impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Palotai-series No 4. - Tilos az Á-tól az A38-ig
@ A38, 2011.12.29
Palotai
A 2011-es év utolsó csütörtökén szálltunk vízre, hogy Palotai szelekcióját halljuk az elmúlt 22 év tükrében. Éjfél tájt lehetett csak a koncertteremben hangolódni, mivel előtte Tilos az Á Slágerfesztivál szórakoztatta a nagyérdeműt.
Az érkezésünk szinte tökéletes volt, így az elejétől részesei lehettünk a zenei csemegének. A régi idők törtető break ütemei vegyültek a big beattel és csalogatták egyre közelebb a színpadhoz a közönséget. A zene teljes mértékben megnövelte bennünk is a fordulatszámot, így hamar táncra perdültünk. Ami a kellemes 130 bpm körüli blokkot illeti, Freestylers, Stanton Warriors, Chemical Brothers, Fatboy Slim és jó néhány bootleg is előkerült a lemezgyűjteményből. Ennél fentebb talán csak egy ’Ready Or Not’ volt képes fentebb emelni a mércét, aminek a refrénjét természetesen mindenki egy emberként kiabálta a hajó tánctermében.

Hogy Palotai ne vesszen el a monotonitásban, társa Mc Zeek segítette, aki szokás szerint kimérten tett hozzá a hangulathoz. A nagyobb dropok, és stílusváltások közepette egy kis Michael Jackson is belefért - csak úgy a hecc kedvéért. No és persze a porosodó, de mégis szigorú négynegyedek is helyet kaptak egy kisebb blokk erejéig.

Nem kellet sokáig várakozni, a régisulis ütemeket követték a mostanában megszokott földbedöngölő drumstep mókák, például az ’Immigraniada’ Bassnectar remixe. A szett eme részletében akadtak újdonságok is, és szerencsére - legnagyobb örömömre - némi ízléses dubstep is terítékre került néhány Skream track formájában.

A múltidéző hangulatot hajnaltájban a fáradtságunk törte meg, ezért búcsút intettünk a még mindig vibráló, színes tánctérnek. Örömmel konstatáltuk, hogy sikerült hasonló vehemenciával végi táncolni az éjszakát, mint annak idején…
>> A cikkhez tartozó galéria
Pez_Agent, 2012.01.06