impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Dub Phase pres. Headhunter & Vivek
@ A38, 2011.04.23
Headhunter, Vivek, Confused, Display, Kebab, Gumilap
A Dub Phase krú legutóbbi bulijának vendége a manapság régi dobgépekkel szoros kapcsolatot alakító Headhunter volt, aki Húsvét vasárnap előestjén dubstepes énje helyett inkább Addison Groove-os alteregóját villantotta meg. Az A38 gyomrában ropogtak is rendesen a 808-as mintákból építkező zenék, a bristoli DJ/producer rendkívül aktuális és színes szettel kápráztatta el a szerény mennyiségű tömeget, akik aztán Vivek mély dubstepjeire bólogathattak – már ha maradt energiájuk.
A kezdetben elég szellős teremben Display és Confused pakolta lelkesen az időnként visszafogott és muzikális, máskor félelmetesen tuskó és paraszt zenéket. Kisérőjük is akadt a Faktorlaboros Zsola személyében, akinek folyamatosan pörgő dumájából senki nem hallott semmit, csak a kiállásokban szűrődött ki néhány „Egy, két, há' Budapest!” szintű bekiáltás, amit szívesen nélkülöztünk volna.

A nyurga Headhunter aka Addison Groove egyértelműen utóbbi énjét domborította ki, a deck mögé kerülve sokat nem is törődött a zenei folytonossággal, kapásból néhány finom house témával kezdte (Julio Bashmore-ral például), amire aztán máris jött a 'Deep Inside' refix, és innen aztán nem volt megállás: okos, felvillanyozó, de mégis táncos és ravasz zenék következték sorban, az egész hihetetlenül tisztán szólt, nem is értettem, hogy fordulhat elő, hogy minden hangot tisztán ki tudok venni. Jöttek a bombák, Mosca tavalyi 'Square One'-ja, az Instra:Mental lüktető 'Thomp'-ja az új albumról, Claude Vonstroke 'Monster Island'-ja Christian Martin apokaliptikus electro remixében, természetesen a 'Footcrab' duplaVip-es változata (majd később a juke-os újragondolása) és a 'Sicko Cell' sem maradhatott ki, és sok egyéb, ismeretlen nyalánkság.

A közepén emberünk aztán lazított a gyeplőn, némileg (persze a korábbiakhoz képest) visszafogott dubstep szekció következett úgy bő negyedóráig, utána vissza az sűrűjébe a 'Wut'-tal, majd egy kapkodós és energikus juke-footwork-bootybass befejező félórával alaposan el lettünk küldve az őrület határára.

Ehhez képest, persze, ahogy erre számítani is lehetett, Vivek szettje hangulatban és tempóban visszaesést jelentett, nagyjából a Deep Medi és a Youngsta-féle sötétkedős és minimalista, és valljuk meg, nagyon könnyen unalomba átcsapó vonalon. A srác saját zenéi erősek, ezekből adagolt is bőségesen (a 'Pulse' talán az egyik leghúzósabb Skream harapósabb stílusában), így esetemben az unalom csak ritkán hatalmasodott el. Ennek ellenére a szett végét már nem bírtam ki, így sajnos Kebab és Gumilap játéka is kimaradt.

Folytatás május 14-én egy hatfordulós B2B párbajjal.

Képek az antropos.hu-n.
kuli + gergo, 2011.05.05