impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
A38 Colours by NVC - Gold Panda
@ A38, 2011.06.17
Gold Panda, Fine Cut Bodies, c0p, Nitelight
Gold Panda és Mount Kimbie zenéinek már itthon is nagy a visszhangja. Ennek megfelelően az 'év bulija' jelzőt megelőlegezve érkeztünk meg az A38-ra, ahol c0p és a Fine Cut Bodies mellett Gold Panda és - elvileg - Mount Kimbie sorakozott a Selected Sounds line-upján.
A hídon éjfélkor még kígyózó hipsterek sora állt. A sorban állást tovább nehezítette a programváltozást hirdető kiírás is, miszerint Mount Kimbie nem jutott el hazánkba elvesztett útlevele miatt. A problémát korrektül kezelték a szervezők: a belépő ára a helyszínen kétezer forintra csökkent, illetve az elővételes jegyekből visszajárt egy ezres.

Kellemes embertömeget mozgatott meg a pécsi c0p, lassan melegített, gyakorlatilag a reggae dubtól egészen 2stepig mindent játszott. A néhol pontatlan mixet könnyedén feledtette a sok ismeretlen dubplate.

Némi készülődés után átvette a stafétát Gold Panda, a beözönlő tömeg pedig feltöltötte a még megmaradt szellős helyeket. Az erős stílusváltás láthatóan nem érdekelte a jelenlévőket, mivel eszeveszett csápolásba kezdtek a 'You' kezdőtaktusait meghallva. A hang érezhetően fel lett csavarva a vendégszereplőre. A vizuál mint mindig, most is nagyon látványosra sikerült, a távolkeleti, utazós motívumok hibátlanul egészítették ki a szettet. Szinte egymás után szóltak slágerek, a 'Back Home'-ot nem sokkal követte a 'Mayuri'. Zárásnak a 'Win-san Western' eszeveszett jungle-t választotta Gold Panda, ami remek pogózási lehetőséget nyújtott, de nem lett kihasználva. Erős sidechaining és loop játék jellemezte az alig több, mint egy órás mixet.

Ahogy az lenni szokott, a sztárvendég után negyedannyira csökkent a tánctér. Az ottmaradt maréknyi érdeklődőt Fine Cut Bodies szórakoztatta a leköszönőszettben. Még meghallgattunk néhány wonkyt, majd Dorian Concept egyik zenéjére zártuk le az estét. Remek mulatság volt, mégis már az elején lehetett érezni, hogy a Gold Panda live és a remek hazai fellépők nem fogják elvinni a hátukon az estét. Ettől függetlenül köszönet a Selected Soundsnak, hogy összehozták az estét, és reméljük, hogy a Mount Kimbie bepótolja lemaradását.

Képek az nvc.hu-n.
ico, 2011.06.24