impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Based On Bass - Airbag Night
@ Soho Music Club - Szeged, 2001.04.20
Zest. Corp. Longman+Bratwa // Coffy. 3pm. Spawny. Big
A húsvét utáni hét elég csöpögősen, rosszkedvűen, nyúlósan és nap mint nap másnaposan sikeresen kikészítette jelen sorok íróját, de azt hiszem, a pénteki móka kárpótolt engem is, és minden hasonló cipőben járó sorstársamat...
Pozitívumok sorozata következik: idejében elkészült és szépre sikerült a flyer, a plakát is majdnem, péntek este 9 körül már minden szinten rendben volt a hangcucc, és viszonylag sokan leküzdötték lustaságukat és víziszonyukat, és eljöttek meghallgatni, mit is rejt a Szegeden eddig még nem járt Airbag-formáció lemezesládája.

A bemelegítés ismét Zest feladata volt, el is húzódott picit, de nem volt baj, mert ahogy a színpadon ülve bólogató Fekete Panda Önismereti Kurzus (vagy mi :) tagjai megjegyezték: "eszméletlenül teker a srác..." Sajnos ezt még viszonylag kevesen élvezték ennyire, de ezt a zuhogó eső visszatartó ereje is befolyásolta szerintem.

Meanwhile... odalent a line-up nagyon jól kezdődött, ugyanis érkezésemkor még senki nem állt a már működőképes pult mögött, ezen felbuzdulva el is foglaltam a placcot, de hamar kiderültek a hiányosságok, ugyanis nem volt fülesem, (sajátom bedöglött, újra nem telik), másé még nem volt ott, csak Zesté, aki épp használta is azt... szóval eleinte DJ Minekafüles néven próbáltam szórakoztatni az egyébként igen hálás és családias légkörben iszogató közönséget, majd másfél óra elteltével megjött végre Corp, akitől elkértem a fülest és azt a nyakamba akasztva DJ Afülescsakdísz néven folytattam tovább a "keverést", mert ezúttal már csak a jack-átalakító hiányzott a füles végéről ahhoz, hogy azt végre rendeltetésének megfelelően tudjam az adott helyzetben alkalmazni :) Mindenesetre jól szórakoztam, remélem a hallgatóság sem fog megdobálni rohadt paradicsommal legközelebb... Végre megjött 3pm is, aki átvette tőlem a vezénylést és én felnézhettem az emeletre némi belégzés után picit kifújni magam.

Zest után Corp következett, szokásos formáját és zenei kínálatát azt hiszem ezúttal is hozta, előkészítve a terepet az időközben megjelent, majd eltűnt, majd újra felbukkanó Airbag krúnak, akik első szegedi fellépésüket hatalmas zenékkel tették emlékezetessé, és egy tényleg hosszú (végére ugyan megint nememléxem) és lehegerlő szettel lopták be magukat a Szeged Massive kis szívébe!

Odalent eközben 3pm, Big, Spawny és egy röpke reggae-blokk erejéig megint én pakoltam, de állítólag az emberek csak a parti végén szeretnek dubot meg reggaet hallani, különben meg hazamennek, ezért le lettem parancsolva a szószékről... Erről azért érdemes lenne vitát kezdeni, vagy közvéleménykutatni, hogy tényleg olyan rossz-e, ha a chill-teremben chill szól, nem pedig gyors zenék... Mindenesetre mire az emberek ilyet szerettek volna hallgatni, addigra én megint elszundítottam picit, és a villanyok felkapcsolásával egyidejűleg vihartempóban elmenekültem a helyszínről, bocs, de nem nagyon voltam képben, viszont hazáig csuklottam, úgyhogy valaki biztos hiányolt még :)

Részemről megint csak ennyire telik, aki tud, szóljon hozzá, Lunatic, Zest és egyéb szakértők és netezők érezzék magukat felszólítva némi aktivitásra és véleménykifejtésre! És elnézést az iromány iszonyú szubjektív mivolta miatt, de 5 sör után az objektivitás meg a mindenrefigyelés már nem az erősségem...
HerbArt, 2001.04.24

