impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
BLAderuNnaz presents Metalheadz
@ Royal Club & Café, 1999.12.10
DJ Ink. MC AD (UK). Random Soundz. Bal. Ozon. Quest. Statik. Solid. Safair. MC Sumah. MC Mok
Lássuk be, ismét felülmúlta önmagát a Bladreunnaz krew és sikerült egy remek bulit prezentálnia kishazánkba egy itthon eddig ismeretlen külföldi "menő" dj vendégszereplésével. Ez a dj-import a techno, house szcénán kívül mostanában senkinek sem akar bejönni igazán. Leginkább a Tilos rádióra gondolok ezzel, hiszen már kitudja hanyadik bulijuk megy 1500-ért és semmi külföldi vendéggel...de ez most nem téma, itt volt nekünk Dj Ink!!!
Bevallom azt hittem gyengébb lesz. Volt egy olyan érzésem, hogy a szokásos egy-másfél órás szettet kapjuk ajándékba és utána hallgathatjuk a Bladerunnaz butítást. Szerencsére kellemeset csalódtam. Pont időben érkeztünk, hogy hallhassuk a Random Soundz "leszereplését"... azt hiszem önhibájukon kívül kissé halkra sikeredtek és most valahogy a számaik sem voltak túl változatosak. Ennek ellenére jó kis bemelegítés volt. Ezután lecsekkoltuk a felső részt, ahol a fekete dj érkezéséig jól eltöltöttük az időt. Mondhatom bátran azt, hogy ekkor fent szar volt a zene... én nem biztos hogy technoval dobtam volna meg a közönséget egy dnb bulin. Sebaj.

Nem tudom már hánykor, de elkezdte nekünk Dj Ink és mi mámorosan úsztunk a tömeggel az arénába. Már ment is a felvezetés, ami aztán vagy háromnegyed órán át tartott, legalábbis nekem nagyon úgy tünt, hogy ma sem fogok megmozdulni. De ekkor felfedeztem, hogy mennyivel hatnak kevésbe idegsítőnek az emberek a pálya szélén... és átúsztam oda. Na ekkor gondolta úgy Metalheadzes barátunk, hogy megmutatja mire buliznak arrafelé az emberek. És jött a beszarás!!! Osztotta keményen a sosem hallott számokat és a jónép azt sem tudta, hova meneküljön az agyfacsaras elől. Az egész szettben összesen kb. öt számot ismertem fel, ami persze jelezheti tudatlanságomat is a műfajban, de akkor is jó volt végre valami másra bulizni! Engem minden eddigi partynal jobban megfogott a hangulat és szerintem ettől jó dj valaki. Persze lehet, hogy ha ismertem volna minden számot, akkor kevésbé jött volna be a buli. Olyan idegen szaga volt az egésznek és ettől volt olyan pusztító, ám mégis tökéletes!

Mc Ad is kitett magáért, bár nem remekelt igazán... hozta a hergelős stílust, ami Angliában nagyon bejöhet az embereknek, csak mi épp azt sem értjük mit akar és miért hadonászik a kezével. Egyébként a Budapest szót nagyon viccesen ejtette. :)

Ink szettje kerek egész volt, dj váltáskor egyből hallani lehettet a különbséget. Nem tudom utána ki játszott, ugyanis szerény csapatunk csak 4-ig bírta megállás nélkül. Mindent összevetve nekem megérte csak Ink miatt eljönni, talán jobb is, hogy nem hallottam az itthon agyonhallgatott lemezeket.

A kis technikai bakitól eltekintve (áramkimaradás egyes helyszíneken) a szervezés is jó volt. Volt nemcsak 400ft-os sör is... mondjuk a Borsodit nem tudom ki birja meginni... szemmel láthatóan nem is akart elfogyni. :) És végre egyszer a fények is teljesen jók voltak!!! Zöld stroboszkóp rulez! Teljesen hazavágott szerintem mindenkit a bio-háború feeling! A buli másnapján a Dzsungel Könyvében mégegyszer mindenki szabadon lebüntethette magát a jobbnál-újabb számokkal, amik alá Mc AD, IMMC? és talán a Suma-Mokék szövegeltek. Nagyon tuti 90 perc volt ez is! Rádióban is lehet megmozgatos szettet nyomni, ugye... :)) Respekt Ink, respekt Metalheadz!!!
jungleboy, 1999.12.01

Hozzászólások a cikkhez
-=skoal. 2002.-0.9-. 25: 2
huh!
de yo volt elolvasni ujra...


;D