impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Y2K körkérdés
y2k körkérdésNagy évet zártunk tavaly. Soha ennyi jó bulin nem voltunk, soha ennyi nagy név nem járt ezelőtt nálunk. Ezért gondoltuk, hogy megkérdezünk Titeket, nektek kik, melyik bulik, melyik albumok, számok tetszettek 2000-ben a legjobban. A táblázat úgy gondoljuk önmagáért beszél, de azért engedjetek meg a végén némi kommentárt is.

Kedvenc magyar DJ
1. Palotai palotai
2. Cadik
3. Bal
4. SP
5. Ozon/Sil


Kedvenc külföldi DJ
1. Ed Rush ed rush
2. Matrix
3. Kemal
4. Andy C
5. Lee
6. Loxy


Kedvenc MC
1. Dynamite dynamite
2. Conrad
3. Mango
4. GQ
5. Ryme Tyme


Kedvenc hazánkban járt külföldi DJ
1. Matrix matrix
2. Lee
3. Loxy
4. Fresh+Vegas
5. Grooverider
6. Kemal


Kedvenc kiadó
1. Virus virus
2. Renegade Hardware
3. Moving Shadow
4. RAM Recordings
5. BC Recordings
Good Looking
Ninja Tune
6. Metalheadz
Underfire
7. Full Cycle
Certificate 18


Kedvenc producer
1. Optical optical
2. Ed Rush
3. Matrix
4. Konflict
5. )E|B(


Kedvenc, 2000-ben megjelent szerzői album
1. Ed Rush + Optical - The Creeps creeps
2. Matrix - Sleepwalk
3. )E|B( - Digital Nation
4. )E|B( - Inside The Machine
5. Reprazent - In The Mode


Kedvenc, 2000-ben megjelent mixalbum
1. Dom+Roland - Killabites killabites
2. Progression Session 5
Palotai - Ablak A Dubra
3. Decoder - 21st Century Drum and Bass
4. Full Cycle - Through The Eyes mixed by Krust
5. Sil+Statik - Next Step kazi
Moving Shadow 00.1
Essential Rewindz mixed by Grooverider


Kedvenc, 2000-ben megjelent szám
1. Konflict - Messiah essential rewindz
2. Kosheen - Hide U
3. Kemal - Bleed
4. )E|B( - Infinity
5. Klute - Phonecall (Matrix remix)
Ed Rush+Optical+Matrix - Flight Path
Matrix+Fierce - Climate
Optical+Trace - Kridian


Kedvenc party 2000-ben
1. Fields of Joy fields of joy
2. E-Z Rollers
NYE2K
Fresh+Vegas
3. Grooverider
4. Loxy+Ink
5. Die
Adam F+J Majik


2000 csalódása
1. Remizes Ink+Kontrol remiz
2. Loxy+Ink a Vigadóban
3. Keith Tucker
Bladerunnaz@Vigadó szervezés/kidobók
Grooverider
Fresh+Vegas@Vigadó
4. Frankhegy júniusban
Ruhatári sorbanállás/szervezés
E-Z Rollers
Photek - Solaris


Kevenc zenéd a zene füleidnek rovatból
1. Chris.su - Time Warp chris.su
2. SKC - NRG
3. SKC - Empty Skies remix
4. Pete - Lost Highway
Phalanx - Krypthon
Phalanx - Spade Work
Chris.su - EMD


Kedvenc cikk az Impulsecreatoron
1. Solid interjú/Lee cikk ipc-solid
2. Dillinja - halálos mélyek
Garancs report
Marci frankfurti kalandjai
Full Cycle történelem
3. Calibre cikk


Mit hiányolsz az Impulsecreatorról?
1. A fórumok kordában tartását/regisztrációt ipc-füles
2. A többi stílust
3. Igényes képeket/több képet
4. Gyorsabb frissülést
5. Több letölthető zenét
12"-eseknek kritikát
Interjúkat külföldi dj-kkelA kedvenc magyar DJ-k kategóriában a két veterán Palotai és Cadik érdemelte ki az első két helyet. A harmadikat a BladeRunnaz dj, Bal birtokolja. Akik a listára nem kerültek fel, de sok szavazatot kaptak: Bratwa, Midlow, Mango, Safair, Solid, Aafro és Acryl. De rajtuk kívül is sok magyar dj-re érdemes még odafigyelni.

Külföldi dj kategóriában győzött az Ed Rush mánia és ahogy Angliában Andy C (itt csak 4.) ül a trónon letaszíthatatlanul úgy nálunk mindenki Ed Rush hívő. Érdekes Matrix második helye, mivel ő nem is igazán dj, harmadik lett a kétségtelenül remekül mixelő Kemal (a Konflict fele). Lee és Loxy mindketten többször jártak már Magyarországon és bebizonyították, hogy méltán gyűjtöttek be ennyi szavazatot.

