impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
BLZ vs ML pres. Alix Perez & Lenzman
@ A38, 2011.04.15
Alix Perez, Lenzman, June Miller, Spinline
Bejött mindenki elvárása: az április 15-i Bladerunnaz és Major League által közösen szervezett buli pontosan akkorát robbant, amekkorára számíthattunk. A tavaszi party felhozatal egyik legerősebbnek ígérkező és hetek óta várt estéjén Lenzman kellő mennyiségű likviddel látta el az A38 közönségét, Alix Perez pedig olyan szettet gurított, amit még hosszú ideig emlegetni fogunk.
Éjfél előtt nem sokkal érkeztünk le a hajó gyomrába, ahol a teljes létszámban megjelenő Spinline csapat melegített éppen. Szettjük gerincét a feszesebb, minimalista drum&bass zenék képezték, ami ilyen korai időponton cseppet meglepő volt, de a szigort ügyesen ellensúlyozta a producer hármas néhány jól ismert vagy szolidabb darabbal. Lenzman valószínűleg a warm-up miatt óvatosan váltott, játékának elején a Spinline-hoz hasonló hangulatú zenéket pakolt. Kicsivel később aztán előkerültek a seggriszálós likvidek, a ’Bittersweet 2’-t vagy az Alicia Keys bootleget hatalmas ovációval fogadta a közönség. A holland producer dj-skilljei érezhetően sokat fejlődtek a tavaly januári fellépéséhez képest, ügyesen hullámoztatta a különböző al-műfajokból érkező bézeket, amire az emberek végig jól reagáltak, nem volt lefagyás ha éppen valami lazább track pörgött.

Az est legnagyobb sztárja minden kétséget kizáróan Alix Perez volt, aki túlnőve a producer-dj betegségen egy etalon szettet tárt a hajón megjelentek elé. Nagyon jó volt hallani, hogy folyamatosan mellőzte a sablonos zenéket, és helyettük az érdekesebb, előremutató darabokat (Rockwell trackek, vagy éppen Phace és Noisia ’Micro Organism’-e) helyezte előtérbe néhány olyan klasszikussal körítve, ami még 2011-ben is képes leszakítani a mennyezetet. Utóbbiak közül kétségtelenül Dillinja ’I Wanna Know’-ja okozta a legnagyobb kárt.

Az est meglepetése a mosolygós June Miller volt, aki levezetésként úgy döntött, hogy egy morcos neuro szelekciót alkalmaz. Némi csalódást okozott ez által azoknak, akik a tavaly nyári A38 teraszos szettje alapján valami „okosabbat” vártak tőle. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy saját bevallása szerint sajnos otthon felejtette a lazább zenéit, ezért már az Airbag műsorban is egy eléggé veretős vendégszereplésnek lehettek fültanúi a Tilos hallgatói (archív itt). A közönség nagy része így is kitartott, ám mi jobbnak láttuk a távozást. A kiváló hangulat mellett plusz pont jár a hangrendszerért is, ami szerencsére nem ordított fülsüketítően, mégis szépen doromboltak a mélyek.

Eddig egyértelműen ez volt az év bulija.

Videók:
Spinline
Lenzman: Part 1, Part 2
Alix Perez: Part 1, Part 2
>> A cikkhez tartozó galéria
gergo, 2011.04.17