impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
London Elektricity
Yikes!
Hospital, 2011
Az egyik leghíresebb (liquid) drum&bass kiadó, a '96-ban alakult Hospital Records április végén újabb nagylemezzel örvendeztette meg hallgatóit. A korong ezúttal Tony Colmantól származik, a label egyik atyjától. Miután Chris Goss, a Hospital jelenlegi első számú menedzsere kivált 2002-ben a London Elektricity-ből, Tony egyedül vitte tovább a projektet és idén az ötödik, Yikes! című albumot tette le az asztalra.
Az album igencsak lágyra, lírikusra sikeredett. Ehhez nagyban hozzájárult a több számon is közreműködő Elsa Esmeralda. Az ő hangját egy régebbi LE számból, a 'Just One Second'-ből, illetve annak nem kisebb sikereket elért Apex remixéből ismerhetjük. A keserédes 'Meteorites' egy az egyben felidézi a 'Just One Second' hangulatát. A mesélő, kontemplatív hangulat a trackek többségén érződik, időnként - például a 'Fault Lines' és az 'Invisible Worlds' esetében - már-már túl érzelgős, csöpögős.

Az album nem unalmas, többször is érdekes zenei megoldásokat kínál a hallgatónak. Ámbár valószínű, hogy a 'The Plan That Cannot Fail'-t és pár más dalt leszámítva a többi nem fog előkerülni a híres Hospitality bulikon. A 'Yikes!'-hoz fűződő dalokból egészen egyedülálló módon összesen hét (!) klip készült, melyeket London Elektricity blogján meg lehet tekinteni. Kétségkívül a 'Round The World In A Day'-hez készült (és némileg a 'Cum Dancing'-re emlékeztető) animációs videó sikerült a legjobban, melyben egy csalódott cápafiú földkörüli kalandjait követhetjük nyomon.

London Elektricity - Yikes (Hospital - NHS186CD) (kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Elektricity Will Keep Me Warm
02. Meteorites (featuring Elsa Esmeralda)
03. Had a Little Fight
04. The Plan That Cannot Fail
05. Yikes!
06. Fault Lines (featuring Elsa Esmeralda)
07. U Gotta B Crazy
08. Round The World In A Day (featuring Elsa Esmeralda)
09. Love The Silence (featuring Elsa Esmeralda)
10. Flesh Music
11. Invisible Worlds (featuring Elsa Esmeralda)


vlagy, 2011.05.06