impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Rebellbass
@ Szeged - Soho Music Club, 2001.02.10
Corp. Zest. Gustaw. Leitheiser. Miriem. Müller
Mivel pénteken a Jatéban Anima volt, valamint a dnb-re alapozott bulik egyik tartópillére, Corp. éppen síelés céljából északi szomszédunkban, Szlovákiában tartózkodott, ezúttal szombaton került megrendezésre a nem túl helyesen (pedig az ötlet jó...) Rebellbass névre keresztelt rendezvény a Sohoban.
Az tény, hogy szombaton se érdeklődnek jobban az emberek a törtek és a lázadó basszusok iránt, mint pénteken, sőőőőt....

A zene először lent szólalt meg, a hartai kettős egyike, Leitheiser úr prezentált nekünk finom kis zenéket, a név kötelez-alapon bemutatta nekünk a nagy bécsi példaképek legjobb darabjait, valamint további hasonlóan kellemes muzsikák andalították volna a jó zene iránt fogékony közönséget, de azért még mindig a csocsóasztal a legnagyobb vonzerőt képviselő dolog az alsószinten, sajnos...

Eközben fent befejeződött a Meztelenen Ebéd zenekar próbája, majd az esti fellépésre kezdett készülődni a Gesha és a ME-ből itt sessionzenészként fellépő Chabee és Zalán. Némi technikai probléma is felmerült (új technikust kapott a Soho, de nem csökkent ezzel a problémák száma, sőt, inkább sokasodtak a bénázások... hol vannak a hozzáértők, akik képesek bekötni a cuccot úgy, ahogy azt kell?!?), de valahogy sikerült eljutni odáig, hogy Zest megkezdje a bemelegítést ezúttal Gustawunkkal párban, jó kis breakbeatek és táncikáló lányok, de azért meglehetősen üresen kongó terem volt jellemző erre a részre...(is)...sajnos.

Közben megérkezett a hegyekből farkaséhes Corp., ezért kettesben elléptünk kajálni, és mire visszatértünk, még siralmasabb volt a helyzet - senki sem táncolt, itt-ott ült és nézelődött pár ember, de igazából nem volt szombat esti láz jellege a dolognak... Ekkor tudtuk meg, hogy közben lement a live act, ha gonosz akarnék lenni, azt hinném, ezért ürült ki a terem, de nem teszem ezt, mert tényleg nem tudom, milyen volt a produkció, az azonban biztos, hogy nem szerencsés éjfél után belevágni az ilyesmibe, mert ha ezzel megakad a buli lendülete, akkor vége is az egésznek, és ember legyen a talpán, aki újra visszahozza az eltűnt bulizni vágyókat a tánctérre...

Közben odalent is váltás történt, búcsúbulijaként Miriem szórakoztatott minket 2-3 éves, de nagyon jó, örökzöld dobbasszusokkal, volt ott minden, ami a kezdetekben szívünket melengette, szóval jó volt nosztalgiázni picit, a mai fiatalok pedig kaptak egy kis bemutatót abból, hogy nemcsak a "zúzás" okozhat örömöket... Tényleg nagyon szép volt, igazi női finomsággal és érzéssel mixelte össze Miriem a zenéket, szóval ezúton is tiltakozom az ellen, hogy abbahagyja a keverést, mert igenis szükség van erre is!!!

Fent a breakbeatből lassan sikerült váltani dnb-re, és végül Corp. vette át az irányítást, erre már én is felmentem, hiszen volt egy-két új lemez a táskájában, amit kár lett volna nem hallani... Attól eltekintve, hogy az egész teremben kb. 30 ember volt, ebből 10 ha táncolt és ebből 5 szintén fellépő volt, egész jól szórakoztunk... Shuffle barátom (a "legkisebb ugrifüles") állítása szerint jobban érezte magát, mint TeeBee-n a Nowsoundon, és való igaz, itt nem volt helyhiány és igen családias volt a légkör... :) pedig mi nem ígértünk limitált férőhelyet se... :)

