impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Judie Jay
Harmony
DDK, 2011
Judie Jay tizennégy éve vendégszerepel énekesnőként különféle zenei projektekben, feltűnt többek közt a Zagar, a Heaven Street Seven, Cadik és a Pluto Project számaiban, idén viszont elérkezett a szóló produkció ideje. A Harmony névre keresztelt albumon az énekesnő vitathatatlan tehetsége az első taktusoktól a tizenegyedik track végéig jelen van.
Judie kivételes hangját könnyen meg lehet szeretni, ám magával az albummal valami még sincs rendben. A dalok találó és egyedi szövegei, melyekért szintén Judie felelős, főleg olyan általános témák körül forognak, mint a szerelem és az önelemzés, ellenben a zenei alapok javarészt mellőzik az efféle ötletességet.

Túlnyomórészt wonkyval és trip-hoppal keveredő electro hangzással igyekszik a Secta Chameleon-os Sub Matu megtámogatni az éneket, de az émelyítő és lélektelen aláfestés nincs igazán harmóniában Judie Jay-jel. A hölgy jó értelemben vett koszos, jazzes hangja akkor érvényesül igazán, amikor a légies és könnyed zene teret ad neki, jó példa erre a lélekkel teli ’Human Again’ és a szvinges ’Gone’. Az electro housera hajazó gépies, popos témák helyett jobb lett volna, ha például James Blake post-dubstepes, vagy Erykah Badu neo-soulos hangzásából merített volna a producer.

A kevésbé izgalmas aláfestés miatt sajnos nem elég meggyőző a ’Harmony’. Ettől függetlenül a jövőben érdemes lesz nagyobb figyelmet szentelni a hölgynek, hiszen egy olyan ritka hazai talentummal állunk szemben, aki hihetetlen dolgokra lehet képes, ha a megfelelő producerekkel hozza össze a sors.

Judie Jay - Harmony (DDK)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

01. One of us
02. Glory girl
03. I care
04. Feed me
05. Gone
06. Human again
07. More than a feeling
08. Harmony
09. Blindfolded
10. No pain no fun
11. Wind it on back
Kitekintő:
Judie Jay facebook
gergo, 2011.07.24