impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Loxy+Ink
@ Vigadó Étterem, 2000.10.28
Loxy+Ink. Stealth+Size9+Quest. Bal+Safair+Ozon. Palotai
loxy+inkKét hónap után ismét Bladerunnaz buli, nem más, mint a tavaly szinte már legendaszámba menő szettet prezentált Loxy főszereplésével. Ismerős helyszín, ismerős arcok, és az ismerős "vajon miket fog játszani?" érzés - minderre rátett egy lapáttal a hír, hogy mégis Loxyval tartott Ink.
sokanTippelgettünk, listát készítettünk, hogy mit akarunk hallani (például Digital Nationt és az új Virus album darabjait), és hitetlenkedve néztem aaf-ra, mikor mondta, hogy hallotta az Est FM-es szettet, és jó kis Phantom Audios zenéket játszottak a srácok - aztán meg jól hátba döfött minket a meglepetés ereje. De ne rohanjunk előre...


Érkezés a Destroyerz szettjének végére, akik fél 12 környékére már jól bemozgatták a jelenlévőket. Ekkor persze még volt is lehetőség illetve hely mozogni, de valamit már sejtetett az alsó szinten megtelt ruhatár és az emeletihez a lépcsőn végig álló tömött sor.

balVáltás a pultban: Bal+Safair+Ozon hármas back to back játéka - később Size9 hozta tudomásomra amit én nem vettem észre, hogy ők se ketten játszottak Stealth-tel, hanem Quest is csatlakozott hozzájuk, Loxy és Ink kérésére, merthogy ŐK sokat szeretnének játszani. Huh! A szóban forgó "sztárok" közben nyugisan lófráltak hol a galérián, hol lent a tömegben, bólógatással, kézfogásokkal, autógramosztással tarkítva.

Vissza. Runnaz all stars vs. Subscope - megőrülés System Bleedre és Tightrope-ra, nem is beszélve a kb. 94-et idéző, első hallásra hardcore technonak tűnő jungle bombáról. Befejezésnek pedig Ozon lemezestáskájából: Pete - 'Lost Highway'.

loxy chillin + ink mixinNéhány másodpercnyi hatásszünet, és a külföldiektől jól megszokott, már-már elvárt "most odateszünk" kezdés (majdan a Metalheadznél megjelenő Future Cut szerzemény) egy óra magasságában - aztán nem volt megállás. Jungle őrület, izzadás, harc a tánctéren, kicsit lazább dance a galérián, szék a dj pultban, hogy bírják reggelig (ők bírták is...), dub plate dub plate hátán, old skool vibe, a producerek elővették 92-es szövegmintáikat ("wicked", "let the bass go" :), nadrág szárát tépdeső basszus, időnként törzsi dobverés szintjén csupasz ütemek, Loxy és Ink között váltás néhány számonként. Vagy egy órán át nem volt olyan szám, amit felismertünk volna, csak a csodalkozás és testmozgás maradt, és kifejezetten úgy éreztem, hogy megkegyelmeztek nekünk, amikor megszólalt például a 'Messiah'. Merthogy mit is rakott ez a két őrült halál pontosan és végig lendületesen mixelve? Ha nem is a drum anb bass jövőjét, de ink at the dexlegalábbis az egyik lehetséges jövőképet. Saját szerzemények tömkelege, Digital (pl. 'Deadline') és Spirit ('Phantom force'), Total Science ('Dubplate 2000'), Dillinja ('Babylon remix', 'Nasty Wayz'), Dylan ('Dominion', 'Spasm') - a sötét oldal ereje? Fél év múlva majd rájövünk, ha kiadják ezeket egyáltalán. Hömpölygés, fűszerként néha már-már az itthon megszokott 2step vonalra emlékeztető darabok (például Ed Rush+Optical - 'Flightpath' és 'Fastlane') - "had örüljön a nép". És kevés rewind, biztos tudják, hogy semmit sem szabad túlzásba vinni. Közben óravisszaállítás, hogy időnk is legyen bőven. És persze építkezés: 5 óra (téli időszámítás szerint :) tájban már MJ Cole garage-guru 'Sincere' című darabjával, vagy Nasty Habits (Doc Scott) klasszikusnak mondható 'Liquid Fingers'-ének Goldie remixével lazult a hangulat.

Öt és fél óra - ennyit egyhamar megint nem fogunk angol lemezlovas(ok)tól itthon hallani. De én lennék a legboldogabb, ha erre a kijelentésemre mihamarabb rácáfolna valaki.

mozgó masszaA levezetés Palotai tisztsége maradt, aki persze nem hagyta a fogyó, de még mindig tömegként jellemzhető táncoslábúakat pihenni - visszazúzott minket a való világba. A 'Flashback' kétszeri visszatekerése engem mondjuk megmosolyogtatott, de végülis miért ne? A 'Hide U'-ra feltörő sikítozás pedig lenyomná a bravo girl közönségének teljesítményét is :) De ezt már csak a ruhatár előtt álldogálva fülelhettem, mert hat órakor mi is távozásra fogtuk a figurát.

ember ember hátánAmi volt még: üzleti érdekből elkövetett súlyos merénylet a hideg víz elzárásával a férfi wc-ben, mindehhez EU tagság jegyében kalkulált árak a pultoknál, a tömeg és számukra valószínüleg borzasztó ricsajként megélt zene ellenére is segítőkész ruhatáros nénik vicces zsákba csomagolós technikával, "Security: eszetek=hajatok" felirat az ablak párájában, időnként az egyébként is világosnak mondható helyszínbe nappali fényt hozó csillár (de miért?), zöld tintás számos beengedőpecsét, egy srác, akit a mentő vitt el (azért oda kéne magunkra figyelni...), asztalontáncolás, pararadio matricák mindenen és mindenkin, a hangtól a falról leesni akaró lámpák, fotózás jobbról- atomvillanás balról. A hangrendszer egyébként meglehetősen durván mosolyszólt, talán egy hajszállal a cél fölé is lőtt, biztos volt utána néhányaknak egész napos sípolás ott bent a fülben - én megúsztam, és összességében elégedett voltam a hanggal, bár előfordult, hogy kicsit betorzított, és a fent, a galérián lévő is szólt már jobban emlékezetem szerint.