Sajnos a hely komor urai, a pultoslány és a kidobófiú ismét úgy látta, hogy nincs értelme ilyen körülmények között tovább ébrenmaradniuk, ezért 3 óra körül fentről lezavartak mindenkit, majd fél négykor lent is bekövetkezett a vég... addig is Müller kolléga kevergette nekünk az új Ltj Bukem számokat rogyásig, picit egysíkú volt a dolog, de én jót bólogattam a hangfal tövében ücsörögve, várva, hogy búcsúzóul feltehessek némi lazítósat, de ez megint elmaradt... majd legközelebb...:)

Szó ami szó, jó zenékből, de nem túl nagyszabású buliból maradt ki, aki nem jött el, de egyre kevésbé értem, mi ennek az oka... még gondolkodom rajta... aki pedig hallotta a live actet, az írja le a véleményét, meg egyébként is... :)
HerbArt, 2001.02.13

Hozzászólások a cikkhez
HerbArt 2001.-0.2-. 21: 1
Húú, picit konkrétabban? Te hol hallottál erről? Én márciusban (16-án) egy Ludmillás buliról tudok, lehet, hogy azon lesz vetítés is, igazából ez csak azon múlik, hogy sikerül -e megszervezni a dolgot, szóval lehet akkor is, de tulképpen bármikor jó lenne...:) te mint érdeklődő vagy mint ebben a visualdologban illetékes kérdezed ezt? mert ha esetleg az utóbbi, akkor pontosabb infot a 30-3403007-es számon kaphatsz...de egyébként is...:)
downset. 2001.-0.2-. 20: 2
Ti, mint szegedi arcok mit hallottatok egy lehetséges márciusi dnb-chill-n-vizual dologról? (Bp massive reprazent) Helyszín, időpont...etc...
HerbArt 2001.-0.2-. 16: 0
Ezzel is egyetértek, tényleg nincs túlszervezve ez a live act dolog, inkább improvizatív, jammelős jellege szokott lenni, ami egyébként tök jó is lehet, csak nem a móka közepén kellene ezzel próbálkozni, hanem az elején, amikor nincs ott sok ember akit ez esetleg zavarna...ezt én mondogatom egy ideje, de nem nagy sikerrel, sajnos...legközelebb majd Phalanx kolléga fog fellépni, mint live act (na jó, asse lesz igazán live, de az act az biztos:) remélem addigra sikerül kitalálni valami normális koncepciót... tanulunk lassan, tanulunk... 10 éven belül csak sikerül valami igazán jót összehozni...:)
Twin 2001.-0.2-. 15: 1
Jo, akkor mondanek megegy biralatot.
Az a gond, hogy valahogy szervezetlenseg sugalmazodik a Sohoban megrendezesre kerulo partykbol. OK, a plakatolassal nincs gond, belekerul a Szegedi Est-be is, stb. Regebben lattam matricakat is (nagyon tetszettek), ugyhogy azzal bizti nincs gond. De valahogy mikor elmegyek oda, akkor azt latom, hogy emberek jonnek-mennek kulonfele kutyukkel a kezukbe, valaki all a lemezjatszok mogott, valaki hangolja a gitarokat, valaki veri a dobot -- de csak ugy, minden koncepcio nelkul. Nezem a plakatot: lesz valami live act. Aha. Biztos arra keszul mindenki. Aztan az egeszbol vagy lesz valami vagy nem. Ugy tunik, mintha senki sem tudna, hogy most mi van. Ilyen es ehhez hasonlo erzesem szokott lenni.

Aztan. Valahogy --nem tudom hogyan-- kesztetni kellene az embereket arra, hogy tancoljanak is.
Persze ugy nem lehet, hogy valaki felrak egy lemezt, aztan meg leveszi, kozben esetleg szunet, valaki szkreccsel, megint szol valami bum-bum, aztan valaki alligatja a hangerot/hangszint, mittomenmit.
Tehat megintcsak oda lyukadok ki, hogy hangulatlan a dolog.

