impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. NYE 2001
@ Complex, Szentendre, 2000.12.31
Future Cut + rengeteg magyar dj/mc/live act
Future Cut - akik vágják a jövőtA 2000-es év vitathatatlanul a drum and bass éve volt Magyarországon. Party-party hátán, nagyobbnál nagyobb nevek látogattak el hozzánk. Remek évet tudhat maga mögött az egyik legprofibb szervezőgárda, a Bladerunnaz, akiknek többek között a Garancsi tónál megrendezett Fields Of Joy-t is köszönhetjük. Szilveszterre ismét sikerült egy megapartyval előrukkolniuk. Ez volt a NYE 2001 a szentendrei Complexben, ahol 2000 partyzó búcsúztatta basszusban úszva a számukkal megegyező dátumú óévet.
Megérkezésünkkor - némi sorbanállás után a meghirdetetthez képest csúszott kezdésnek köszönhetően - a nagyteremben éppen Skeam melegített, hogy helyét a Subscope banda vegye át. A live acteket Anorganik kezdte el, méghozzá olyan hihetetlen hangzással amit én még sosem tapasztaltam Magyarországon. Régi zenéi mellett frissebb, többek között amen terror típusú nótákat is hallhattunk, a még éppen befele szállingózó közönségnek láthatóan tetszett a muzsika. Őt a Random Soundz legényésége váltotta fel, és hozták magukkal a twostepet meg a lassabb breakbeateket. Eleinte ők nem szóltak annyira jól, de időközben valamilyen oknál fogva megjavult a hangcucc, és mire Mango maga elé vette a mikrofont, már rendes tömeg tombolt a magyar zenére, amit végül Rebel, a Random fiúk eddig titokban tartott énekeslánykája koronázott meg.

thömeghAz éjfélt is a Random Soundz-zal köszönthette az egyre csak gyűlő tömeg. Lehet, hogy szentimentálisak vagyunk, de nekünk hiányzott a Himnusz, meg a szokásos újév köszöntő szertartások. Ennyit talám meg lehetett volna engedni, nem valószinű, hogy a buli rovására ment volna. Így ünneplés és a szokásos éjféli hangulat nélkül estünk át a 2001-es évbe.

A Random után a két legfőbb Runnaz dj, Bal és Safair hergelte tovább a folyamatosan áramló tömeget, az új évet 'Pulse 2000'-rel és az annak kijáró rewinddal köszöntve. Gyaníthatóan ők sem számítottak ekkora érdeklődésre, hiszen a 29-i Nowsound-on még nem voltak túl bizakodóak a szilvesztert illetően.

we are the digital nationAz emberáradat miatt a bejáratnál tumultuózus jelenetek zajlottak, a kapuban éjféltájt fél-másfél órákat kellett sorban állni, de aki a ruhatáron túljutott az elé már nem gördült újabb akadály, felhőtlenül szórakozhatott.

Bal és Safair kis csoportunk második felének érkeztekor éppen transzba ejtette a nagyterem táncoló közönségét a Digital Nation-nel, meg persze a legforróbb talpalávalókkal a reszelős vonalról - lendületben voltak.

statikusA másik két terem eközben szerepzavarral küzdött, hiszen az oldskool-nak kinevezett helyen Good Looking témákkal kedveskedtek az itt tartózkodó, ekkor még csak lézengő arcoknak. Míg a Chill Out-ban csillautnak nem nevezhető táncosabb lemezek forogtak. Mondjuk ez valahol megbocsátható, hiszen aki egy buliban már éjfél tájt csillezni akar az furcsa. Később viszont a dj-k kezére kellett volna csapni, mert nagyon belejöttek és a nagyteremmel megegyező szellemben rakosgattak. Amikor ide benéztünk éppen Statik rakosgatott, amire emlékszem az a 'Sincere' Marcus Intalex remix volt, jól sikerült darab. A a korongok jó szelekciójának köszönhetően megbocsátható "statikos" mixek mellett a hangulat itt is kiváló volt, , sehol nem láttunk morcos figurákat, mosoly az arcokon, pezsgőspoharak a kezekben, igazi szilveszteri vidámkodás ment.