Ebben kategóriában kapott szavazatot kapott még a Subscope Rec. nagy tehetsége Chris.su is, aki igazi meglepetésként robbant be, mivel nem dj, hanem zenekészítő és ráadásul tatai lakos, tehát legkevésbé sem külföldi. :)

Az MC-k versenyében a két első, mondhatni adott volt. A harmadik helyezett azonban a nagy fórumos viták ellenére Mango lett, aki azt hiszem ettől kezdve nem mondhatja sehol, hogy őt csak savazzák az IPC-n.

A szavazóknak néha meggyűlt a bajuk Sumah nevével, lett belőle Smuk, Sumák, Sumi, ettől függetlenül a KAD mindhárom tagja az élbolyban végzett. Ponza és Publo Palko kaptak még voksokat magyar szinten, valamint Cadik, ez utóbbit, ha megbocsájtotok nem vettük komolyan...

A hazánkban járt külföldi dj-k között Matrix vitte a pálmát, ami számunkra kicsit furcsa, hiszen nem igazán mixei miatt lett népszerű - de tekintve a Vigadós és a garancsi buli hangulatát érthető a választás.
Második a nagy veterán Dj Lee lett, harmadik Loxy, aki megmutatta, hogy visszatér az amenes, hardcore-os sötét vonal. A nagyon népszerű Fresh és Vegas is bekerült, csakúgy, mint a mighty 'Rider. Storm-ra szerintem aki ott volt a megalázó Hyperspace bulin, mindenki szavazott, ebből látszik mennyire kevesen lézengtek a teremben, annak ellenére, hogy a Nagyasszony igazán emlékezeteset produkált. Tulajdonképpen az összes hazánkban járt vendég kapott szavazatot Freelandtől Vadimon át Bukemig.

Kiadóknál nem sok meglepetésre lehetett számítani, győzött a Virus. Azért érdemes odafigyelni az UnderFire-re és a Certificate18-re, mint kevésbé ismert labelekre. A legleírhatatlanabb nevű kiadó címet a Renegade Hardware kapta, elsősorban a hardware szóval akadtak problémák.

A producerek versenyén a Virus kru, ezen belül a Quinn család vitt mindent, amit lehet. Ez azért meglepő, hiszen a 2000 nagy részben a Konflict-ról szólt. Messiah, Maelstrom Ep, Negative Recordings, Bleed, nem ugrott be senkinek, amikor ide leadta a voksát? Persze azért ők is az élen végeztek, de Kemalt vagy a duót együtt első háromba vártuk. Mindenesetre itt nagyon szoros verseny volt.

2000-ben több nagyágyú is hozott ki nagylemezt. A Bad Company mindjárt kettőt is. A Reprazent, Photek, Bukem, A Guy Called Gerald, Tipper (az egyetlen nuskoolos) mind kaptak szavazatot, de itt is a Virus tarolt. Ed és Optical az év végi 'Creeps'-szel, Matrix pedig a tavaszi 'Sleepwalk'-kal végzett az élen. Örömmel láttuk, hogy olyan kevésbé populáris albumok is kaptak szavazatot, mint Klute és Teebee nagylemeze, Yonderboi pedig az egyetlen magyar akire voksoltatok, méltán népszerű itthon és külföldon is.

Mixalbumoknál vitán felül a 'Killabites' nyert, ami egyáltalán nem meglepő, profi munka, aki meghallja lehidal. Palotai apu kellemes home listening mixének helyezése öröm, Sil és Statik kazettájámak népszerűsége pedig azt mutatja, hogy lenne igény a magyar mixalbumokra, akár kazetta formában is.

2000-ben eljött a Messiás a Konflict jóvoltából. Bármibe mertünk volna fogadni, hogy ez a floorfiller nyeri a kedvenc szám kategóriát. A második is nagy sláger, a Kosheen 'Hide U'-ját, aki nem ismeri, az vagy nem volt tavaly buliban vagy süket. A harmadik a 'Bleed' lett az első Negative kiadványról. Az ötödik helyért nagy volt a tülekedés, a négy számból háromban benne van Matrix keze, ez azért jelent valamit. A 'Climate'-ról elmondhatjuk, hogy a szerkesztőség egyik kedvence és a 'Phonecall' Matrix remixét is imádjuk. A nyár egyik legtöbbet játszott felvétele a 'Move VIP' érdekes módon alig kapott szavazatot, talán meguntátok, annyit forgott.

Az értékeléskor kizárólag azokat a számokat vettük figyelembe, amik 2000-ben hivatalosan megjelentek. Így a dubplate-eket és régebbi zenéket nem számoltuk. A French Kiss és a Top of the Tops, ahogyan az egyik kedves olvasó leírta a Tough at the Top-ot mosolyt csalt arcunkra, de nem került fel a listára.

