impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Blu Mar Ten
Love Is The Devil
Blu Mar Ten, 2011
Úgy látszik, hogy Blu Mar Ten-ék egy pillanatra sem pihennek. Aki már hozzászokott a BMT által képviselt atmoszférikus dallamok és a downtempo inspirálta drum&bass-hez, minden bizonnyal imádni fogja az október 31-én megjelent, szám szerint negyedik sorlemezt. Valószínűleg elég sokan vagyunk így ezzel, hiszen a Love Is The Devil pár nap alatt felkúszott az iTunes UK dance chart top tízébe, valamint az amerikai húszasba is beférkőzött.
Az új lemez, hasonlóan a 2009-es 'Natural History'-hez, drum’n’bass-ként aposztrofálja magát, bár ezt a fiúknál inkább csak a tempó meghatározásaként kell értelmezni, azon belül mindig is megengedtek maguknak nagyobb kitérőket. Magam az ’Anytime Soon’ című track után szerettem bele a Blu Mar Ten-be, és meg kell hagyni, hogy 2007 óta nem sokszor kellett csalódnom bennük.

A ’Love Is The Devil’ helyenként nagyon mély, helyenként pedig nagyon oldschool. Az album keretes szerkezetét jól eltalálták a srácok: a felvezető ’Into The Light’ jól passzol az utolsóként szereplő ’All Or Nothing’-hoz. A két zene közti események egyik uralkodó motívuma a likvides hangzás, melynek előnye és hátránya is ugyanaz. Rendkívül gazdag dallamvilággal rendelkezik számos track, ám nem a könnyen megjegyezhető-fajtából. A vokálokkal megtoldott darabokra (’Another Year’, ’Whisper’, ’Sweet Little Supernova’) érdemes nagyobb figyelmet szentelni. Egy-két szúrósabb számnak is jutott hely (’Damage’, ’Problem Child’, ’Hollow Men’), de ettől függetlenül összességében akár egy vasárnapi közös családi ebéd vagy első randi aláfestőjeként is ideális a ’Love Is The Devil’.Több, mint másfél órányi zenefolyam, összesen 18 track érhető el letölthető formátumban, CD-n viszont csak 13 dal kapott helyet. Legjobban a lemezgyűjtők járnak, hiszen aki megrendeli a 4 számos EP-t, ajándékba kapja hozzá a 18 számból álló digitális verziót is. Érdemes sietni, mert a limitált példányszámban megjelent lemezek nagy része már el is kelt!

Blu Mar Ten – Love Is The Devil (Blu Mar Ten, BMTDDLP003)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Into the light (feat. Airwalker)
02. All Thoughts Are Prayers
03. Blind Soul (feat. Stray)
04. Damage
05. Five Summers
06. Blind Soul (feat. INtrepid)
07. The Beginning
08. Made In London
09. The Fourth (feat. Jenni Potts)
10. Another Year (feat. Mike Lesirge)
11. Problem Child
12. Love Is The Devil
13. Sweet Little Supernova (feat. Rochelle Parker)
14. Hollow Men
15. Whisper (feat. Kirsty Hawkshaw)
16. Blue Skies
17. Still The One (feat. InsideInfo)
18. All Or Nothing


Kitekintő:
Blu Mar Ten - természettudomány
vlagy, 2011.11.09