Bocs, hogyha ertelmetlen, zavaros dolgokat irok.
HerbArt 2001.-0.2-. 15: 1
Hát ez az...Mindszent tényleg jó, nekem nagyon bejött, amikor voltam, még a legelső bulik egyikén, de azért az mégsem Szeged... de azért megpróbálhatjuk, én benne lennék egy jó kis tavasznyitó fürdőspartiban...:) erről is beszéljünk majd még, okés?
PhALANX 2001.-0.2-. 15: 1
én helyet azt tudnék jó bulikhoz, csak az nem szegeden van, hanem mindszenten a termálfürdőben. a tulaj állandóan rágja a fülem, hogy mikor csinálunk már ott bulit, hiszen kihasználatlanul áll ott minden.
HerbArt 2001.-0.2-. 15: 1
Hát, ezért voltak már ott hangulatos bulik, 200-300 fővel, de az tény, hogy nem a legelitebb hely, fűtés lassan megoldódik majd (ha jön a tavasz...) de a fő gond az, hogy nincs jobb... csinálunk bulikat minden csütörtökön a Garázsban (Alsóvárosi művház, alias Kapca) de az inkább kávézós, lazulós, max. 30 férőhelyes, nagy bulihoz kicsi... szóval, ha van tipped, akkor várjuk, de sztem eleve nincs olyan hely Szegeden, ahol ezt ennél jobban és olcsóbban meg lehetne oldani... mert 350-ért sehol nem hallasz ennyi jó zenét meg ennyi jó DJ-t szerintem, de ha meg drága a belépő,meg a pia, akkor még kevesebben jönnek el... 22-es csapdája, ez van, ezt kell szeretni... de ha van ötlet, szívesen látjuk...
Twin 2001.-0.2-. 15: 0
Gyerekek, szerintem a Soho-ban az a baj, hogy maga az epulet, annak belseje nem alkalmas hangulatos bulik szervezesere. Ugy gondolom, azert nincsennek soha 50-nel tobben, mert senkinek se tetszik az, hogy nincs futes, a hangzas sz*r, stb.
Szoval nincs hangulata az egesznek.

Errol persze a tulajnak kellene gondoskodni, de Ti, akik ott bulit szerveztek, nem gondoltatok meg arra, hogy masutt kene osszehozni?
HerbArt 2001.-0.2-. 15: 0
köszkösz, közben többen említették, hogy megint az ún. "rapperek" szúrták el a dolgot az idétlen exhibicionizmusukkal, de ez már sajnos megszokott dolog tőlük... sztem nem kéne őket színpadra engedni, csak ha majd megemberelik magukat és valami használható produkciót is letesznek az asztalkára... egyébként tényleg vannak köztük ügyesek is, de a többség...ajajjj...:( egyébként dnb-re Sada szokott halandzsázni, egész ügyesen, de azt se árt előtte valamilyen szinten bepróbálni, mert kár lenne, ha ők szúrnák el a te fellépésedet...ami még nemtom, mikor lesz, de én mondogatom a Ferinek, szóval előbb-utóbb biztosan... na csá!
PhALANX 2001.-0.2-. 14: 1
én hallottam, coffy tesó. bólogattam is meg minden. érződött a zenén, hogy nem a profi fajtából való, de hát mindenkinek el kell kezdeni valahol. azért tetszett. kár, hogy nem volt kihangosítva a dobszerkó, mert az igencsak dobott volna a fílingen, aztán a srácok elkezdtek vakerni a színpadon, persze érteni a szövegből nem sokat lehetett a fatengelyes mikrofonok miatt. azért azt kivettem, hogy volt egy-két tehetséges mc köztük, akiket szívesen látnék az én fellépésem közben is. csak hát ez a 30 ember...

coffy, holnap megkereslek mp3 update ügyben.
csá