impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Mercure Allure pres. Chris.su
@ Rugby Club Hotel, Esztergom, 2011.04.15
Chris.su, Disnee, Crackor, Motiv, Gray, Lekes, Add+, Gabrielmountain
Az egyre aktívabb esztergomi tört ütem élet a tavasz nyitányaként Chris.su-val ajándékozta meg a közönséget. A Mercure Allure gárdának köszönhetően változatos estének lehettünk szem és fültanúi, hiszen a Duna parton a drum and bass mellett a minimál és techno is jutott némi szerephez.
A Rugby Club Hotel adott otthont a rendezvénynek, ahova éjfél előtt érkeztem kicsivel. Ugyan nagy tömeg nem fogadott, de a bejárattól nem messze már dübörgött a négynegyed, és a közönség java itt tobzódott. A hangulatról Gray és Lekes back 2 back-je gondoskodott, mivel itt folyamatosan szeleteltek az emberek, így elmondható, hogy jól szerepeltek az ifjú titánok. Egy teremmel beljebb óriási füst, és hatalmas színkavalkád fogadott, a vidám zenéért pedig éppen Disnee felelt. A végig feszes tempóról a remek keverések és a táncparkett orientált zenék gondoskodtak, volt ’Freak’, ’No problem’, vagy esetleg ’Turkish Delight’.

A várva várt vendég aztán fél egy tájékán belekezdett a könnyed, mégis alázatos zenélésbe. Azt hiszem, méltán mondhatjuk, hogy az este fénypontja Chris.su volt, hiszen ugyan olyan remekül végezte dolgát, mintha tízezrek előtt játszana. A játék elején volt ’Timewarp’, hogy egy kicsit rávezesse közönségét az ütemekre, de aztán szólt ’Block Control’ és egy ’Diplodocus’ is belefért. A ’Submerged' Calyx & TeeBee remix sem hiányozhatott a palettáról, és felcsendültek különböző Tactile szerzemények is. A régi-új egyensúly persze egy percig sem borult fel, és mélyebb darabok is előtérbe kerültek. Majdnem elejétől a végéig hallgattam és csodáltam ezt a szettet.

Viszont ahogy lassan véget ért a parádés etap, úgy vettem az irányt én is hazafelé. Egy hosszú hét tökéletes levezetése volt ez, de a közönségtől kicsit többet vártam, remélem legközelebb nagyobb tiszteletet kapnak a vendégek.
>> A cikkhez tartozó galéria
Pez_Agent, 2011.05.03