impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
V.A.
Transit One
Dispatch Recordings, 2011
Az ezredforduló tájékán alapított Dispatch Recordings a Hidden Agenda szüleménye, de legnagyobb sikereit azóta éri el, mióta a háttérből támogató Ant TC1 előlépett a label vezetői posztjára. Ennek bizonyítéka a számos single után egy válogatás album, melyen a kiadó legforróbb producerei teszik tiszteletüket, főként a minimalista hangzás képviseletében.
A sorban helyet kapott a már tekintélyes Dispatch diszkográfiával rendelkező Survival, a hibázni gyakorlatilag képtelen Break, a tavalyi év nagy felfedezettjei közül az Octane és DLR alkotta páros, Skeptical és Keza, valamint nem utolsó sorban az egyre komolyabb sikereket elkönyvelő magyar Spinline trió.

Break ismét bemutatja, hogyan kell anthemet varázsolni egy monumentális intro segítségével, Survival pedig szokás szerint Christina Nicola vokáljával operál. Külön kiemelendő a Spinline és Hydro ’Blindfolded’ névre keresztelt trekkje, ami minden bizonnyal komoly sérüléseket fog okozni a táncparketten, így kell egy zene előnyére fordítani a koszos hangzását.

A CD verzió kiegészül további hét szerzeménnyel, köztük a Spinline ’Made Guy’ című, abszolút egyedi hangzást hordozó „tik-tak” bézével. Az extra trekkek közt van még az album beharangozója gyanánt már piacra dobott EBK ’Mud’ és a ’Red Mist’ Gusto szövegével megtámogatva (szerintem ütősebb is lett az instrumentál verzióhoz képest). A digitális formátumot preferálók további két Survival zenével gazdagodhatnak bónusz gyanánt. Ám az extrák sora még itt sem ér véget, hiszen aki bármilyen formátumban megvásárolja a teljes kiadványt és a számlát e-mailben elküldi a kiadó részére, az ingyen megkaparinthatja a Jenna G gyönyörű hangjával megspékelt ’The Lost Walrus’ névre keresztelt mashupot, mely a korábbról már ismert likvid-himnusz, a ’Lost In Music’ vokáljait tartalmazza.

TC1 a közösségi média erejét kihasználva vonja be ügyesen a hallgatókat az eseményekbe, hiszen egy szavazás keretén belül lehetőség van eldönteni, hogy nyolc további zene közül (köztük a már említett ’Made Guy’) melyik kerüljön rá egy limitált 10”-esre. Nem kell mást tennetek, mint a label boss Soundcloudján favorizálni a szerintetek arra érdemes zenét (ugye mondanom sem kell, hogy melyikre kell voksolni?).

Sokan titulálták a Dispatch-et ’B’ listás kiadónak, aminek a producerek a megmaradt zenéiket passzolják le, de ezzel az albummal igazolja helyét a legígéretesebb címkék között.

VA - Transit One - Dispatch Recordings (DISLP002)

LP - 3x12” (meghallgatom)

A. Sky (Break Remix) - Survival
B. Drop Out - Octane & DLR
C. A Process Of Elimination - Skeptical
D. The Jazz Club - Octane, DLR & Ant TC1
E. Blindfolded - Spinline & Hydro
F. Mistakes - Survival ft. Christina Nicola

CD (meghallgatom)

1. Sky (Break Remix) - Survival
2. Drop Out - Octane & DLR
3. A Process Of Elimination - Skeptical
4. The Jazz Club - Octane, DLR & Ant TC1
5. Blindfolded - Spinline & Hydro
6. Mistakes - Survival ft. Christina Nicola
7. Made Guy - Spinline
8. Sunshine - Paul T & Survival
9. Structure - Skeptical & MC Fokus
10. Mud - EBK
11. Monkey Business - Keza
12. High - Survival
13. Red Mist [Vocal Version] - Octane, DLR & Subterra ft. Gusto

Digital Bonus (meghallgatom)

14. Find A Way - Survival
15. Clone - Survival

Ant TC1, Octane & DLR - The Lost Walrus


markov, 2011.01.18