impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
LSB - nagy Tactile rajongó vagyok!
LSB2011-ben is rengeteg új előadó bukkant fel a drum and bass szcénában. A könnyedebb vonalon LSB alkotta az egyik legemlékezetesebbet, aki nem is igazán számít újoncnak, hiszen 2007-ben már jegyzett megjelenést, például Zinc legendás kiadóján, a Bingon. Pár év hallgatás után erős visszatérést produkált, 2012-ben pedig még nagyobb dolgokra készül.
A drum and bass volt az első szerelmed vagy más műfajok kötöttek le eleinte?

Igazán 2003 környékén, az egyetem alatt ragadott magával a dnb High Contrast ‘True Colours’ című albumának köszönhetően, ami a mai napig az egyik kedvencem. Előtte inkább zenekarokért rajongtam, például a Radioheadért vagy a 60-as, 70-es évek klasszikus rock bandáiért.

Úgy hírlik, hogy te és Messy MC jó barátok vagytok. Honnan az ismeretség?

Együtt kezdtünk el iskolába járni, majd később egyetemre is. Nagyjából egyszerre fertőzött meg minket ez a zene, de míg a társaság nagy része mixelni tanult, Messy inkább a mikrofonnal volt elfoglalva.

Egy időben csináltátok a Bounce nevű bulisorozatot Norwich-ban. Mi lett vele?

A Bounce 3 éven át futott sikeresen, lefedve a drum and bass szinte minden alműfaját. Az otthont adó klub bezárása mellett azért döntöttünk a befejezés mellett, mert N3gus (akivel csináltam a bulikat) és én is elköltöztünk a városból.

2011 sikeres év volt számodra, de látom, hogy az első megjelenéseid 2007-2008 környékén születtek. Mit csináltál a két időszak között?

Rengeteg mintát gyűjtöttem! Valamint a hangzásom megtalálásával és tökéletesítésével foglalkoztam. Az első megjelenéseim talán túl koraiak voltak (nem sokkal utána, hogy elkezdtem zeneírással foglalkozni), mert még voltak hiányosságaim a producerkedés technikai oldalát tekintve. Példának említeném, hogy a 2011-ben megjelent ‘Rolling Sideways’ első verziója már 2007-ben készen volt.

LSBMilyen műfajok vannak rád a legnagyobb hatással? Meg tudsz nevezni előadókat, akik a legnagyobb benyomást tették rád?

Nehéz kérdés... nyitott vagyok és nagyon széles skálán mozog az ízlésem. Mindent mintázok a funktól, a soultól és az indie-től kezdve, a francia könyvtári zenén át a meditációs darabokig. A Radiohead nagyon nagy hatással volt rám, de az utóbbi időben Foals, Delphic és SBTRKT inspiráltak leginkább a zeneírásra. Drum and bass terén Calibre és Logistics munkásságát tartom példaértékűnek.

Mit gondolsz? A vokál a liquid drum and bass esszenciája?

Ha nem is nélkülözhetetlen része, de hasznos lehet. Egyik zene se muszájból tartalmazzon vokált, hanem azért, mert passzol bele.

Mely producereket tartod a legforróbbnak mostanság?

A szcéna pillanatnyilag tele van tehetséges arcokkal, mint például S.P.Y., Spectrasoul, June Miller, BCee stb. Nagyra értékelem azokat is, akik ragaszkodnak az elveikhez és nem hódolnak be az aktuális trendeknek, ilyen Technicolour & Komatic, Rockwell vagy éppen Calibre. Érezni, hogy olyan zenéket csinálnak, amilyeneket akarnak.

Mit tudsz a magyar szcénáról?

Keveset. Nagy rajongója voltam a a Tacile-nak, a ‘The Mist’ az egyik örök kedvencem, csak úgy, mint SKC és Bratwa ‘Prophecy’ című zenéje, de a mai napig rengeteg jó zene születik Magyarországon. A party életről nem tudok sokat, de alig várom, hogy felfedezzem!

Mik a terveid 2012-re? Van kilátásban valami megjelenés mostanság?

Egy-két hónapon belül várható a Spearheaden az ‘Overthinking’ névre keresztelt EP-m, rajta a címadó dal, a ‘Far Away From Here’, a ‘This City’ és az ‘All of My Love’ Technicolour & Komatic átirata. Az EP-n közreműködik továbbá Sian Sanderson és Stamina MC. Március környékén jelenik meg az Integralon egy közös 12”-es a Technicolour & Komatic duóval. Ezeken kívül még tervezek pár megjelenést a Spearheaden és más kiadókon.

Végezetül áruld el az aktuális top 10-edet!

LSB & Sian Sanderson – Overthinking
Technicolour & Komatic – Ever After
Robert Manos – Madness (Bcee Remix)
PennyGiles – Au Revior Blackbird
LSB – Don’t Say it
LSB – All of My Love (Techncolour & Komatic Remix)
Break – They’re Wrong
Technicolour, Komatic & LSB – Rotary Motion
Foreign Concept – Mob Justice
Subwave & Enei – Rainbows

Kitekintő:
LSB facebook
LSB twitter

LSB - IPC Mix .57
letöltés01. Technicolour & Komatic - Ever After
02. Bungle - Blue
03. Hosta - When You Were Mine (VIP)
04. Technicolour & Komatic - Stay (Bcee Remix)
05. Technicolour - Centrifuge
06. Paul SG - No Time to Pretend
07. Technicolour, Komatic & LSB - Rotary Motion
08. Foriegn Concept - Mob Justice
09. Subwave & Enei - Rainbows
10. Calibre - Smooth Baby
11. Tactile - The Mist
12. Subwave - The Mines
13. Matrix & Danny J - Vertigo
14. Calibre - Mr Maverick
15. LSB - Don't Say It
16. Penny Giles - Au Reviour Blackbird
17. LSB - All of My Love - (Technicolour & Komatic Remix)
18. Break - They're Wrong
19. Calibre - Blazin
20. Need for Mirrors - Scuba
21. LSB - This City
markov, 2012.01.20