Az év partija mi más lehetne, mint a BladeRunnaz nyári szabadtéri örömünnepe, a Fields Of Joy. A második helyen is Blade party végzett, a szilveszteri Future Cut party a Complexben, megosztva az E-Z Rollers féle Tilos bulival.

Szegény Third Generation, amilyen jól sült el a bécsi LoveParade-en a magyar kamion indítása, amit a Budapest Parade-n is megcsodálhattunk, annyira belenyúlt a kakiba a Remízes Ink + Kontrol bulival. A hely és a ratyi hang miatt élvezhetetlen buliért nagy kár.

A Loxy és Ink celebrálta Vigadós party alaposan megosztotta a szavazókat. Loxy bekerült a legjobb dj-k közé, a party a legjobb bulik között a negyedik lett és a csalódások kategóriában közvetlenül a Remíz után a második.

Van akinek a kidobók okoztak csalódást, részünkről nem tapasztaltunk náluk komoly változást, így maradtak olyanok amilyenek. A Vigadó, mint helyszín gondolom elsősorban árai és személyzete miatt, nem túl közkedvelt, Frankhegy pedig a júliusi grizzlifelvonulás miatt esett ki a pixisből.

A kedvenc zene füleiteknek a 'Time Warp' lett, Marcus Intalex magyarországi helytartójának, Chris.su-nak köszönjétek. Ami nagyon jó hír, hogy nem csak ti láttátok a helyezetteket a legjobbaknak, hanem a 2000-ben megalakult első magyar drum and bass label, a Subscope is odafigyelt rájuk, így ma már mind a kiadónak írják számaikat. Chris és Pete bakelittel is büszkélkedhet már.

Végezetül szeretnénk megköszönni, hogy egész évben olvastátok az ImpulseCreatort, hozzászóltatok a cikkekhez, a fórumhoz, töltöttetek fel / szedtetek le zenét. Reméljük idén is hasonlóan jó évünk lesz, a januári és a februári partik mindensetre erős kezdéssel nyitották a 2001-es esztendőt.
ipcmafia, 2001.02.23

Hozzászólások a cikkhez
percentform 2001.-0.2-. 28: 0
a helyezett cikkeket tenyleg belinkelhetnetek...:) zsirsag lenne...
didjital 2001.-0.2-. 26: 2
csakannyi hogy nekem furcsa ez az egész eredmény. teljesen egyhangú eza sorrend. edrás, loxy, lee. seholse bukkan fel egy bigbád vagy artemis. bukem neve is csak emlitést kap, hogy valaki szavazott rá (szerintem egyedül én). ez igy nagyon lehangolo. egyetlen ami feldobott a progression sessions 5 meg conrad. de azé ezeket jó tudni.
didjital 2001.-0.2-. 26: 2
csakannyi hogy nekem furcsa ez az egész eredmény. teljesen egyhangú eza sorrend. edrás, loxy, lee. seholse bukkan fel egy bigbád vagy artemis. bukem neve is csak emlitést kap, hogy valaki szavazott rá (szerintem egyedül én). ez igy nagyon lehangolo. egyetlen ami feldobott a progression sessions 5 meg conrad. de azé ezeket jó tudni.
valdi 2001.-0.2-. 26: 2
namost egy picit szeretnem megvedeni a szavazokat. ez az oldal elsosorban drum and bass-el foglalkozik. igy nem csoda, hogy amikor voksoltak az emberek, elsosorban dnb producereket / djket / bulikat / stb irtak be. en nem neveznem csolatasnak ezt, egyszeruen ez az oldal elsosorban errol szol es ehhez igazodva gondoltak at, hogy kinek mi tetszik.
egyszeruen errol van szo nem pedig csolatasrol.
pita, te egy britpop.hu oldalra beirnad a reprazent albumot, ha lenne szavazas? ugye, hogy nem.
a magukat nagyra tarto ZUZDA partiarcok meg ki se tudnak tolteni a kerdoivet, szoval asszem errol ennyit..
ha meg jobban megnezed, akkor azert a kedvenc szamok kozott nem csak zuzda van, albumoknal, mixalbumoknal sem csak az szerepel. mondjuk optical, konflict vagy a bc meg epp a minosegi durvulast produkalja. nem kene mindent allandoan leugatni. szuklatokorusegre ott van a MAHASZ lista, nezegessetek azt. a mufaj kifulladasarol most nem szeretnek ertekezni, minden esetre kiutest kapok a "dnb halott" frazis puffogtatasatol.
downset. 2001.-0.2-. 26: 2
A party kritikák, cikkek, zenék füleidnek győztesei be lehetnének linkelve...kellemes volna d:)
phreakshun 2001.-0.2-. 26: 1
Meg aztan kedvenc mazsola a kuglofomban, az MC kategoria.