Hozzászólások a cikkhez
Szafi 2001.-0.4-. 28: 0
Hi szegedi Krúú .. Hajrá .. egyszer a Digital Monkeys lemenne hozzátok egy kis cserebulizásra ... Ez egy meghívás is hogy nézzétek meg a Debrecen Massive-ot is :)
Hajrá így tovább ... C4C :))))) Pon' ma lesz és nem tudtam kihagyni :)
Aromo 2001.-0.4-. 26: 1
Ok! A féreértés tisztázódott, a relációsjelek közé irt szövegrészem azért törlődött mert htlm-tagként értelmezte a rendszer.Bocsi ib.
HerbArt 2001.-0.4-. 26: 0
2.ion: jaja, néha elkap a láz, és akkor mindent telerajzolok:) depsszt! ez titok!!!
Corp télleg jól nyomja, de mindig így jár, sose tudja megmutatni igazán, mire is képes... egyszer szervezünk egy bulit, ahol csak ő játszhat:) fentislentis...:) najó, Zest is jöhet:)
2phalanx: nem kövezünk, mert sajnos igazad van...bár az se biztos, hogy vágyom olyan teltházas bulira, ahol olyan arcok vannak többségben, mint a pesti partikon... valami középút jó lenne, sok ember, de kevés droid:)
PhALANX 2001.-0.4-. 25: 1
a legpoénosabb az egészben, hogy egy ilyen szintű buli (hang, fény, vizuál, olcsó árak...) bp-en símán teltházas lett volna! dehát ez szeged! /kövezzetek meg, ha nincs igazam/
az a baj, hogy itt naggyon minimál a party-élet, és akik party-zni járnak, azoknak is igen jelentős része nem szegedi. szóval ébresztőőőő szeged!!!!

1ébként most én is -a körülményekhez képest- megelégedve nyugtáztam a napot.
.ion 2001.-0.4-. 25: 1
Ja és a Corpot hagyni kellett volna még egy picit. A csávó 15 perc alatt több, mint 50 embert hozott be a zenéjével, pedig csak átvezetésnek volt. Riszpekt neki. Laza törtek után. De a Zest is nagyon élvezte ám, amit csinált, csak akkor ég nem volt senki.. :-(
.ion 2001.-0.4-. 25: 1
HerbArt 1ébként ügyesen telefirkálta a sok-sok üres felületet!! ;-) Láttalak ám!
HerbArt 2001.-0.4-. 25: 0
mindenesetre a Monty Pythont nem javította ki senki, de majd én:) Feri, mégiscsak folytatnunk kéne az angolóráidat:)
HerbArt 2001.-0.4-. 25: 0
Előttem se, de mind1. Feri, a nyúl úgy észlelte, hogy kimoderáltak egy-két dolgot abból, amit begépelt...nemtom, mi értelme lenne, velem még sosem történt ilyen, szal tanácstalan vagyok...
további kommentárok??? hahó, emberek, ébresztő!!!
lunatic 2001.-0.4-. 24: 1
Ez a cenzura dolog nem tiszta elottem...
:-?
Aromo 2001.-0.4-. 24: 1
"midőn a halál fagyos leheletét érezte a ..." Monthy Pyton, és akkor se tetszik hogy cenzuráznak.
HerbArt 2001.-0.4-. 24: 1
A szervezőgárda közös köszönete és tiszteletnyilvánítása következik azoknak, akik nélkül az est nem jöhetett volna létre: thanx & respect airbag krú!!! ... mostmár jó, aromo?
HerbArt 2001.-0.4-. 24: 1
"Az idő fagyos szorítása..." hmmm. egy költő veszett l benned, nyuszifül! egyébként egyetértek, te főko-lompos...:)
Aromo 2001.-0.4-. 24: 1
Végre egyszer Teljesen rendben volt a technika, és még időben is jók voltunk (köszi Peti). Még sajna mindig a kritikus 100-120 főnél tartunk, akire biztosan lehet számitani (real-arcok), a többiek jobb is lesz ha otthon maradnak. Nekem a háborus-futurisztikus vizuációs effektek jöttek be leginkább, na-persze a zene után. A legközelebbi partyn ha minden ok's lesz ujabb, és már összevágot filmrészleteket is fogunk látni (ami most az idő fagyos szoritása miatt nem jött össze) a vizuációs témákon kívűl. Reményeink szerint a közeljövőben valamivel nu_skoolabb projektorral probálkozunk majd.
lunatic 2001.-0.4-. 24: 0
Tenyleg nagyon jo volt a bulay, kulon orom, hogy egyre tobben vagyunk, es meg igen keson is ropjak a nepek.
Kulon orom No.2., hogy meg mindig droidmentes ovezet a Soho.
De szerencsere meg joideig nem kell felni a dolog ellenkezojetol. (videk rulz)
En is sokaig maradtam, de a kesoi orakrol nem tudok sok erdemlegeset mesezni, ami betudhato elazott allapotomnak. (hja ugye az a franya eso! ;)
Varjuk a kovetkezo alkalmat! (tervek?)