impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Newcitybass pres. Need 4 Speed
@ Darts Club, Dunaújváros, 2011.05.27
Soundhunter, DigitalPunk, Future Light b2b Unexpected Fidelity, Nephilim, Eliadesz
A szorgalmi időszak véget ért, ennek megfelelően a főiskolások egyik kedvelt szórakozóhelye tört ütemekkel búcsúztatta a diákságot és a dunaújvárosi keménymagot. A vendégek közt köszönthettünk a Sound line projekt és a Need 4 speed vezéregyéniségét, Soundhuntert, illetve DigitalPunkot, aki szintén a fővárosból érkezett a barátságos szórakozóhelyre.
A pénteki nap igazán változatos időjárással ajándékozta meg a városiakat, azonban az esti program már fix volt. A Newcitybassnek hála izgalmas dnb műsornak lehettünk szem, és fültanúi. Kezdésképp a lokálpatrióta Nephilim melegítette a terepet a hozzá közelebb álló mélyebb, morcosabb számokkal, mint például a 'Cloak & Dagger' a Vicious Circle & Jubei formációtól, vagy akár említhetném az igazán nagyot durranó 'I feel you'-t Icicle-től. A folytatás a fiatal fenegyereké volt, aki saját szerzeményeit remekül fonta egybe a liqudes, vidámabb darabokkal, vagy esetenként a zúzósabb neourofunkokkal. Volt itt 'Ultraviolet', 'Uplifting', a könnyedebb darabok közül pedig felcsendült egy Dephzac feat. Makoto Okuda - 'The Ghost From Japan' is. A gyors váltások és a változatos szelektálás egészen izgalmassá tették DigitalPunk játékát.

Tőle fél egy körül Soundhunter vette át a stafétát. Számomra kicsit meglepő módon azonban nem volt túl kompromisszum kész, és a vad szeletelős ütemeké lett a főszerep hamar. Audio 'Error'-ja, vagy Proket 'Norilsk'-je hamar egyértelmű tette számomra, hogy ennél „könnyedebbre” nem is nagyon lehet számítani a régi motorostól. A teljesség kedvéért volt még részünk több Limewax nótában és egy kis Switch Technique ('DID') is belefét. A megdöbbenésemből felocsúdva már azon kaptam magam, hogy a buli hevében kalimpálok jómagam is, mivel egy-két apróbb csúszáson kívül remek szelektálást hallhattunk.

A folytatásban két ifjú úriember vitte tovább a nem kevésbé horrorisztikus hangzást. A Future Light és Unexpected Fidelity néven futó kettős egymás után pakolgatta az őrjítőbbnél őrjítőbb számokat. Azonban egy kis lélegzethez is engedték jutni hálás közönségüket, volt a földbe döngölős ütemek mellet egy kis finom 'Cosmos VIP', de Kempi 'Second Segments' remixét is pakolták a skacok - a saját darabjaikon kívül természetesen.

A végére a helyi gárda másik meghatározó alakja maradt, Eliadesz. Az ő slágeregyvelegét már nem hallgattam végig, de nosztalgikus élménnyel töltött el például a 'Choke', vagy a 'We want your soul' is. Telemetrik és Hyx 'The Bane'-jére ment a veretés, csak úgy, mint BSE 'Arrakisja'-ra is. Ekkor már sok volt a szigorból, és lassacskán hazafelé vettem az irányt. Összességében egy igen változatos estének lehettünk részesei. A közönség is kellően odatette magát, de persze a legfőbb érdem a lemezlovasoké. Sok újvárosi basszust még!
>> A cikkhez tartozó galéria
Pez_Agent, 2011.06.02