impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
V.A.
New Blood 011
Med School, 2011
Újabb tagokkal bővült a Med School család, ezúttal a New Blood 011 album kapcsán. A tavalyi sikeres debütálást (New Blood 010) követően a Hospital Records alkiadója úgy döntött, hogy idén is megismereteti hallgatóit a szerinte legígéretesebb producerpalántákkal. Az orosz származású előadók tömeges felsorakoztatásával (Bulb, Flame, és az albumon két track-kel is jelen lévő Nuage) az LP majdhogynem a Future Sounds of Russia párját alkotja.
Széles tárházból válogattak az album összeállítói. Ha a hagyományos drum’n’bass a kiindulási alap, és elkezdjük a vándorlást a kísérletező felé, akkor a Sato keze alól kikerülő precíz és kiszámítható 'Fuse' a mérföldkövünk. Ennél kicsit messzebbre visz Rawtekk 'Snowflakes'-e (ami talán a magas női hang és a basszus összehangolása miatt az 'All Is Full Of Love' Chris.Su remixre emlékeztet). A tengely ambientes végén ott van Luca 'Saint Bond'-ja, oldalán pedig a psymbientes 'Watcher' Flame-től. A mélyebb vonalat a 'Distinctions Of The Same', illetve a 'Snowflakes Catcher' erősíti. Az album legjobban eltalált számait szállítja Lung ('Relapse') és Eeleven8 ('Colours Of Distance'). Ne feledkezzünk el az amúgy is fiatal alkotói korosztály legfiatalabb tagjáról, a 16 éves Clarity-ről sem, aki saját bevallása szerint csak két éve kezdett el komolyabban foglalkozni a tört ütemekkel. Mint láthatjuk, a kor nem akadály, az 'Underneath The Leaves' a New Blood 011 egy igen szimpatikus darabja.

Az egész album igen erősen viseli magán az ambientes jegyeket, egy-egy track (például Subreachers - 'Elysian Fields') hallgatásakor már-már azt hihetjük, hogy egy Café del Mar válogatással van dolgunk. Csak két kevésbé sikerült, unalmasabb track került fel az albumra: Anile-tól a 'Change Of Direction', illetve Krone, Malsum és Strago közös felvétele, a 'Rainforest'. Ugyanakkor az utolsó track (Melo - 'Insight') kifejezetten kellemes, nyári hangulattal zárja az amúgy a Hospital Records webshopjáról mindössze 5 fontért letölthető gyűjteményt. Liquid-fanok és a drum’n’bass határterületeit szeretők számára ajánlatos darab.

V.A. - New Blood 011 - MEDIC22 (kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Nuage – Missing You
02. Anile – Change Of Direction
03. Spherique – Snowflakes Catcher
04. Lung – Relapse
05. Eleven8 – Colours Of Distance
06. Bulb featuring Tiiu - Distinctions Of The Same
07. Flame – Watcher
08. Furi Anga – Rainbow Unit
09. Luca – Saint Bond
10. Rawtekk – Snowflakes
11. Sato – Fuse
12. Subreachers – Elysian Fields
13. Nuage – Remember the Lights
14. Clarity – Underneath The Leaves
15. Krone & Malsum featuring Strago – Rainforest
16. Melo – Insight
vlagy, 2011.04.11