impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Tilos+Bladerunnaz pres. Doc Scott
@ Complex, Szentendre, 2001.04.07
Doc Scott+Mc Justiyc (UK). Mango. Random Soundz+KAD. Bal+Safair. Palotai+Cadik. Ozon. Mezősimán. Tit
doc scott - tesitanár"Pannontelep megálló, jó szórakozást kívánok minden Tilos partira igyekvő lánynak és fiúnak!" - na jó, ennyire még nem előzékeny a BKV, de április 7-én már negyedik alkalommal hordta a menetrendszerinti HÉV a dobbasszus hívő ifjúságot kisebb-nagyobb adagokban a szentedrei helyszínre (kivéve persze azokat, akik máshogy jöttek).
Parti a Tilos neve alatt, Tilos dj-kkel, hosszú idő után nem a Petőfi Csarnokban, és a hazai hangulatgerjesztős helyzetben az együttműködés húrjait pengetve a Bladerunnaz által szállított Doc Scottal, aki ha nem is "jungle keresztapa", de legalábbis Metalheadz alapító tag, 31 Records tulajdonos, és a hírek szerint legalább annyira háklis, mint amennyire jó lemezlovas - a közönség szerencsére csak az utóbbiból kapott, de abból vastagon.

mangesz megpróbálja észrevétlenül lenyúlni valakinek a lemezétBejutás korai érkezésünkkor még simán, enyhe mosoly, hogy a flyeren feltüntett "ajándék napszemüveg" dolgot komolyan gondolták, ruhatár, a hosztessz lányok lecselezése mielőtt cigit nyomnának az arcunkba, és már bent is vagyunk az arénában. Modulmango hiphopot rak korrektül, bólogatás, szaundofdapolisz, terepszemle. A nagy terem melletti kisebb helyiségben ezúttal Csiga Teaház, a vetített képek mozgolódása a falakon, és punnyadás az ülőalkalmatosságokon. A másik bulista teremben a tánctér maximalizálva, egyelőre - bennem - nosztalgiát ébresztő bigbeat ütemek, de a későbbi lineup jóféle nu skoolt ígér.

Mango kivárta az utolsó előtti pillanatot mielőtt a gyülekező ifjúság elkezdett volna nagyon csúnyán nézni, és váltott. A videodj.hu csapat által prezentált vizuális rásegítést figyelve előtünt egy 0G logo-s korong a vásznon, és felcsendültek a 'Dominion' hangjai - mint úttörőtáborban a sorakozóra hívó síp.

Az enyhe törzsdöntögetős bemelegítő után így jöhetett az aktívan ugrálós a multifunkciós mc-dj-producer srác pakolgatására. Egyedül a Subscope korongokat hiányoltam (pedig közben megérkezett a 6-os is, rajta Random Soundz és SU4), ha már a label kötelékébe is beletartozik...

inside-ot szülei napi öt óra gyakorlásra kötelezték a zongoránál, vagy nem volt vacsiA következőkben aztán a Subscope igényemet bepótolta a Random Soundz trió prezentációja - jó, hogy relatíve sok lehetőséget kapnak mostanában a szereplésre, van tér tesztelni és finomítani a hangzást, mi meg a kísérleti nyúl szerepért cserébe minden alkalommal kapunk néhány új szerzeményt is. Lelkes, fejlődőképes és saját bevallásuk szerint maximalista formáció, az mc-k karával megtámogatva (elrontva? ízlés-pofon kérdés, nem az asztalom), és sajnos megint kicsit rosszabb hanggal, mint azt én elképzelném. De az emberek mozogtak, és ez az, ami számít.

a képen bal és safair éppen mp3ból írt cdkről játszikBal és Safair duója többek szerint kezd mostanában egy másik legendaszámba menő páros helyére beérkezni, talán már be is előztek (ellenvéleményeket és anyázásokat e-mailbe, köszönöm) - de aki olyan szetteket bír gurítani, mint ők a 'Greed'-'Dreamworld' kombóval megalapozott kezdés után, az megérdemelten válik közönségkedvenccé. Az Ed Rush nyomán - nagyon helyesen - előkotort 'Shape the Future' megint odatett (Bal! keresd meg a 'Piper'-t is!), a Moving Fusion féle 'Black Hole' a Ram Raiders hármasról pedig egyszerűen megőrjítette az embereket; hihetetlen jól működik ez a végtelenül butácska, már-már hardcore darab a tánctéren.