komm schon baby!Az oldskoolnak nevezett teremben egyes állítások szerint eleinte valóban oldskool zene szólt, erről azonban lemaradtunk. Már fél tizenegy tájt is az ettől a jelzőtől teljesen távol álló hangzás dominált, amelyet a 13 éves átlagéletkor támasztott alá. Később, mikor néha-néha megpróbáltunk bekukkantani a helységbe, a kiszűrődő 190 bpm-es - technohardcore-t idéző - ütemek riasztottak el a maradástól. Úgy tűnt sokaknak tetszett ez a zene, hiszen tömve volt a hely, mégis érdekesebb lett volna, ha a szórólapon kiírtak szerint valóban teret kap a régebbi hangzás is - legalább egy terem erejéig. Azért a legérdekesebb látvány az volt, amikor reggel 7-kor SP vezénylete mellett majd' annyian aprítottak itt, mint a nagyteremben.

d-cutz+2dA nagyteremben eközben átvette az irányítást az angol sztárvendég duó, a Future Cut. Szettjük meglehetősen vegyes volt, mind stílusilag, mind a zenék frissességét nézve. Belefért a 'Share The Fall' Grooverider remixe, sőt a 'Nine' is, persze jó néhány újdonság mellett. Az utóbbi partykon Lee-n, Loxy+Ink-en elmaradhatatlanul felkerült egy új, vokál és amen kombinációjából egybegyúrt Future Cut szám, természetesen az alkotók is felrakták, tényleg jó kis zene. Fénypont volt még az eszelős 'Flight Path' acid gyilkolása. A magyar mc-k az utóbbi Nowsound-ok óta vérszemet kaptak és a vendégek szettje alatt is mikrofont ragadnak, a KAD Squad itt is akcióba lendült.

A kisteremben úgy hajnal 4 tájt a Project Mayhem műsorvezető/dj-je Aafro vette át az irányítást. Ő végre a Chillout Room elnevezést komolyan véve visszavett a tempóból és elindította a hallgatóságot egy olyan utazásra, amiből senki nem akar kiszállni. Láss csodát a lágyabb dallamok is nagyszerű hangulatot teremtettek, igazi kis házibuli alakult ki a teremben. Innen-onnan átszivárogtak az emberek, és mint a jó kisdiákok a padokon ülve tátott szájjal hallgatták a tanítást.

helló, kéne a tel.számod ;)Aafro jó selecta, partyn csak elvétve felbukkanó, méltánytalanul hanyagolt, mégis kiváló zenékből épített fel egy okos, de abszolút táncos szettet. Olyan ritkán hallott dolgok csendültek fel itt - régiek és újak egyaránt -, mint Klute - 'Angry Woman', Atom1 - 'Imminent', a gyönyörű 1Poor Man's Deal' eredeti State Of Play változata, a zseniális Calibre - 'Feelin', Dopesklizz - 'Controlled Freak', ami egy - jogos - rewindot érdemelt és Ill Logic & Dj Raf mániákus 'Spacewalk'-ja.
Lehet, hogy éjfélkor kezdődött az új év, de az új évezred akkor, amikor itt Klute - 'Chicks'-től vibrált a levegő.

Aafro-t a Subscope dj, Skeam váltotta, aki szintén nagy pirospontot érdemel a 'Jazz Note' Total Science remixért. Ő is vitte egy darabig a lazább vonalat, aztán picit morcosabba váltott, de hála ég nem állt neki reszelni, hiszen ezt a feladatot a másik két terem tökéletesen ellátta.

jiiiihaaa!Eközben a Future Cut-ot Ozon és Quest váltotta, őket pedig a veszprémi Destroyerz. Előbbiek a legbetegebb dark vonalat vitték, legalábbis Ozon, olyan zenéket pakolt amikben dob volt és valami elmebajos mormogás.
A Stealth+Size9 duónak azért örültem, mert általában a bulik elején játszanak, de itt végre megfigyelhettük őket is. Jól kevernek és nagyon jó lemezeik vannak, ennyit mondhatunk róluk.
A nagyterem reggeli egyik legjobb pillanata Loxy és Dylan - 'End Of Days'-ének full hangerőn való meghallgatása volt, amitől kis híján lerepült az ember feje.

