impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
BTK & Optiv - mint egy nagyon boldog házaspár
BTK & OPTIVNapjaink egyik legtermékenyebb drum & bass producerpárosa a BTK & Optiv duó, kis túlzással minden hónapban előrukkolnak egy-egy új megjelenéssel (februárban például egy Renegade Hardware EP-vel). A sok munka mellett a fiúknak szerencsére volt idejük egy villáminterjúra is.
Vini, korábban az Identity tagja voltál. Kiléptél? Létezik még egyáltalán a csapat? Hosszú ideje nem hallani semmit felőlük.

BTK: Nem léptem ki belőle, de különféle okokból nem is létezik már. Úgy döntöttem, hogy meghagyom a nevet az örökkévalóságnak, és BTK-ként a saját dolgaimra koncentrálok.

Brazil létedre elég hosszú ideje Európában élsz. Miért költöztél az öreg kontinensre?

BTK: Az első, 2007-es turnémon szerettem meg Európa hangulatát. Sok remek bulin voltam itt, amelyek lehetőséget adtak arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljek kedvenc DJ-immel, producereimmel és kiadóimmal. Ráadásul túl drága is lett volna ide-oda repkedni Európából Brazíliába minden itteni fellépés alkalmával.Mi a különbség a brazil és az európai szcéna között? Sok kiváló producert ismerünk a dél-amerikai országból, de vajon milyen az ottani közönség?

BTK: Öt évvel ezelőtti elköltözésem óta nem igazán vagyok naprakész a hazai dolgokat illetően, de tudom, hogy a brazil drum & bass szcéna még mindig nagyon erős. Újabb és újabb producerek tűnnek fel, most például Level 2 és Critical Dub. Szerintem a legnagyobb különbség az időjárás és hogy a brazil emberek jobban szeretik a vokális zenéket.

Hogyan kezdődött a közös munkátok?

Svájci bulikon találkoztunk és rájöttünk, hogy érdemes lenne a stúdióban is összeülni. Az első alkalom 2010-ben volt, abból született meg ’Crawler’ című zenénk, amely a következő évben a Demand Records címkéjével jelent meg.

Elég termékeny páros vagytok és nem is mutatjátok jelét a lassításnak. Hogyan tudjátok fenntartani a minőséget? Mi motivál titeket?

A zenélésen kívül pillanatnyilag nem is tudunk másra gondolni, boldogan dolgozunk. Fő motivációnk a pénz, a siker, a hírnév, a csillogás és a világuralom (nem feltétlenül ebben a sorrendben).Miért gondoljátok, hogy megfelelő partnerek vagytok a másik számára? Néha azért vitatkoztok is?

Jó móka a közös stúdiózás, ráadásul nagyon jó barátok is vagyunk. Sosem vitázunk, inkább olyanok vagyunk, mint egy nagyon boldog házaspár.

Úgy hírlik, hogy szerzői albumon dolgoztok, amely a Virus gondozásában jelenik majd meg. Mit lehet tudni erről a projektről?

Nem kell sietnünk, nincsenek határidők sem, de nagyon dolgozunk az albumon. Ed Rush és Optical a véleményével segíti a befejezett dolgokat, mi pedig napról napra jobban haladunk.

Mindkettőtöknek van saját kiadója. Mit terveztek velük 2012-ben?

Rengeteg zene vár megjelenésre más producerektől és néhány saját dolog is napvilágot lát majd. A következő Dutty Audio release a brazil C.A.B.L.E.-től jön, a Red Light pedig egy Zero Method EP-vel rukkol elő hamarosan.

Kitekintő:
BTK Soundcloud
Dutty Audio Soundcloud
Optiv Soundcloud
Red Light Records Soundcloud
L.A.S., 2012.01.30