Az általunk (she+laxe+ib) keszült képeket ismét galériába gyűjtöttük, megtalálhatjátok mindet itt: www.drumandbass.hu/loxy+ink
ib, 2000.10.30

Hozzászólások a cikkhez
nooee 2000.-1.2-. 15: 2
KURVA NAGY PARTY VOLT!!!!!!
Imádom Loxy-t!
Imádom a négereket!
És imádok mindenkit aki ott volt a party-n!!
Árgus szemek írója 2000.-1.1-. 30: 0
Hello mindenki én vagyok az a skac aki a mosolygós csj mögött nyomul el fél képeslappal
a szervezetében.
Halálosann nagy buli volt és iszonytatóan jó feka zenét hallottam!
Csáo
cyb3 2000.-1.1-. 28: 1
Ruhatár, italár, sokaság, beléptető, satöbbi...
Patex feeling , lejött mit akarok sugallni?? ez gáz...
i 2000.-1.1-. 27: 1
már miért hallgatnék yonderboit? eztsemértem.
I [az inside] 2000.-1.1-. 27: 1
[T] fingjál az orrodba.

Az a baj a névtelen fikázásokkal hogy nem tudom komolyan venni. Igy csak arra tudok gondolni hohy szarabb arc vagy mint én, máskülönben büszke lennél a nevedre.

de remélem nem valami álszent távoli ismerős vagy...
dnbkrufüred02 2000.-1.1-. 25: 1
Mennyet má a sunyi bús picsoszba,nehogy má szúrja a szemeteket,hogy ki a kigyúrt,szerintem a legostobább gyikarc a félmeztelen jáksóarcú vót,na ot és azt asok bumfákmc kispöcsöt kéne kitiltani mondjuk a korhatár limitálásával!
Azon kívül else hiszem hogy érti az a dnb ZENÉT akinek ez nem DE a AD.F bejött...
T 2000.-1.1-. 25: 0
kedves Í te egy akkora szar arc vagy amekkorát még a világ nem látott,ha nem értesz a zenéhez maradj otthon nézdd a faskalap jonderbojékat az elektróban azt élvezd az isten adta primitív zenéidet,ha már botból vannak a füleid legalább kövezsd a trendet amit diktálnak a hülyéknek!!!!
yanine 2000.-1.1-. 19: 1
Végülis kiba jo a hely csak bűz van!Loxy a ljb!Pusz
draw 2000.-1.1-. 13: 0
Candance :))))))) Es en ezt csak most latom :))
rascalworm 2000.-1.1-. 11: 1
ok, hogy ruhagyarban nincsen klotyo, de a helyszin kituno! es en inkabb mennek megint ruhagyarba mint pecsaba! ok, hogy eladtak, dele galabb nem volt tele kocsog in-kal-ossl akik csak huzzak a partyt LE!
bund 2000.-1.1-. 11: 1
ruhagyar - szuk folyosok, no levego, forrosag, no klotyo -- meg azota mar el is adtak vagy mi. helo
rascalworm 2000.-1.1-. 10: 2
nem csak goa, hanem minden party latogato vagyok!
ja RUHAGYARAT elfelejtettem!

bunda 2000.-1.1-. 10: 0
air javaslata az stimmt, tenyleg jo hely, csak eppen max 800 ember szerintem. latom raszkal goaparty latogato, en nem szeretnek kriptaba bulizni bocs. labirintusba bevertem a fejemet es szetmegy a hang minden iranyba..
rascalworm 2000.-1.1-. 09: 2
ja! a Rolyal sem volt rossz!
egy par alaklomra!
rascalworm 2000.-1.1-. 09: 2
Budavari lebirintus!
Zichy kastely!
Kisceli kripta!
most tobb nem jut eszembe de ha gondolkodsz neked is jon egy par jo otlet!
de lehet hogy csak tilos es dnb partyn voltal!
air 2000.-1.1-. 09: 2
tutkó hely: Tütü barlang/bánya/Apokalipszis, a Balettintézet pincéje, a Dalszínház utca felől. télleg padló!
dub spender 2000.-1.1-. 08: 1
szabadterre partit most?
pff
bundy 2000.-1.1-. 07: 2
mondjal szabadteren kivul ketto masikat ami jobb.
rascalworm 2000.-1.1-. 07: 2
bandi darmol!

mi az, hogy pecsa is vigado a legjobb partyplace!
akkor te meg nem voltal szabadteri partyn! vagy csak ritkan jarsz partyra mert szerintem egy kicsit unalmas az, hogy minden harmadik nagy partyt a pecsaban randeznak! a vigado meg egy kisebb partynak bajonne, de ennyi embernek egy kicsit keves!
rw
NorbRat 2000.-1.1-. 07: 1
...ja! És már megint hátra kellett másznom Loxy és Ink kezdésekor, mert egy csomó fazon volt elöl körülöttem, akik nem is táncoltak, hanem álltak és ordítottak!!!! ...Hogy a f*szba halljam így a zenét?????????