Reggel már csak a legedzettebbek (és a legjobban betoltak) bírták, így szép lassan oszlani kezdett a bulizó tömeg, 8, 9 óra tájban már alig lézengtek a hatalmas helyen. A nagyterem 9 körül leállt, csak a két kicsi zakatolt még, aztán 10-re ezek is elcsendesedtek és a Complex emberei megkértek, hogy távozzunk. Így is tettünk.

Mindamellett, hogy szeretnénk elismerésünket és köszönetünket kifejezni mindannyiunk nevében a NYE 2001-ért, szeretnénk megemlékezni arról is, hogy ugyanezkben az órákban a Hősök terén egy másik megaparty zajlott, ahova összetereltek 17 000 embert. Hogy mekkorát szoptak attól hangos volt a média január első napjaiban.
ipc mafia

Tudok egy szilveszteri bulit: ismert szervezőgárda prezentál angol DJ-ket menő kiadótól, korrekt, bár kissé vészjósló helyen, korrekt áron, több teremmel, (relatíve) változatos zenével, live actekkel, beígért ingyen fogyasztással, satubbi. Ha ehhez hozzácsapjuk a mindíg működőképes Mindenki Ott Lesz, Aki Számít dumát, természetes, hogy úgy döntök, én is ott rontom a levegőt az újév első óráiban. NYE.

Lustaságból (vagy inkább, hogy "hagyjuk érlelődni a benyomásokat", mint a nagyok) másfél hét távlatában próbálom tetszik-nem tetszik alapon pontozni a bulit, sértődés ne essék, tök jól éreztem magam, vagy ha nem is, az csak az én hibám lehet.

Szóval:
1 - ami nem tetszett:
azért ülünk, mert elfáradtunkRöpke órás csúszás a beengedésnél, ami leginkább azokat érinthetett érzékenyen, akik így a bejárat előtt durrantottak (volna) pezsgőt. Miraque I Myro live elmaradása, "ingyen fogyasztás" felirat pohár pezsgővé redukálása (amivel semmi baj nincs, csak kicsit lehetett volna pontosabban fogalmazni a flyeren). És ott volt a hihetetlen öncélú, budi hangzású Konflict-chill-terem (respekt Aafro, aki azért tartotta magát a kiírt programhoz), a hasonló "gondokkal" küszködő kisterem, és nem kevésbé öncélú ordítozó MC-k.

Bár azt elismerem, hogy enyhén sznob vagyok, és még csak nem is értek hozzá túlságosan.

2 - ami tetszett:
szia! hova mész?A sok fellépő, a live actek, a hangrendszer (kivétel a "chill-terem"), a Future Cut szett, a helyszín, a Subscope-pulóverek, az ugráló kisgyerekek, az ugráló kislányok, a visszaszámlálás, a rewindolt 'Pulse 2000' meg az, hogy voltak ruhatárosok (manapság már ez is valami). Tetszettek még a büfés lányok, meg ugye a büféárak, megy hogy legalább sós mogyorót lehetett enni, és a WC, meg a hősugárzó, és azok a plüssbevonatú ülökék és az Industrys öngyújtó... Toronto-Budapest... asszem nem jut eszembe több.
Ja, az se volt utolsó, hogy Szilveszter este volt...

nemkispálya: dárenbéz maciEzúttal is minden tiszteletem a Bladerunnaznak, hogy sikerült egy színvonalas partit összehozniuk, kiváló lineuppal, tényleg igényes helyen, egy "átlag" nagyobb party árán. Egyetlen dolgot megjegyeznék, ami sajna partiszervező gyermekbetegség: még dívik az a nézet, miszerint a partiarc csak addig fontos, míg befizeti a jegyet, utána elég neki, ha hangosan szól a zene. De számoljunk csak! Nem tetszett: 5, tetszett: 18! Még mindig beljebb vagyok, nem?
mauwrssie
>> A cikkhez tartozó galéria
ipc mafia, 2001.01.12

Hozzászólások a cikkhez
bigbeat 2001.-0.2-. 23: 1
Trikk-nek teljes mértékben igaza van! A Party iszonyúan dzsukár volt!!
trikk 2001.-0.1-. 26: 1
Szerintem ez volt az eddigi legjobb fedett helyszín ahol drumandbass partyt szerveztek!!!

