impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Elektróger-Factory Farsang
@ Factory Aréna, Miskolc, 2011.02.12
Palotai, Gratt, Bordee, BOS
Az Elektróger-Factory Farsanghoz hasonló hangvételű buliból mostanában nagyon kevés akad a környéken. Családias környezetben, a helyi zenészek mellett Palotaival kiegészülve buliztunk február elején Miskolcon.
Parkolás és aperitif után fél tizenegy körül érkeztünk meg, a csarnokba lépéskor kihaltság volt tapasztalható, így a karszalagok hamar a kezünkre kerültek. A jelmezben érkezők kedvezményt is kaptak, a lehetőséget sokan ki is használták, így szinesítve az estét. Maga a buli a lenti, nagyobb teremben volt, a pult szokásosan a "buszban" volt elhelyezve. Hamar kiderült, hogy az előző Factory bulikhoz képest most nagyobb sörkészlettel készültek a szervezők, ami mindenképp pozitívum, vagy csak annak köszönhető, hogy talán kevesebben voltunk. A megfelelő italmennyiség mellett hatalmas fényorkán fogadott még minket, intelligens lámpák cikáztak minden irányba. Illetve a szokásos pult mögötti vetítés mellett most a két oldalsó falon is csodálhattuk a visualt.A kezdetekben az Elektrógeresek, azaz Bordee és Gratt táncoltatták a koránérkező társaságot némi electro-breakkel és dnb-vel. Volt például N.O.H.A.-tól a 'Tu Cafe', de felcsendült a 'No Good' a Prodigy-től is. Ezután BOS vette át a terepet aki rá jellemző módon inkább a dubstep-körüli dolgokat játszotta. Palotai már egy kellően előmelegített közönséget hevíthetett tovább. Maradva a súlyos dubstep ütemeknél egy kis drumandbass-szel és elektróval fűszerezve, szólt például Plan B-től a 'Love Goes Down', annak is Doctor P remixe. A produkció most kiegészült egy egész estés scratch-show-val is, melyet a pult mellett elhelyezett lemezjátszókon végeztek a srácok. A scratchelés remekül passzolt, jól követték Palotait, nem is maradt el az ováció.

4 óra körül sajnos már kimerültek a tartalékaink, így el kellett jönnünk a buliról, ahol egyébként a fogyatkozó tömeg még mindig remekül érezte magát. Kiváló hangulatú buli volt, szokásosan a helyi szubkultúra számos ismerős rajongójával, sok fiatallal, vicces jelmezekkel. Látszott a bulin, hogy szervezők igyekeztek mindenre gondolni, legközelebb Ludmillával folytatódik a buli.

A képekért köszönet ng-nek!
>> A cikkhez tartozó galéria
Imotamen, 2011.02.27