impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. DJ Lee
@ Pesti Vigadó, 2000.12.22
Cadik. Safair. Bal. Ozon. Quest. Size9. Stealth
DJ LEEA Fémfej széria folytatódik, több label-társa és a Fields of Joy-os szereplés után Lee egyedül tért vissza bizonyítani.
A bkv szíves közreműködésével letudtuk a fázás adagunkat (megállóban bácsi keresztülhasal a villamossínen - ne tessék már minket halálra rémíteni!). Így legalább a bejárat előtti sort megúsztuk éjfél körüli érkezésünkkel. Bent Cadik (sokak meglepetésére hosszú idő után végre Bladerunnaz bulin) jungle háborúsdit játszik, ő a hadnagy, és oszt. Én már az első Homebase bulin hallott hasonló irányt követő szettje után is úgy éreztem, hogy ez a vonal teljesen jól fekszik Palkónak, úgyhogy ennél többet kár is lenne írnom. Őt egyébként Stealth, Size9 és Quest előzte meg a lineupban - írom ezt csupán a teljesség kedvéért.

BAL & SAFAIRSafair és Bal ezután jól odatette a neurofunkot Ed Rush és Optical Fast Lane-jével, amiben Ryme Tyme és Basim (szerintem) legalábbis zseniálisan prezentálja, hogy egy mc bizony tud jó lenni. A megszokott frissesség és tánctér közepére mágnesező basszuspumpa jellemezte zenéjüket. Olcsó panelt használva: ők is hozták a szokásos formát. Bár - üssetek meg - én árnyalatnyit monotonabbnak és fáradtabbnak éreztem a szettet, mint általában, de ez lehet, hogy az én hangulatomból fakadt. Illetve az is igaz lehet, hogy egy órában nehéz építkezni, a csomó szervezés mellett pedig nem lehet könnyű a játékra teljesen ráhangolódni.

A pulton szélesvásznú Metalheadz logó, a pultban Dj Lee Infrared pólóban, a teremben optimális telítettség (máskor se kéne több ember, ha kényelmesen akarunk mozogni), idő két órához közelít, és a Timeless főnök belekezd.

EEL JDLee nem válogatós, úgy tűnik, a szcéna minden szegletére van rálátása, és mindent szeretne is bemutatni. Szinte blokkokat hallhattunk: oldskool hangulatú jungle-újraéledéstől úthenger rolleren és a legegyszerűbb - de törvényszerűen ettől buliban a legjobban húzó - reszelős dnb-n át az "okos" 2step-ig mindent. Ki-ki ízlésétől és lendületétől függően pihenhetett kicsit, majd kezdhette újra az aprítást. Volt, mikor teljesen elvesztettem az érdeklődésemet, aztán megint három-négy olyan szám jött, hogy nem tudtuk hova legyünk. Régi és új, ismert és sosem hallott keveredett miszter dj keze alatt.

A kinti minuszok ellenére izzadás a tánctéren ("ne nyissátok ki az ajtót!" by szekuriti), a wc-hez vezető lépcsőn ülő-szekció, a galérián punnyadás félhomályban (máskor itt egész világos szokott lenni), a megszokott mega-strobi a csillárból nappali világossággal ("jéé, ilyen arcok vannak itt?" effekt :) és masszív hang. A buli után ugyan zúgott kicsit a fülem, de ezalkalommal szinte végig rendben volt a hangerő, helyén volt a mély-közép-magas. Ezaz, nem alább adni!

korrekt, eh?A záró Future Cut libabőröztetően szép vokálos témáját Ozon ügyesen húzta át Dillinja ugatós Babylon remixébe, de fél órát sem játszott, amikor a tömegben lófráló angol "visszakönyörögte" magát a pultba. A móka folytatódott...

Az idegbaj kerülgetett, hogy a vonat miatt 5-kor lépnünk kellett (ne kérdezzétek, miért nem jöttem későbbi vonattal :), a végkifejletről tehát nem tudok nyilatkozni. Méltó zárás az idei Vigadós buliknak - de nem az idei Bladerunnaz rendezvényeknek. Találkozunk Szentendrén, éjfélkor Himnusz rewind.
>> A cikkhez tartozó galéria
ib, 2000.12.28

Hozzászólások a cikkhez
Brazil 2001.-0.1-. 12: 2
Ahhoz képest, azt írta ők OK-k, ismeri őket!
No, de mind1!
Poljakov 2001.-0.1-. 12: 1
Drága Brazil, szerintem Elohimunk csupán ironizált, mikor a 'szcéna legjobbjai"-nak titulálta kedvenceinket.
Amúgy igencsak tetszett fellépése, nekem is hiányozni fog. Sokban egyetértek vele. Némelyek néha tényleg arra ingerelnek, hogy leköpjem oket, de erre nem pazarlom testnedveimet (ti. még erre sem érdemesek).

Bocs a naturalizmusért, néha elszalad velem a ló.