Végre nem volt tömegnyomor, de mégis sokan voltak, és talán a legfontossabb, hogy most először nem sültem szép piros ropogósra, valamint a páratartalom is elviselhető volt.

Nagyon remélem, hogy tényleg itt kerül majd megrendezésre az Ed Rush, Matrix Bladerunnaz szülinapi party!!!
ladx 2001.-0.1-. 25: 1
Barki barmit mind a buli fantasztikus volt! Anorganik es Mango igazan kitettek magukert! Es akkor ne is beszeljunk future cutekrol!! Kar, hogy sp-rol lemaradtunk, de annyira szuper volta wc, hogy nem szabadulhattunk. Mintha egy harmadik dimenzioba leptunk volna!Kar, hogy ilyen halal jo partit csak szilveszterkor csinalnak!
Láb Gomba 2001.-0.1-. 25: 1
A buli akkora volt, hogy alig találtam haza. Nagyon király volt a 3d-s lézersárkány, ahogy kúszott a tömegben, de talán túl élethűre sikeredett. Egy pillanatig azt hittem, hogy haluzok, de amikor a haverom is sikoltani kezdett megnyugodtam. Egyébként Gyula elég csúnyán nézett ki, többen halottnak hitték, bevallom egy ideig én is. A zenét sajnos nem nagyon halottam Gyula őrült sikolyaitól, de úgy tűnt a DJ érti a dolgát, szóval jól mutatott a pult mögött. Egy ideig (amíg Gyula meg nem nyugtatott) úgy tűnt, mintha lenne egy afroamerikai Dj is, de ezek szerint csak képzeltem. Sajnos az éjfélről is lecsúztam, de azér' jó szilveszteri buli volt.
Nagyon szomorú vagyok mer' Gyula véget vetett az életének, hiszen elhagyta a mobilját és anélkül szerinte fabatkát sem ért (megjegyzem szerintem sem).
johnnydv 2001.-0.1-. 23: 1
király,kirély
ay egyik lgjobb party volt
üdvözlöm Böbét!
Nekro 2001.-0.1-. 18: 1
Engem a szilveszteri buli elott 1 nappal keszitett ki SP + Synetic, de annyira, hogy ezt a bulit mar nem is tudtam elvezni, sot...
(na persze ez annak is betudhato, hogy a jungle meg a chill-out teremre voltam raindulva, de Mickey Finn meg 4 Hero hejett megtobb Konflictot kaptam...)
Rhea 2001.-0.1-. 18: 1
Hát életem eddigi legjobb élménye volt...uhhh...uuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!Aranyos volt mindenki az Újévi jókivánságaival :))) Olyanoknak borulhattam a nyakába, akiket életemben nem láttam. SP maga az Isten, végem volt a szettjétől!!!!! Imádlak BENNETEKET!!!!!!!!!!!!!
Ensi 2001.-0.1-. 17: 1
Ehhez nem lehet hozzászólni!!! Egyszerűen
nem lehet elmondani azt az érzést, amit
ott, a party-n kaptam! :)))
skoal. 2001.-0.1-. 16: 2
az yott be, hogy az agyam a fejemen kivul mozgott a zenere ;)
biro ica 2001.-0.1-. 16: 1
bejott, h vibral valami hatulrol?
skoal. 2001.-0.1-. 16: 0
yahhh. kisteremben a szinpad nagyon basszusfuggo volt am, mozgott is rendesen. vagy fel orat sikerult mereszteni rajta a seggemet :) a vegen mar hianyzott rendesen :) bass_addikt.
Dr. O.G. Free Man 2001.-0.1-. 15: 1
Ha minden igaz akkor Február 24.-én az Ed Rush + Matrix party is itt a Comlex-ben lesz megrendezve.

