impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
E-Z Rollers
@ PeCsa, 2000.12.16
Jay. Lady Roller. MC Jakes. Mango. Palotai+Cadik. Mezösimán. LeeNGum. Titusz. Naga. Christian. David
lady rollerBeteg voltam. Az influenza elég kellemetlen dolog, ezért - éppen kilábalván belőle - erősen gondolkoztam rajta, hogy szükségem van-e erre a bulira. Most azonban már belátom, hogy a megfelelő funk treatment sokkal többet ér holmi antibiotikumoknál.
A bejutásnál jelentkező kellemetlenségek következtében sikerült lekésnünk Chris.su premierjét a korongon. A négyes számú Subscope kiadvány másik oldalát, a Time Warp-ot viszont már teljes hangerővel hallhattuk, az új Ozon és Protokol Droidz, valamint a korábbi Random Soundz és Pete zenék mellett, és még mindig örömmel tölt el, ha hazai zenéket hallhatok egy party-n. Most Mango jóvoltából ezekből is kaptunk eleget.

Egy óra tájt megjelent a színpadon Lady Roller, MC Jakes és Jay, mindhárman az E-Z Rollers-t képviselve. Amint meghallottam az MC-t és a hölgy belekezdett a mennyei éneklésbe, tudtam, hogy ez most valami más lesz. Jakes nem csak a közönséget hergelte, de a DJ-t sem hagyta nyugton, amíg az vissza nem tekerte a lemezt. Ennyi rewind valószínűleg a könyökömön jött volna ki, de itt valahogy nem számított. Jay - valószínűleg a tiszta funk vonalra számítók nemtetszését kiváltva - rakott mindent. Volt itt jungle, E-Z hangzás, néhol egy-egy keményebb darab, de a drumfunk huligánok is megkapták a magukét. A 'Tough At The Top' című E-Z Rollers slágerből egy igen hosszú blokkot kaptunk: vadiúj VIP, Origin Unknown remixek, és persze az eredeti verziót is lenyomták. Közben a gyönyörű hangú Lady Roller élőben prezentálta nekünk, amit a vokálról tudni kell.

Úgy tűnt, hogy ők is élvezik a dolgot: Jay nem egyszer jött előre a lemezjátszók mögül elkapva Jakes-től a mikrofont, majd Lady kapott egy pofont hátulról, csak hogy tudja mi a helyzet. És, hogy az öreg Jakes se maradjon ki a jóból, a DJ utasítására be kellett állnia a lemezjátszók mögé, míg Jay az MC szerepét vette át. A ceremóniamester a pult mögött is jól nyomta, viszont arra rájöttünk, hogy Jay jobban teszi, ha visszamászik és pontos keveréseivel szórakoztat inkább.

A hangulatról annyit, hogy ennyi kezet drum and bass bulin még nem láttam a levegőben. Azt előre tudtuk, hogy hatalmas tömeg lesz, ennek ellenére - egy bizonyos Storm bulihoz hasonlóan - nem tudtam ilyen problémákkal elrontani a kedvem. Elégedetlen arcokat csak a terem bejáratainál vettem észre, a tánctéren mindenki E-Z és vidám volt. Végül Jakes megígérte, hogy - ugyan nem tudni mikor, de - jönnek még hozzánk. Legyen igaza.

Az Öreg és a Pál próbálta hozni a formát, és bár ismét megkaptuk a szokásos 'Hide U' + 'Warhead 2000' adagunkat (az elvonási tüneteket enyhítvén már otthon is ezeket hallgatom), de most sikerült túllépniük a playlisten, és az előttük fellépőkhöz méltóan játszottak.

Bár már látom a bulit lehúzó hozzászólásokat (=]), én elégedetten vettem az irányt hazafelé. Azoknak pedig, akik betegség miatt, igazoltan maradtak távol annyit mondenék: egy ilyen bulit receptre kellene írni.

Galéria: www.drumandbass.hu/ezrollers/ - fotó: She és Fabe
kapcsolódó topic: "EZ-rollers! let's dance!"
core, 2000.12.21

Hozzászólások a cikkhez
málé 2001.-0.1-. 08: 1
szerintem elég jóó vót mer ottvam csak nem emléxem semmire
c0p 2000.-1.2-. 29: 2
jmj azt mondta barmikor visszajonnenek. es,h ogy biztos jonnek. van orom? :)) i&i is biztos forszirozni fogja...
soulja420 2000.-1.2-. 29: 1
....leglazab party mär egy jó ideje.....ez-nagyon kiraly...jakes füleg...pacalko kibaszot szar,de kibaszott bätor(jakes utän ö!)...cadik§palotai mint mindig hibätlan....nem tudom ki halotta ,de palika a vege fele berakta a PHARCYDE egyik legjobb szämät.....hihetetlen volt....CADIK A KIRÄLY
Nexus 2000.-1.2-. 24: 1
Egy jóbarátommal sikerült a buli után a közönség soraiban táncoló Jakesszel egy pár perc erejéig dumálni, aki azt mondta Londonban egy érdekes trend (?) , vléemény (?) kezd kialakulni, miszerint két helyen lehet igazán jó u.g. bulit csinálni és ezért ide érdemes is eljárniuk: a két hely New York és Budapest...
Úgyhogy nincs miért szégyenkeznünk :)
Merry XMAS2ALL

