impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Brookes Brothers
Brookes Brothers
Breakbeat Kaos, 2011
Mi hiányzott két londoni d’n’b-producer életéből néhány húzósláger, számtalan fellépés és megérdemelt elismerés után? Nem más, mint egy saját album, ami június 6-án jött ki a Breakbeat Kaos gondozásában. A bemutatkozó LP - egy bemutatkozó albumhoz találóan, akárcsak a tavaly megjelent, Netsky LP esetében - a formáció nevét, vagyis a Brookes Brothers címet viseli.
Ha a Drum&Bass Awards díjátadón lenne egy olyan kategória, ami a legéletvidámabb drum’n’bass előadót díjazná, minden bizonnyal ott a Brookes Brothers vinné a prímet. Bár nincsen statisztika arról, milyen hangulat marad meg az emberekben egy-egy előadó után, valahogy ösztönösen lehet érezni, hogy Brookes Brothersék zenéjénél pozitívabbat aligha lehet alkotni ebben a műfajban. A 'Tear You Down' című 2008-as megasláger, ami annak idején két hétig vezette az angol dance listát, az albumon is visszaköszön némileg új köntösbe bújtatva. A 'Last Night'-tal egyetemben a számok kis korrekciót kaptak, aminek igazából nem világos a célja, és ez kicsit levesz a hallgatói élményből. Ha nem ismertük korábban a trackeket, akkor természetesen nem tűnik fel semmi. Ellenben ha az eredeti release-eket pár éve már lyukassá hallgattuk, sajnos egy kellemetlen nyomot tud hagyni, hogy egy-egy kedvenc helyen majdnem ugyanaz a zene szól, de mégsem teljesen.

Ami az albumból még markánsan megmarad, az a 'Beautiful' című szám, amely száz százalékig beleillik az általuk játszott - egyáltalán nem lekicsinylő, sőt - harmonikus drum’n’bass ötvözetbe. Könnyed és dallamos, sokkal lágyabb és simogatóbb még Nu:Tone 'Shine In'-jénél, illetve a DJ Fresh 'Hypercaine'-jénél is. Egészében véve is nagyon folyékonyra sikeredett az album, jól eltalált számok többek között a 'Snowman', a 'Good Burger' és a 'Not Just Yet' is, az albumot levezető 'Outro' pedig egy kifejezetten elegáns megoldás.

Aki képes a 'Hard Knocks'-hoz hasonló zenét írni, rossz ember nem lehet. Erről és a formáció DJ-tudásáról is meg lehet győződni személyesen június 18-án az Urban Art Forms-on!

Brookes Brothers – Brookes Brothers (Breakbeat Kaos - BBK007CD)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Beautiful (ft.Robert Owens)
02. Paperchase (ft.Danny Byrd)
03. Tear You Down
04. Souvenir
05. Good Burger
06. Last Night
07. Not Just Yet
08. In Your Eyes (ft.Johnny Osbourne)
09. Warcry
10. Corpse Bride
11. Snowman
12. The Big Blue
13. Daybreak (ft.Tasha Baxter)
14. Outro
vlagy, 2011.06.14