impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Heads Up! pres. N-Type
@ Corvintető, 2011.03.19
N-Type (UK), Matt-U, Madd, Gumilap
A Heads Up! rendezvénysorozat jóvoltából egy újabb álomfellépőt köszönthettünk a Corvintetőn. A tavasz nyitányaként a Wheel & Deal kiadó főnöke, azaz N-Type látogatott el hozzánk. Mellette a címkéhez koherensen kötődő hazaiak (Matt-U és Madd) is pirítottak rendesen.
Természetesen már Gumilap bemelegítése is megadta a kezdő löketet az estének: a ropogós dubstepek mellet volt némi múltidézés is, hangolódva és tisztelegve az est fénypontja előtt a ’Tred’-del és a ’Way of the dub’-bal, amik nekem igen csak megmelengették a szívemet. De az eklektikus hangzás sem szorult háttérbe, így az ínyencek Reso 'Aethra'-jára bólogathattak, vagy épp egy 'Prophet VIP'-ra. Szépen lassan a tempó is fokozódott, és a tánctér is megtelt. Ekkor már Mc Blend is üdvözölte a közönséget, és mindig egy keveset hozzátéve remekül hostolta a mindenkori lemezlovast.

A váltást követően Matt-U állt a kerekek mögé, aki egy 'Original Killa'-val kellően tovább lökte a hangulatot, és innentől kezdve nem is volt megállás. A 'Who's there', a 'Walk on' vagy esetleg a 'Deadline' Madd remix voltak, amik nagyobb ovációnak örvendtek a szett alatt. Persze saját szerzeményekből sem volt hiány, szólt az 'Empty inside' (az Osirisnél várható) és a 'Straightened up' is többek közt. Véleményem szerint nagyon egyben volt az egész műsor, az elejétől a végéig.

Az újabb csere után jött az, akire már négy éve vártunk: N-Type az elején kicsit mélyebb hangzásokkal térképezte fel a terepet, pörgette a ’You’-t, aztán egyre keményedett a hangzásvilág, amely végül néhány reszelős vobliba torkollott. A közönség ezt persze egy cseppet sem sajnálta, végig együtt mozgott a robosztus termetű dj-vel, aki minden porcikájával a mixelésre koncentrált, és még a mikrofont sem volt rest magához ragadni, hogy buzdítsa a publikumot. A vegyes szelektálás, és a dinamikus keverések ellenére mégsem voltam maradéktalanul elégedett, de ez talán csak a több évnyi várakozásnak köszönhető. Így viszonylag hamar hazafelé vettem az irányt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy bármiféle negatív élmény ért volna az este folyamán, csupán a képzeletbeli mérce volt túl magas, és nem azt a dubsteppet kaptam, amibe anno beleszerettem. A buli ennek ellenére megérdemli a maximális pontszámot, hiszen a felvezetésben volt bőven izgalom (és „igazi” N-Type is), a záró akkordokért pedig Maddnek lehetünk hálásak, aki szintén hozta a már megszokott nívót, és a forró dubokat is.
>> A cikkhez tartozó galéria
Pez_Agent, 2011.04.06