@ A38, 2010.01.16
Icicle, Lenzman, Pamb, Harsh, Safair, SKC, Statik
A Fields Of Joy, Drum Club, Different Drum és egyéb tematikus bulik után ismét egy új koncepcióval rukkolt elő a Bladerunnaz. 2010-ben egy neves holland szervezőcsapattal karöltve (Major League) igyekeznek bemutatni a tulipán országának drum&bass és egyéb stílusú zenei színterét. A bulisorozat első estéjén debütált országunkban a mostanában legfinomabb liquid funk-ot készítő Lenzman, de a Major League rezidensek (Pamb & Harsh) mellett Icicle is feltűnt a pult mögött, hogy megmozgassa halálpontos mixeivel az A38 gyomrát.
A hajó és az ismerősök gyors feltérképezése és felkeresése után könnyű volt beilleszkedni, hiszen késői érkezésünknek köszönhetően a közönség már elég pezsgő hangulatban volt. Pamb és Harsh bemelegítőjéről sajnos teljesen lemaradtunk, a már korábban érkezettek viszont elismerően nyilatkoztak róluk. Lenzman már bőszen pörgette a likvideket, a szelekciójába több saját szerzemény is befért (’Soul Patrol’ rmx, ’Open Page’, ’High & Low’, stb.). Az ő produkciója számomra kissé erőtlennek, kiforratlannak tűnt, látszott rajta, hogy dj-zés terén még nem annyira gyakorlott. A szett természetesen üdítő és naprakész volt, de éjfél után az ember általában olyan zenéket vár, amik sikítást és hajóimbolygást idéznek elő. Hiányzott valami.

Néhány iszonyatosan mély zene felpakolásával Icicle tudatosította bennünk, hogy már ő uralja a dj-pultot, mi pedig egyre sűrűbben kaptuk fel a fejünket egy-egy zenére ("te jó ég, mi lehet ez?"). Jégszívű barátunk esetében is a saját számok domináltak, viszont emellett igen kifinomult érzékkel váltogatta a hőskori drum&bass kedvenceket az aktuális, friss zenékkel. Ennek megfelelően volt ’Remote Control’, ’Bacteria’, ’Time’, ’Mnml Funk’ és sok hasonló finomság, de a lassan szögelésbe átmenő szettje közben még egy-két morcosabb, mélyebb dubstep darabbal is meglepte a tömeget. A kitérő után viszont már kissé egyhangúba csapott át Icicle játéka, de ettől függetlenül abszolút pozitív élmény volt hallani, és látni, hogy mennyire együtt él a zenével.

Hajnalban Safair, SKC és Statik triumvirátusa váltotta az egész estés holland diktatúrát. Safair könnyed női vokálos indítózenéje egészen megmelengette a már-már fagyos szíveket, a továbbiakban is kaptunk számos likvidet a rengeteg minőségi zene mellé. A három gyakorlott dj együtt is tökéletesen teljesített és vitte tovább az estét kifulladásig, sok magyar zenével (Spinline - ’Run’, ’Radioactive’) és néhány klasszikussal (’Friday’).

Akik a sztrájk miatt nem tudtak vagy nem mertek elindulni, sajnálhatják, hogy kimaradtak, mert jól sikerült az év első ’runnaz estéje. A hangerő eléggé beszélgetősre lett beállítva, de azt hiszem a fellépők és a zenék kárpótoltak mindenkit, aki a sztrájk ellenére is eljött.

A képekért köszönet ib.su-nak és Pez_Agent-nek!
>> A cikkhez tartozó galéria
shadam, 2010.02.14