impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
The Polish Ambassadror
Future, Sex, Computers
1320 Records, 2011
Adott egy fiatal kaliforniai gyerek, akit megfogott az elektronikus zakatolás, és egyszer csak Lengyel Nagykövetté nevezte ki magát. Ő nem más, mint David Sugalski, vagyis The Polish Ambassador, esetleg Ample Mammal. Zenéje valahol az elektronika és a dub keresztmetszetében áll. Nem bánik szűkmarkúan az albumok kiadásávall: 2007 óta a Future, Sex, Computers már a hatodik a listában.
Az LP lendületesen indít, a 'Quantum Peeps' megadja a kezdőlüktetést, amire rá is lehet hangolódni. A 'Save, Develop, Protect' még egész lendületes, de aztán az album valamiért elveszíti a kezdeti magabiztosságát, félénkké válik és elkezd tapogatózni a sötétben. Az 'International Lounge Music' jól eltalált lounge-os kompozíció, de sajnos nem elég az újraindításhoz. Ez sajnos nem tesz jót a számnak, unalmas (vagy legalább is jellegtelen) trackek egész sora után nem biztos, hogy azonnal újra akarná hallgatni az ember.

Lehet, hogy a Nagykövetnek inkább a minőségre kellene koncentrálni a mennyiség helyett. Rákeresve régebbi zenékre akár a Youtube-on is, nagyon jól összerakott trackekre lehet bukkanni. Ha szcénamegváltásnak nem is, tudattágítónak mindenképp érdemes némi időt eltölteni más kompozícióit hallgatva.

A felvonultatott zenék pár kivétellel inkább remixkomponenseknek alkalmasak, mint teljes értékű felvételeknek, viszont ezekből a zenemorzsákból mindenki szemezhet kedvére. Egy-egy jól eltalált vokál vagy basszusvonal minden bizonnyal váratlanul vissza fog köszönni egy-egy downtempos szettből. Elvégre a majdnem 11 ezer facebookos rajongó csak nem tévedhet.

The Polish Ambassadror - Future, Sex, Computers (kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Quantum Peeps
02. Save, Develop, Protect
03. Straight Blimpin’
04. Glow Slowly
05. Infinite Mammalia
06. Interdimensional Lounge Music
07. Rising in the Wake of Supernova
08. Erotic Robotics
09. Space Leaf Dub
10. Lightening for Anyone
11. Dismantling Earth Based Authority Via Satellite
vlagy, 2011.05.02