Az órát nem figyeltem (ha van "fun", repül az idő - ezt mind tudjuk jól a vonatkozó Two stupid dogs epizódból), körübelül kettőkor állt be a pultba miszter Doc "híressétehetekvalakitazzalhalejátszomalemezét" Scott, hogy megerősítse azt a meggyőződésünket, hogy Opticalék 'Greed'-je bizony jó darab, egy éjjel két szettet is el lehet kezdeni vele :)

doc scott - 'anyád, ott egy sirály'Hamar kiderült, hogy dj-ként tényleg azt rakja, amit a labeljén megjelenő daraboknál is közös nevezőnek tekinthetünk: hangzásában üres, de hangulatukban és érzésekben teli, a láb mellett az agyat is megdolgoztatni tudó zenéket. Az örömünk pedig csak nőtt, ahogy ezt fokozni tudta - visszatekitve a szett első háromnegyed órája ugyan jó volt, de a második felében a nyakunkba kapott trackek viszonylatában csak ráhangolás. A 'Deadline' vitatott (értsd: nincsenek tőle elragadtatva a kritikus fejek) Ed Rush+Optical remixe, ismeretlen újdonságok töményen, a two-step és amen között hullámzó fémes hangok között egy kis soulos vokál (új Hospital megjelenés? gyanús!).

Az igazi ereszdelahajam azonban J Majik 'Spaced Invader'-énél jött: rock-koncertet megszégyenítő tombolda indult be, szinkronúszás többszáz ember részvételével, medence helyett örömmámorban. Aztán hallhattuk, hogy a 'Deadline' után Digital tavalyi másik tíz pontos darabja, a 'Waterhouse Dub' is megkapta a remixkezelést, jött a 'Planet Dust' és más eddig nem hallott, de BC szagú darabok, és... és... Egyszerűen jó volt, na!

mc justiyc sokat gyúr, ezért széles a hátaMindeközben ott szájalt Mc Justiyc: "strictly for the drum and bass heads" - sokak szerint az eddigi legjobbat nyújtotta azok közül, akik nálunk jártak. Igaz ömlött belőle a szó, mégsem vált tolakodóvá. Ceremónimester volt.

Nehéz volt szabadulni a nagyteremből, ha mégis megtettük, akkor is csak jól járhattunk, a kisteremben ugyanis Ludmilla műsorvezetőtársának, Futureboynak a segítségével messzemenőkig tökéletesen hozták a progresszív breakbeat vonalat. Úgy sejtem hasonlóan jól funkcionált ebben a szerepben a TB Gon+Marvin páros is.

'segítség, a haverom lezabálja a kézfejem!!'Négy óra múlt, mire a kötelezően raszta&feka Justiyc közölte velünk, hogy ez mostmár a "last one", mire Doc még lazán dobott egy "hogy tudjátok mi a helyzet" jellegű darabot, és búcsúzott tőlünk, a helyét Zsoltinak átadva, aki a 'Suicide' ütemeivel vitte tovább a hangulatot. Hiába fújolnak sokan a 'Hide U' agyonjátszottsága miatt Decoder és Substance csapatára, az új kislemez akkor is frankón betalál.

Palotaihoz kis késéssel Cadik is csatlakozott, a befejezés reggel hétig legjobb tudomásom szerint Ozonra maradt - játékukat korai távozásom miatt már aligha tudnám méltatni vagy kritizálni.

marvin - 'megtörlek öcsém,mint freq nasty az ütemet'HÉV visszafelé, partiarcok fél szemmel méregetik egymást: "ő is ott volt a bulin", van aki már a felkelő naptól is az ajándék napszemüveggel védi látószervének épséget - na ja, csúnya dolog ez az ózónlyuk, káros sugarak, meg ilyesmi.

