impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Chris.Su & Suzie's Wedding Party
@ Royal Club, 2010.04.24
Klute, Bailey, Ill.Skillz, Concord Dawn, TC1, Stamina MC, Hungarian Allstars
Az esküvő az egyik olyan dolog életünkben, ahol mindennek klappolnia kell. Nem lehet hervadt a menyasszonyi csokor, nem lehet gyűrött a nyakkendő, és - amennyiben tartanak - a lakodalomnak is meg kell adni a módját. Sokunk jó barátja és a honi drum and bass-élet jogásznője figyelmesen szervezkedett, így elmondhatjuk: sokáig emlékezetes esküvői bulin vagyunk túl.
A hazai törtritmus-élet öltönyben pompázott a délutáni ceremónián, melyen az esti buli külföldi fellépői is hiánytalanul megjelentek. Kattogtak a vakuk, csordultak a könnycseppek, és miután a Depeche Mode-ra bevonuló fiatal pár hölgytagja a szóló lányok közé hajította csokrát, mindannyian sejtettük, hogy nagy buli elé nézünk.

Korai érkezésünk ellenére sok jókedvű emberrel találkoztunk a Royal különtermében. A rendkívül figyelmes szervezésnek köszönhetően (alkoholos) italokban és ételekben nem volt hiány, az aprósüteménytől a töltött káposztáig mindent végigkóstolhatott a sokaság. A régen nem látott ismerősök társaságában szinte szaladt az idő, így mire az ünnepeltek felvágták a tortát, a tánctér is izzott.

Az est zenei részét fiaink nyitották, Matt-U dubstep szettjét követően (melybe néha SKC is beszállt) hazánk drum & bass krémje fokozta a hangulatot sok jól ismert zenével. A külföldiek játékát Klute kezdte. Szettjének nagy részében Commercial Suicide kiadványokat pörgetett, hallottunk még Mindscape-et és Gridlokot is, a szett csúcsa pedig az osztatlan ovációt kiváltó ’Solaris’ volt.

Klute-ot a raszta Bailey váltotta a pultban. Emberünk régen járt hazánkban, ezért sokan nagy izgalommal várták játékát. Egy néhány héttel korábbi mixe alapján teljesen más szelekcióra számítottam tőle, ám Bailey - szerencsére - rám cáfolt. Minden értelemben eklektikus szettjében felcsendült a ’Rukus’, az Alex Reece-féle ’Pulp Fiction’, Dillinja friss tánctér robbantója (’On The Wheels’) és a nyár egyik slágerének ígérkező ’Bright Lights’ Rollers változata is. Mindeközben MC Blu-ID felelt a vokális szupportért a tőle megszokott színvonalon.

A D.Kay és Raw.full alkotta Ill.Skillz játékába már Stamina is bekapcsolódott, nem is maradhatott el a Barcelona és az All That You Are éneklése. Az osztrákok pattogósabbra - vagy hogy stílszerű legyek: "lakodalmasabbra" - vették a figurát: a Nero és Camo & Krooked zenéknek nagy sikere volt. Kevésbé volt örömteli, amikor valaki egy sört borított az egyik CD-lejátszóba; a számok közti "holtidőt" azonban Stamina szinte észrevétlenné tette éneklős magánszámaival, az Ill.Skillz pedig megmutathatta, mi fán terem az "egy lejátszós DJ". Eme rövid intermezzo után újra a slágereké lett a főszerep, én magam pedig nosztalgikus örömmel hallgattam az ’It’s On The Way’-t.

Sok saját zenével és az új-zélandi kollégák újdonságaival megrakva érkezett a Concord Dawn Matt-je. Felcsendültek a Chaos by Design album közismert darabjai és nem maradtak el a régi klasszikusok (’Morning Light’, ’Don’t Tell Me’) sem. Újabb zenékre áhítozó fülemet egy-egy Bulletproof vagy State of Mind zene tette elégedetté.

TC1-ból sajnos elég keveset hallottunk, de az elsőként játszott zenéje (Break?) annyira meggyőző volt, hogy eredeti terveinket feladva még maradtunk kicsit. Tökéletes levezető szettet produkált a Dispatch kiadó feje, ám kisvártatva győzött a fáradtság, így távozóra fogtuk (mely nem volt egyszerű, hiszen annyi ismerőstől kellett elköszönni).

A buli nevéhez méltó fieszta-hangulatban telt az éjjel, boldog ifjú párral, vidám násznéppel. Sok boldogságot és örömöt Krisztiánnak és Zsuzsinak, jöhet a baba!

A képekért köszönet Sternl-nek, Rumanka-nak, Magdának és Dávidnak!
>> A cikkhez tartozó galéria
L.A.S., 2010.05.15