Nexus
Arany 2000.-1.2-. 23: 2
Csak egy egész rövid hozzászólás :
A party egyszerűen király volt.
Mc Swich 2000.-1.2-. 22: 2
Egy kérdés a mjuzik.hu csak hanganyag van vagy van hozzá kép is?
Ez igazán fontos lenne ha megmondanátok ja a Tiloson is van E-Z rollers mp3 5 db. kb 50 Mb de szerintem megéri bár én még csak most töltöm le.Na pá
Mc Swich 2000.-1.2-. 22: 1
Jaja a ruhatáros néni nagyon ott volt!!!!!Ő volt a nagy party face :D
rewind 2000.-1.2-. 22: 1
konektelek swich pajtihoz és én is azt szavalom hogy iszonyat buli volt. fullrespekt to ez rollers and tilos squad, + respekt annak a ruhatáros néninek akinek hajtogattam egy csillagos dobozt=)
Rewind 2000.-1.2-. 22: 1
konektelek swich pajtihoz és én is azt szavalom hogy iszonyat buli volt. fullrespekt to ez rollers and tilos squad, + respekt annak a ruhatáros néninek akinek hajtogattam egy csillagos dobozt=)
draw 2000.-1.2-. 22: 1
Csak ismetelni tudom magam es felidezni azt amit a ph0rum ban irtam. Giga jo party volt EZ volt maga a tokej. En toltottem jelentosebb idot kisteremben EZ utan es iszonyat jo breakbeat ment ott ha nem tevedek... remelem nem tevedek kisse nehezen kulonbotetem meg a nuskool-t a breakbeat tol ez egyeni problema azt hiszem, de az ott eltoltott 1 ora is nagyon szimpi volt. Ilyen partyt barmikor meg 1x szivessen. RESPECT Tilos EZ.

draw.remember
natural blues 2000.-1.2-. 22: 1
Ja, ezért tényleg megérte felvonatozni 220 km-t. Az EZ miatt legalábbis tényleg. Iszonyú volt.
Utána viszont jobban bejött a kisterem, mint Palotaiék (lehet azért mert én még mindig nem birom a magyar mc-ket igazán), néhány lassabb sav Titusztól meg Nagától.
Mc Swich 2000.-1.2-. 22: 1
Egy totálisan jó és zúzás volt bár szerintem Lady Roller sokkal jobb volt mint Jakes de azért igy is egy felejthetetlen party volt a Tilos hozta a formáját.Palotai és Cadik a szokásosan királyak voltak és Mango is rendesen kitett magáért.Az Mc.... hát nem tudom nem nagyon ismerek mc-ket nincs viszonyitási alapom de biztosan jók voltak.Thanx for the tickit to Fix Tv.Bye all and meet at the next party!!!!!!!!
skoal. 2000.-1.2-. 22: 1
szerintem a 4 MC kozul nem Jakes volt szar... :(
adamski 2000.-1.2-. 22: 0
Király buli volt, az biztos,köszönet érte mindenkinek,Edina, neked hogy tetszett?
OrangE 2000.-1.2-. 21: 2
Nagyon yooo vooolt! Csak 1 volt számomra a gond, hogy az ez rollersre nem emléxem. De ez már magánügy :(
trikk 2000.-1.2-. 21: 2
Hááát öregem, vééégig táskával a hátamon táncoltam és az a helyzet hogy szinte észre sem vettem, ebbol az következik hogy a party olyan iszonyatosan, eszméletlenül jó volt hogy elfeledtette velem minden gondom, bajom. EZ azért már szerintem elég komoly. Mármint az hogy ha annyira élvezel egy partyt hogy észre sem veszed az esetleges negatívumokat.

A Csaj!!!! ( tha Lady Roller ) hangja: Eszméletlenül finom volt, pont ide illett jo volt hogy szinte mindig mosolygott ránéztem, és persze amúgy is jó kedvem volt de, olyankor még jobb lett. Szerintem o is élvezte a bulit.

JMJ: szépen mixelt jó zenéket rakott. O is boldognak látszott!

Mc Jakes: Sokak szerint szar volt, de nekem nem volt semmi problémám a stílusával.

Mostantól ezt is a kedvenc bulijaim közé sorolom, EZ mááá biztoss!!!!

Mikor jönnek legközelebb??? Csak mert felolem akár jövööö héten is jöhetnének.

thx!!!!!E-Z Rollers!!!!! 'n' Tilos Crew!!!!!
This was tha happpiest party for me this yeahhh!!!!!!
jb 2000.-1.2-. 21: 1
nagyon komoly buli volt a hatalmas tomeg es a ruhatar para ellenere. mentek szepen a jungle temak, ennek szivbol orultem. kisterem viszont kimaradt. valaki irhatna.
air 2000.-1.2-. 21: 1
a www.mjuzik.hu-n letölthető kép & hang ott figyel!!!
lajcsi 2000.-1.2-. 21: 1
nem tudok mit hozzátenni, csak azt, hogy mennyire örülök, hogy nekik is bejött a pardey.

igazából rábízhatnák a dnb arcokra Magyarország imázsának építését...
keményen dolgozunk rajta, hogy mindenki meglátogathassa Budapestet, és ha itt van, érezze is magát jól, és odahaza csak jót mondjon a magyarékról...

csak így tovább! :)
valdi 2000.-1.2-. 21: 0
most a korai veget sajnos az is elosegitette, hogy masnap 7 oratol karacsonyi vasar kezdodott a PeCsa-ban es addigra rendbe kellett hozni..
allitolag a maximalis befogadokepesseget joval tullepte a csarnok szombaton, de nem mertek kitenni a megtelt tablat, mert feltek a kovetkezmenyektol. igy tobb, mint 2500 embert engedtek be. (ez joval tullepi a limitet)
a ruhataros szarakodast pedig dj dominique-nak es baratainak koszonhetjuk, mert voltak olyan kedvesek es a penteki hakni utan otthagytak az osszes cuccukat a 3. ruhatarban, igy azt nem tudtak kinyitni...
mindezeket leszamitva egy nagyon jo hangulatu este volt, nagyszeru elmeny.