Mindenkinek ott a helye aki szereti a jót ...
Spud 2001.-0.1-. 15: 1
Az emberek zseniálisak voltak, illetve a DJ-k, de kiemelném Bal Safairt. A lányok kitettek magukért rendesen. A kisteremben a színpad fergetegesen dobált, ezáltal a zenét teljes mértékben át lehetett érezni, és a hangfalak elott az ingem is belebegett a hangerotol, de lehet, hogy csak flash-eltem. A party egyszeruen óriási volt. És szeretnék minden party arcnak boldog új évet és party-dús évet kívánni.
Pistons 2001.-0.1-. 15: 0
A hang frenetikus volt, mondjuk a Dinacord set ami ki volt pakolva nem is szólhatott rosszul. Az emberek meg jó fejek voltak - leszámítva a szétizélt zombikat akik vicsorogtak meg pofákat vágtak, az egyiken a kistermeben röhögtem egy egészségeset .. köszi neki, de bocs hogy kiröhögtem de vágott egy olyan arcot :))))))))) . A WC-n meggazdagodott volna egy tucat WC-s néni olyan forgalom volt :). A biztonsági őrök meg a legjobb fejek voltak. A tömeget is a lehetőségekhez képest normálisan engedték be, meg amikor vége volt a bulinak akkor odajött hozzám az egyik őr és tök normálisan annyit mondott - "Vége .. légyszives áll fel ... haza kell menni." - erre mit lehet mondani: OK.
A pultos flegma volt, meg a 150 Ft./deci kólán le voltam menve egy kicsit, meg a Reaktor nevezetű energia italt sem igazán vágtam, de a kólához mindig kaptam plussz egy marék jégkockát amivel a kis teremben osztatlan sikert arattam :)
Sok volt az új arc. Volt egy - vagy több - grizlink is aki nem igazán vágta hogy kell denszeni a Drum and Bass-re, próbáltam neki mondani hogy : "Bólogass izompacsirta, igy e.." de nem tudott ráérezni sehogy se, mindegy van akinek ez nem megy, csak az ökölrázás 1/4-es ütemre :(. Meg volt egy rokker tesó is. Ő vágta a zenét csak a rasztája néha az arcomban kötött ki.. Kibirtam, és jó fej volt, meg montam neki hogy itt a rövid haj praktikusabb .. NowSoundra meg lesz nyiratkozva szerintem :) .

Na jó bulikat az új évben mindenkinek.
Külön helló Borinak, Orsinak, meg a szentendrei Gabesznak aki a bulin szén barátkozós volt de nem adott életjelet azóta magáról :(.
adas 2001.-0.1-. 15: 0
Az egész buli úgy volt király, ahogy volt. Üdv az egész generációnak!!! (Ja, és ha tud valaki a nye2-134.jpg-ről, legyen oly kedves és ossza meg velem.Thanxxx!) ¤
Fan 2001.-0.1-. 14: 2
Én csak egy valamit utáltam, de nagyon: a rohadt hidegben álltunk másfél órán keresztül!!! A ruhatár előtt pedig leégett az arcunkról a bőr! De utána viszont méltó befejezését mondhatjuk az évnek.
skoal. 2001.-0.1-. 14: 2
harom nevet emelnek ki, de nagyon: SAFAIR, BAL, AFRO...
ivor 2001.-0.1-. 14: 1
hello, jo volt a táncikálás! a lemez lowasok is nagyon sirállljok voltak!
Brazil&Zsuzsy 2001.-0.1-. 13: 1
Nagyon jo volt, hogy végre1 igazi partyval köszönthettük az újévet! Future Cut-ék nagyon közvetlenek voltak, jó, hogy Mo-on ünnepelték az újévet. A kisteremről röviden annyit, hogy a party II. felét ott töltöttük, ami nagy meglepetésünkre nagyon jó volt. Sp adta meg a hátralévő időnk eltöltésének a hangulatát. Statik "gáz"volt. De nagyon!!!!!!!!!
Kár hogy ilyen későn jött a cikk, mert így már lefutott a szöveg a fórumon. Méltó zárása volt a 2000-es király partykban gazdag évnek!!!!!!
Rashaverak 2001.-0.1-. 13: 0
Köszi a Blade krunak,hogy ilyen helyet találtak és köszi a szilvesztert is.Isteni volt és remélem,hogy ezt a bulit nem a tavalyi lezerásaként kell felfognunk,hanem az idei (lightos :)))) ) nyitányának. :)