impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Time Out Budapest bemutatja: Welcome to the Jungle
@ A38, 2011.01.28
Bong-Ra (NL), Enduser (US), Mesterházy
Fagyos januári estén folytatódott az A38-on a fülledt, párás ameneket felvonultató parti sorozat, amely a Welcom To The Jungle névre hallgat. Az év első igazán tört éjszakáján az utrechti Jason Köhnen, ismertebb nevén Bong-Ra aprított, valamint az óceán másik partjáról érkező Enduser kalauzolta a közönséget az elektronikus zene árnyékos világába.
A hivatalos kezdés után, nagyjából egy óra késéssel érkeztem az addigra már dübörgő hajó gyomrába. Mire előreverekedtem magam, addigra már Mesterházy (aki egy ’Murder You’ Ruff Inna Jungle verzióval búcsúzott) mellet Enduser készülődött, hogy a sötét ütemeket felvonultassa. Nem is kellet sokat várni arra, hogy a lassan, de annál magabiztosabban kiterjedő elektronika mindenkit magával ragadjon. Sokan voltak, akiket negatívan érintett a vártnál lassabb és „egyenesebb” ütemek, azonban unalmasnak semmiféleképpen nem lehetett nevezni az experimentális elemeket is tartalmazó szettet, amely jócskán felvonultatta a saját szerzeményeket is.

Két óra magasságában bontakozott ki igazán jungle áradat, hiszen a raszta hollandus Bong-Ra vette át a kontroller mögött az irányítást. A tempót egyből 666 mérföldesre növelte, amely meghozta a „táncoló” fiatalok kedvét is. Nem volt megállás, jöttek a várva várt saját ütemek: ’Can’t you dig it?’, ’Yeti’, és 'Hello, My Cock Is An Aardvark’. Olykor egy kis dubstepes mókával fűszerezte meg az estét, volt például The Bug & Warrior Queen ’Poison Dart’ és Hecq Vs Exillion ’Spheres Of Fury’. Aztán volt természetesen egy kis „diszkó” is (’I Wanna Be A Hippie’, TOA ’Garou Densetsu’, Acrnym ’Lava Lump’) és az elmaradhatatlan metál blokk is befért. Ugyan már ekkorra is megkapta mindenki azt, amire vágyott, mégis ezután következett a szett java, bár ekkor már vészesen közeledett a játékidejének vége. Érezhető volt, hogy itt már szabadon kalandozik a művész úr a sötét rengetegben, néhány ragga jungle, és örök zöld (’31 seconds’) amen társaságában lassan mindenki megérkezett Babylonba.

A laptopokat lemezsercegés váltotta fel, újra Mesterházy volt porondon, aki kompromisszumot nem keresve vágott a lovak közé. A zúzásból csak egy Anthrax foszlány ragadta meg a fülem, de akkor már többedmagammal a ruhatár felé tartottam, hogy örömmel nyugtázzam, fantasztikus buli volt!

>> A cikkhez tartozó galéria
Pez_Agent, 2011.02.14