Jó buli volt, jó dj-kkel, jó szettekkel, de borzasztó hanggal, és újabb példát szolgáltatva arra, hogy a Complex megtöltéséhez tényleg sok ember kell - több, mint amennyi most megjelent. De mi jártunk jól, akik nem hagytuk ki.
>> A cikkhez tartozó galéria
ib, 2001.04.12

Hozzászólások a cikkhez
bodaid 2001.-1.1-. 01: 2
negyed év gigapartykihagyás után jó volt tényleg visszazökkenni a kultúrába...mégha a metallicás pólomat bevetettem is ...de hát mindig a hangulat viszi az embert a veszélybe.
Szóval Adam Freeland után fasza volt egy kis kivagyisággerjesztés,főleg szubjektíve maradandó a buli a "dupla-dupla" nőcskepárok miatt ,akiket (R. & L. valamint REni & bnéje) ezen az őrült estén láttam először : REspekt to all the Ladies !! !!
HotHead 2001.-0.6-. 24: 1
Biztos tenyleg kiraly volt a pardey, csak azt nem ertem, hogy a kepek 40%-an miert a Random Soundz tagok vannak rajta? De szoljatok ha rosszul latnam...
musicmaker 2001.-0.5-. 22: 1
Lassan kezdtem kész lenni a D'N'B-től. Tul sok buli van, és kevés uj zene. Sztem. Ez a buli rendbehozott. Rég tánciztam végig egy bulit, de most megtettem: páros lábbal ugráltam.
Doc Scott olyanokat pakolt, hogy végre nem tudtam követni, és ez nagyon jol esett.
Ugy hallom, másokra is inspirálólag hatott ez a szett. Rám is.
markey 2001.-0.4-. 24: 1
subidubi hangulat tetőfokon!!gratulácio BIG UP 4 BLADERUNNAZ!!!!!!!!!
Wick1 2001.-0.4-. 24: 0
Ez egyszerüen K.... jóóóóóóó volt a buli pörögtem ezerrel a hngulat(om) is a tetöfokon volt ezt a bulit csak dicsérni lehet Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csak igy tovább. A buli még ami bejött az hogy 5db volt mindenkiböl.Ehez már nics mit hozzáfüzni.Na puszui mindenkinek legyetek jóóóóóóók és ....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
abdullah 2001.-0.4-. 23: 1
a grooverider parti óta nem ért ekkora dnb-flash, mint itt, iszonyat nagy szettet gurított nekünk doc scott, hihetetlenül jó parti volt
Drummer boy 2001.-0.4-. 23: 1
Ja..:)yó arcok...yó zene..mi kell még?...mégtöbb ilyen party...:)


2Volt
Funkbwoy 2001.-0.4-. 18: 1
Jaja, ütött a parda. Szerencsére Doc Scottra csak olyanok jöttek, akiket ő érdekelt. Rula'!
kitty litter 2001.-0.4-. 18: 1
KEPALAIRASOK RULE LIKE HELL!!!!!!


:D
annyit rohogtem!!!

(egeret tarcsad a kep felett, loko!)
McSwich 2001.-0.4-. 14: 1
Jaja!!nagyon kemény volt és tényleg kellemesebb volt mint Edrush mert nem voltak annyian és végre egy normális Mc is volt ezért csak annyit szeretnék kérni hogy sok ilyen partyt srácok!!!Na csáááááááááááá
McSwich 2001.-0.4-. 14: 1
Jaja!!nagyon kemény volt és tényleg kellemesebb volt mint Edrush mert nem voltak annyian és végre egy normális Mc is volt ezért csak annyit szeretnék kérni hogy sok ilyen partyt srácok!!!Na csáááááááááááá
Lia 2001.-0.4-. 13: 0
jo arcok, jo zene, a képek is egész jok. Justiyc sokat dobott a hangulaton :)
Dain 2001.-0.4-. 12: 2
áhh, tipikusan olyan party volt, amelyiken nem ismerik°° a kűfődi dizséjt, ezért (szinte) csak jó arcok vannak. és ez jó.
ib 2001.-0.4-. 12: 2
en elegedett vagyok azokkal amiket en csinaltam, mert egoista vagyok, meg azokkal amiket loid csinalt, mert mindig lekapja a freakshowt :]]]
robot 2001.-0.4-. 12: 1
maximális respekt Csak a mikrofonban volt néha hiba hiba hiba ...
kincs* 2001.-0.4-. 12: 1
she>> nem-e? nem a francokat. sztem tuttik
race face 2001.-0.4-. 12: 1
excellent kozonsegz. sok real arc, keves bohoc (kettore emlekszem).

izm 2001.-0.4-. 12: 1
kepek most nem lettek jok sajna :(
lajcsi 2001.-0.4-. 12: 1
DocScott::excellent music
Justiyc::excellent impulses

well done :)
kincs* 2001.-0.4-. 12: 1
she:: excellent pictures. !!
IB:: excellent beszámolsz.

gratula.