Hol maradnak az olyan veleszuletett tehetsegek es orokbecsu tanitok, mint Busta Rhymes, Q-Tip, Black Thought, Method Man, KRS One... csak hogy a kedvenceimet emlitsem? Hol maradnak az igazi innovatorok?

Persze itt felmerul mas problema is: ha ott a bal felso sarokban megmutatja magat a hip hop is mint mufaji kategoria, mert nem olvashatunk ilyen lemezekrol, partykrol stb (a mikrofonpartys leiras kivetel volt, es azt is lehurrogta a sok narrowmindz)?
race face 2001.-0.2-. 26: 1
szerintem teljesen realis palotai elso helye.
univerzalis dj, bar en legkevesbe a dnb dolgait szeretem. de breakbeatet, hip hopot, chill outot, experimentalisat, stb nagyon jol jatszik, mert jo az izlese.
a dnbvel a betevot keresi meg, meg azt a penzt amibol vehet maganak 10"-es egyoldalas jazz ritkasagokat.
allitolag mostanaban valami megapartin fog technot jatszani.
pita 2001.-0.2-. 26: 1
bar en nem vagyok valami nagy dnb arc mostansag, de azokkal ertek egyet akik azt mondtak hogy a szavazas elegge a szuklatokoruseg eredmenye. sajnos ez jellemzi a mai magyar helyzetet, bar nem csak a dnb szintjen.
az hogy mindenki az agyonzuzast hallgatja es kedveli ez elegge szomoru, legalabbis nekem, mert egy halom ezerszer jobb es hallgathatobb dnb is letezik, amirol egy csomo, magat annyira nagyra tarto, parti arc nem is hallott, mert tokre nincsen kepben.
a photek lemez meg az ev egyik legjobb lemeze, es hogy nem dnb-t csinalt? lehet hogy inkabb erre kellene figyelni, ez lehet a jel, hogy a dolog kifulladoban van. legalabbis a zuzda resze elegge.
Brazil 2001.-0.2-. 25: 1
Hát ez a szavazás eléggé befürdött szerintem, mondjuk erről azok a szavazók tehetnek, akik a nagytöbbséget tették ki, de fogalmuk sem volt az egészről!Azt már nem is kérdezem, hogy Matrix hol van mixtechnikailag DJ Leetől, nem hiszem, hogy ez döntött volna!De azért az egy kicsit gáz, hogy több party (Loxy & Ink, EZ - Rollers, Grooverider, Fresh & Vegas) mind a 2000. kedvenc partyja, mind a 2000. év csalódásai között szerepel!Ez mégis, hogy lehetséges ?!
valdi 2001.-0.2-. 24: 1
ez alapvetoen egy dnb site es az olvasok rajuk szavaztak!
ktibi 2001.-0.2-. 24: 1
szertem a D&B-t, de örültem volna ha a kedvenc Dj-k-nél más műfaj képviselői is felkerültek volna!
deedee 2001.-0.2-. 23: 2
szerintem a tájékozatlanság és ahogy switch írta, szűklátókörűség érezhető a végeredményen
én nem szavaztam, mert nem tartottam magam elég körültekintőnek és informáltnak ahhoz, hogy reális képem legyen, bár a magánvélemény mindig reális... én is majd akkor szavazom, ha már nem a Hide u és Palotaijutna először eszembe mindenről( jó, azé mossincs így )
spyder 2001.-0.2-. 23: 1
elég érdekes a Loxy+Ink 2.helye a csalódásoknál,meg az 5. Photek,legalábbis számomra.
switch 2001.-0.2-. 23: 0
kicsit szuklatokoru lett a vegeredmeny, ami a zeneket=djket illeti, de legalabb tukrozi a hazai partykultot is. ebben az evben remelem nagy valtozasok lesznek mindenfele...
phreakshun 2001.-0.2-. 23: 0
megkockaztatom, hogy valoszinusithetoleg sokan csak cikkek, infok stb alapjan szavaztak, de lehet hogy csak en gondolom rosszul. Mondjuk ha valaki kevesbe tajekozott, talan van annyi onkritikaja hogy ne voksoljon osszevissza - bevallom, en is igy tettem, ugy ereztem nem hallottam eleg zenet a mult evben, igy inkabb nem szavaztam.
loid 2001.-0.2-. 23: 0
nekem az ellentmondasos kicsit, h kedvenc dj ed rush, ed rush jart nalunk, tehat igy logikusan oda is neki kene kerulni, nem? :) vegulis ez nem gaz nagyon.. csak fura.. mintha ugy szolt volna kerdes, h kedvenc dj akit magyarorszagon hallottam.. :)