impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Inside The Machine
@ Royal Music Hall, 1999.10.30
Fresh (UK). Ozon. Safair. Bal.]
Ha belegondolok, az augusztusi Jungle War óta nem volt 100%-osan d'n'b-re kihegyezett nagyobb buli. Itt volt az ideje, hogy ismét idejöjjön valaki az őshazából, és megmutassa, hogy mit kell majd 3-4 hónap múlva hallgatnunk. Loxy lassan legendává nemesülő fellépése után én személy szerint legalábbis ezt vártam, és úgy gondoltam, hogy minden esélyem meg is van arra, hogy ezt megkapjam, hisz a fő attrakció Fresh és Vegas, az idei év legfelkapottabb, lagaktuálisabb bandájának, a Bad Company két tagjának fellépése volt. Elvileg aktualitása is van a dolognak: hamarosan megjelenik a Bad Company albuma, Inside the Machine címmel. Persze ez a kötelezően beiktatott csúsztatások miatt úgyis odébb van még :)
Őszinte leszek: a végeredmény - számomra - kb. olyan felemás, mint ahogy végül a duó is csak egy személyből állt.

Na, indulás! Öt fős elitalakulatunk: szu, chris, öcsém, öcsém egyik oszt.társa és jómagam. A magyar partizó átlagnak jól ellentomndva már 9-kor találkoztunk a Royal előtt Core-ral, és a Reel másik tagjával, Solaire-rel. A "behatolás" előtt azonban még tettünk egy fél órás kitérőt az egyik amerikai junkfood étteremhez.

Mikor visszaértünk, összefutottunk Cranx-szel és baráti társaságával, valamint a Chesnov-ot képviselő Marcival (Mauwrssie). Bent persze még csönd, utolsó igazítások a dekoráción (avagy: a megmaradt palakátok elhelyezése, amit a buli végére a lelkesebbek eltávolítottak, hisz a szobában mégiscsak jobban néz ki :) majd egy 20 perc múlva, valamikor 10 óra után Ozon nekiállt kiosztani - az ekkor még igencsak gyéren lézengő - népet. Itt jegyezném meg, hogy én még mindig nem értem, hogy mostanában miért csapnak egyből a lecsóba, és miért nincs semmi felvezetés. Persze jogos, hogy az emberek többsége már úgyis csak a "zúzdára" érne be. Szóval ez egyéni szoc.problémám :) Ozon játéka egyébként kellemes volt, "slágereket" talán kicsit jobban mellőző, mint az est hátralevő része. Őt követte Safair, aki - nem meglepő módon :) - folytatta a megkezdett utat, a közben optimális mennyiségűre gyűlt embertömeget beljebb vitte a dzsungelbe. Szetjében egymást váltották a Virus és Renegade Hardware darabok, valamint - ofkoz :) - a BC diszkográfia döntő többsége. Az egyetlen szépséghiba az volt (amiről persze nem biztos, hogy csak ő tehet), hogy egy-kétszer pontatlanul mixelt, és bizony csattogtak a dolgok. Mi Core-ral mindenesetre jól elvoltunk azzal, hogy az elején említett vendéglátóipari egységből szerzett "papír koronát" kiderkoráltuk BC logoval, és minden BC számnál következetesen feltettük. Igaz rajongók :) Közben befutott Jungleboy is, akit az odaköszönése után hamar szem elől tévesztettünk, remélem, ő is jól szórakozott :)

Időpontokba és időtartamokba nem mennék bele részletesen, mert egyrészt nem volt nálam óra, másrészt a pont erre az éjszakára eső óraátállítás is bekavar egy kicsit, mindenesetre Fresh a Usual Suspects Doorway-e után, fél kettő körül lépett a lemezjátszók mögé. A tömeg egy pillanatra megállt és megdermedt. Mindenki figyelt és várta a csodát. Ami végülis részben jött is. Bár bevallom őszintén, engem nem igazán fogott meg az a másfél óra... Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tomboltam óriásit.

Viszont igencsak lekötött Bal játéka, ki a nehzebben tanulók kedvéért mégegyszer végigzavarta az aktuális Virus és Bad Company alkotásokat >;-), majd - másegyéb mellett - annak bizonyításához fogott, hogy Ed Rush és Optical Wormhole albumának bizony majd minden darabja egyenesen a táncparkettre íródott. Ekkor jött a fordulat, ami végülis részben visszaadta a Kompániába vetett bizalmamat: Fresh visszatért és beállt Bal mellé némi back2back-re. Core-ral az első sorokból árgus szemmel figyeltük, hogy miket rak fel :) Olyan vaddisznók kerültek ekkor a forgóasztalra, mint az eddig kiadatlan Ed Rush & Optical - Socom (nagyon jót derültem mikor láttam, hogy a neves szerzőpáros a lemezen az egyszerűség kedvéért E+O-ként volt felfirkantva :) valamint a saját Brainscan, a bristoli istálló képviseletében pedig DJ Die Dropbear-je. Lehet jegyzetelni :) Viszont jár neki egy fekete pont, amiért nem játszotta a Forgotten-t (lásd, pontosabban halld Loxy pl. mp3.index-ről letölthető mixében a második, igen súlyos fuvolás számot), ami személyes kis kedvencem - nem vagyok ám önző :)

Aztán mikor angol barátunk végleg távozott, még jóideig Bal tartotta a frontot, végül a buli utolsó kb. másfél óráját Quest-re és Lego-ra bízta, akik igen jól megbírkóztak a feladattal. Sajnos ők is mégegyszer rátértek az "aktuális slágerek" témára, de különben igen szikár és szigorú darabokkal - naná :) - csavarták ki a maradékot az ott maradt "keménymagból". Megjegyezném, ez az ismétlés dolog is valószínüleg csak az én szívfájdalmam, mert ugye nem mindenki olyan elvakult, hogy elejétől a végéig szinte nem mozdul a teremből, aki meg mégis így tesz, az meg ugyan már ne csodálkozzon, ha ötször hallja a Pulse-t :)))

Aztán mindent lehalkítottak, és ahogy warmup nem volt, úgy a cooldownt is a Brekbeat Era Bullitproofja képviselte egymagában. Ruhatár. Villamos. Félálomban beszámoló megírása. Fogadok tele lesz ökörséggel, mert nem bírtam rendesen végiggondolni :)

Ja, még két dolog: az "old skool gallery"-ről azért nem írtam, mert ott gyakorlatilag olyan keveset tartózkodtam, hogy azalapján nem tudok se pozitív, se negatív kritikát mondani. A másik pedig az, hogy engem azért ledöbbentett, hogy 250ft-ot kellett egy félliters _ásványvízért_ leszurkolnom.

Minden nyavajgásom ellenére azonban be kell látnom - nem esik nehzemre :) -, hogy rég nem buliztam ilyen jót. Az egész itthoni szcéna hálás lehet a Blade Runnaznak ezért és az eddigi bulikért. Várjuk a folytatást!!!

A képekért köszönet J-Bone-nak


mindenki megkapja a magáétbal@the.decksemberek :)

Klikk!

Fresh - Vegas nélkül
{Klikk rá}hmm... a lemezjátszóról mindig kell egy kép :))
ib, 1999.10.01