Poljakov
!5! 2001.-0.1-. 11: 2
az 5-ös sem rossz, jóllakott napközis(ek).
Brazil 2001.-0.1-. 11: 1
Elohim azért més annyit, hogy ez a legjobbak a szcénában erős túlzás!NAGYON ERŐS TÚLZÁS!!!!!!!!!
gavill 2001.-0.1-. 11: 1
a lépcső előtti emelvényen gyönyörű lányok táncoltak, minden elismerésem az övék! voltak ott szőkék, barnák, vörösek, feketék, de egyik szebb volt, mint a másik!
ggeri 2001.-0.1-. 10: 1
Elohim hiányozni fogsz, rövid de annál temperamentumosabb szereplésed mély hatást gyakorolt rám ;)
Shalom!
nasée 2001.-0.1-. 09: 1
KATE: milyen lányra kattant rá a haverod?
hogy néz ki?
nuttinshockin 2001.-0.1-. 09: 1
elohim!
drop me a mail.
thnx.

nuttinshockin@whoever.com
Elohim 2001.-0.1-. 09: 1
Elohim kiszáll, megy Izraelbe, ott pedig no net.
És ismerlek benneteket személyesen is, az Ozont régrol, Questet is, Balt is,stb. Elozo 2 emberrel nincs semmi probléma, oket nem is tartom teljes értéku BR tagnak (habár sajnos azok).
"mi itt probálunk valamit elérni, "
Sok sikert! Kitartást és teljes mellszélességet (bár az már van)! Jók vagytok, a legjobbak a magyar szcénában, sztárok vagytok, 16 éves kiccsajok úgymond idoljai.
Mint (szegény) Jimmy, igylésre méltó emberek.
Belolem is csak a fétékenység meg a freudi péniszirigység beszél.
Adios!
Siva

31-es kep 2001.-0.1-. 08: 1
A 31-es kep, az ciki! :)
31-es kep 2001.-0.1-. 08: 1
Ugyanmar Mark :) No ciki. En mondom neked
sárgadömpi 2001.-0.1-. 08: 1
tudom, hogy egy etterem, de megoldhatnak mar azt a kurva szellozest!
sárgadömpi 2001.-0.1-. 08: 1
Az elmult idok (legyen mondjuk harom honap) legjobb bulija volt, uberelni csak a complex tudta!-ahol kicsit szetcsusztam, bevalom, hogy nagyon ciki volt az a felpucer zuzas amit muveltem, de kerlek ne cseszegesetek vele tobbet!- szoval tenyleg jo volt, LEE veszedelmeset, es kifelyezetten sokretut alkotott. BUEK
Mark
she 2001.-0.1-. 06: 1
vagdalkozzatok maganban. ez mar mocskosul unalmas.

use "email" for christ-sake.
Mc Swich 2001.-0.1-. 06: 1
Bocsika hogy ide irok nem voltam sajnos a bulin csak érdeklődni szeretnék hogy mikor rakjátok fel a Nowsound-ról a képeket meg a kritikát bocsika mégegyszer hogy ide pofátlankodtam.
BLZ. 2001.-0.1-. 06: 0
2:Elohim.
Ismersz minket? Bármelyikünket?
Ha nem akkor miért írsz rólunk ilyen dolgokat? Mi itt próbálunk valamit elérni, de...
E A Z Y ! ! !
RESPEKT!
elso kovet az vesse... 2001.-0.1-. 05: 1
A hely es ido legyen a kovetkezo runnaz parti. Ha kovezni nem is fogunk, de legalabb joool megnezunk magunknak :)) Aztan hatha alakul egy filo-szakkor is igy partijarokbol.
Elohim 2001.-0.1-. 05: 1
A baj csak az, hogy ismerem oket, benneteket.
Épp eléggé ahhoz, hogy véleményt alkossak. Még néha köszönünk is egymásnak egyes elemekkel (pl. Ozonnal, akit kivételként említettem, o egy ritka kivétel és régebb óta ismerem). Ha tényleg Lao-ce-t olvasol, s idézel, az dicséretes.
Csak vajon tényleg átéled-e?
Okos ember sok van, bölcs kevés. Sajnos nem cselekedtem bölcsen - beismerem - mikor kirohantam a BR so-called 'szellemisége' ellen (van ilyen? Hol lehet elofizetni rá?)
Ezért megkövetem az egész BR-birodalmat, a Tagokat, az egész BR-kollektívát. Nyilvános megkövezésem idopontjáról Ti döntsetek.
Siva
XtrXX 2001.-0.1-. 05: 1
Nagy nagy bulaj volt, nem kétség. :)
THX a szervezőknek! Meg a fotós(ok)nak.
Meg nem kell mindig a másikat lesni, hogy épp hol tudok belekötni. A lényeg : A PaRTi!
Písz mindenkinek!
És BUÉK!
Kate 2001.-0.1-. 04: 1
Iszonyat jó volt a Party, bár csalódtam 1-2 arcban.
Reggel eléggé sokk hatás ért néhány ember miatt, de jó volt.
DE COMPLEX SOKKAL JOBB VOLT!
Aki ott volt az mondjuk biztosan tudja ezt nélkülem is.
Igaz gyerekek!
Aki volt Complex-en az írjon, mivel keresek egy lányt, akire rákattant az egyik haverom.
De ha nem azért írsz az se baj! Atisnak üzenem, hogy keresem!
Irj! Fontos!
Puszi! Gyertek Barlangba! :)