impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Technicolour & Komatic - igen, ez lesz az
Ugyan külön-külön már a kétezres évek közepe óta jelentkeztek megjelenésekkel (nagyrészt kisebb címkéken, illetve digitális formátumban), munkájuk gyümölcse mégis a közös zenéktől érik be. A Technicolour & Komatic duó most a Friction vezette Shogun kiadónál rukkolt elő új maxival, szóval éppen itt az ideje kicsit közelebbről megismerkedni a párossal.
Ahogy biográfiájukban fogalmaznak, a liquid funk és a vörösbor szeretete kovácsolta őket össze. Első közös zenéjük 2009-ben jött ki, azóta viszont szinte futószalagon gyártják a jobbnál jobb beat-eket. A korábban már említett Shogun release ('Those Feelings' / 'Changeling') méltán nevezhető együttműködésük zenitjének, de meg kell említenünk a Viper válogatásán ('Worldwide') megjelent számukat is ('Just Play').Mivel fő motivációjuk az előző évszázad közepének-harmadik negyedének fekete zenéje, a srácok előszeretettel mintáznak régi blues- és soulzenékből (a 'Changeling' vokálja például a Grammy-díjas legendától, John Lee Hookertől származik). Inspiráló erőként említik a korai Good Looking megjelenéseket, a fiatal High Contrast darabjait és Calibre-t. Zenéik muzikálisak, basszusaik lelket melengetők. Így keveredik hát a "klasszikus" és a modern, az akusztikus és az elektronikus, a páros pedig szépen lépked fel a szamárlétrán.

Ahogy egy interjúban nyilatkozták, igyekeznek nem leragadni a zenélés technikai oldalán, csak érzéseiket, hangulatukat szeretnék átadni a hallgatónak: "Akkordokkal, hangokkal játszadozunk a stúdióban, majd egyszer csak összeáll minden, mi pedig egymásra nézünk: Igen, ez lesz az!" A 'Changeling' és a 'Those Feelings' elkészültekor kissé tanácstalanul álltak egy esetleges megjelenés elé, hiszen e két zenéjük eltért a korábbiaktól. Szerencsére DJ Friction lecsapott a számokra, így létrejöhetett a debütálás a Shogun címkén. Idén még jó néhány kiadványra számíthatunk a párostól, többek között a Rubiknál, a Vipernél, vagy a BCee vezette Spearhead Recordsnál.

DJ-ként azokon a helyeken szeretnek leginkább fellépni, ahol az emberek olyan szenvedéllyel állnak a zenéhez, ahogyan ők maguk. A partik mellett hétfőnként önálló műsorral izzitanak a Bassdrive-on, érdemes őket elcsípni.

Kitekintő:
Komatic soundcloud
Technicolour soundcloud
Technicolour + Komatic facebook

L.A.S., 2011.07.13

Hozzászólások a cikkhez
robs32 2011.-0.7-. 31: 0
dnbtv 132˝csekkeljétek, jol adják