impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Jungle War pres. Roni Size & Mc Dynamite
@ PeCsa, 2001.05.19
Boolek, Cadik, Palotai, Bal, Safair
ronyseize°°Izmos médiakampány és ambivalens érzelmek jellemezték a hangulatot Roni Size magyarországi látogatása előtt. Ennek (is) köszönhetően keményvonalas bristol fanok, átlag partiarcok, érdeklődő elsőbálozók és tökmindegy csak hangoszenelegyen lények áramlottak a buli napján a Petőfi Csarnok felé.
Szia, járunk?A nagy beharangozó ellenére a teltház elmaradt, véleményem szerint az eddigi legtömöttebb buli címet nem lehet az EZ Rollerstől elhódítani.
Persze azért még így is voltak éppen annyian, hogy az oxigénellátás veszélybe kerüljön, a páratartalom pedig megközelítse a 100 %-ot.

Érkezésünkkel egyidőben Cadik Boolek 'Best of 1998' szettje után egy kis hip-hop becsempészésével vette át a pultot. Persze amennyire azt egy ilyen party keretein belül lehet: Mos Def 'Oh no'-jának John B átdolgozása éppen megfelelt a keményítés elkezdéséhez. A fő produkcióra gondolva eleinte kissé erősnek tűnt ez a bemelegítés, azonban néhány lemez után hozzászokott a fül, kiváltképp azért, mert igen jófajta zenét hallhatott az érdeklődő közönség. Ekkor még lehetett aggódni, hogy a Bal-Safair páros esetleg nem jött el, és ezért játszik egyedül Palika, de a végén kellemesen csalódhatott mindenki.

Érintsd meg a készülékét!Cadik le, Roni Size fel, tapsgép kigyullad. Ekkor már sejthető, hogy egy profi showműsor részesei leszünk, nem pusztán egy dj eventet látunk, hallunk. Mindamellett, hogy mainstream showelemek keveredtek a szettbe, le kell szögezni: Roni Size egy jó dj. Lehet, hogy az itthon megszokotthoz képest túl sok Bristol soundot rakott, de aki másra számított az eltévesztette a házszámot. Végig "koncert-hangulat" uralkodott, a pulpitusról osztott Size és Dynamite, a nép pedig úgy nyújtotta a kezét, mintha kenyeret osztottak volna. Az első részben nagyjából "letudták" az új album jobb zenéit, amelyek közül a Lucky Pressure nagy örömet okozott szerkesztőségünk néhány tagjának.

Pataky Ronisize MűvekMindemellett, hogy nagyszerűen kevert, néha becsúszott egy két, olyan mutatvány is, ami kicsit elhúzta a dolgot a mainstream előadás kategóriájába, úgymint a pohárral a kézben hosszasan bólogatás a pultban, vagy a pultból előre jövetel és közönségtapsoltatás, de ennyit elnézhetünk neki, mert a dolgát viszont végezte tisztességgel. Olyan zenéket pakolt, amelyek igazi csemegének számítanak a honi dnb kínálatban.

Size minden mozdulatát gépek figyeltékElég csak a Sambassim Die remixre gondolni, vagy arra a kellemes vokál számra, amit Roni mester Future Cutként azonosított be a szett után. Természetesen a mostanában elmaradhatatlan Dillinja is megvolt (KIJÖTT AZ ALBUM!) és a végefelé megkaptuk azt a zenét ami a Spaced Invader mellett mostanában izgalomban tartja az angol klubokat: Andy C & Shimon masírozós, neo jump up, idióta bassline Bodyrock-ját, többszöri indítással. Természetesen a Brown Paper Bag kihagyhatatlan egy Roni Size szettből, így ezt is megkaptuk kétféle változatban. Az egyetlen olyan momentum amit egy picit gázosnak éreztem már, az a záró "megamix" volt.

Zsolt fején a diódák a Suicide elhárítását végzikRoni Size után a "négy muskétás", azaz Bal, Safair, Cadik és Palotai lépett a pultba, hogy az apró termetű bristoli után megadják a tömegnek a kegyelemdöfést. A neurofunk kezelésbe csak néha szabotált bele Cadik némi Ray Keith-féle Something Out There-el, a fő csapásvonal a kétlépéses sémáké volt. Palotai végre (gondolom neki végre) felrakhatta a Planet Dustot, tartok tőle ez lesz a következő Suicide. Bal és Safair ismét sokat ügyködött közösen a pultban, ahogy néztem Safairnak széles jókedve volt, ritkán látni enyit mozogni a pultban. Jó munkát végeztek, reggel 6-ig sikerült a tánctéren tartaniuk a közönség jelentős részét. Persze azok közül akik Roni size után nem szedelőzködtek és hagyták el a termet. Dynamite természetesen most is előjött még egy kicsit, hogy a magyar harcosok alá is lökje a rhymeokat, aztán becsatlakozott Mango is, aztán meg vége lett.

A bejárat előtt Dynamite fűtötte kicsit a csajokat, Roni körülnézett még egyszer, aztán elsuhantak egy autónak tűnő Lada Samarával. Így történt.
>> A cikkhez tartozó galéria
valdi + serif, 2001.05.27

Hozzászólások a cikkhez
fab4ms 2001.-0.6-. 07: 2
Tényleg hol VOLTATOK??? A party nagyon best volt! Senki ne fikázza Ronit amig nem csinál olyan zenét, és olyan bulit mint Ö!!!
ja 2001.-0.6-. 07: 1
Emberek, ti hol voltatok? Miről beszéltek? Roni Size teljesítménye jóindulattal is csak közepest érdemel. A szettje még talán annyit sem. Dynamite sem nyújtotta azt, amit elvártunk tőle, ráadásul az egész olyan fos módon szólt, hogy az már fájt. Még jó, hogy a buzi baltahajú meg a többi tipikus kis party-faszfej nem volt ott, de úgy tűnik azok sem akik hallották Die tavalyi szettjét. Mert bizony nem Roni Size a Full Cycle legjobb dj-je.
Scamp 2001.-0.6-. 06: 2
Nekem nagyon bejött a party. Nem volt rossz Roni Size, de a Palotai-ék jobbak!!!
...jobb feeling-et csináltak.
valdi 2001.-0.6-. 05: 1
die remix
zenebutik, zenehid 2001.-0.6-. 05: 0
sambassim!
korinoor 2001.-0.6-. 02: 1
Felüdülés volt!
Bristol Sound rulez again! Uff!
A fanyalgók meg menjenek a 'csába!
Jól mixelt? jól. Rockolta a partit? Igen. Hogy a körités milyen volt? Kit érdekel? Vegyél be egy X-et, három bélyeget és révedj a fényekbe, akkor majd nem zavar.
Nekem Dynamite nem tetszett, kevesett rappelt komolyan , ez a fajta 'sikítsatok barmok'-típusú MC-zés nulla. Pörgesse Jamaikát nekem! (Booyaka, stb, közhely)
A magyarok gyengusok voltak. Boolek nem mixel jól, aznap a Cadiknak sem ment (nagyon nem!), egyedül a Bal közelítette meg néha a szintet. Csak közhelyesen megint zúztak. Az én szívem és fülem ezt már nem bírja. Belölük ez jön ki. Roniból portugálul éneklő brazil énekesnővel felvett soul-d'n'b. Nekem inkább.
Teaház cool!
Kori
Funkbwoy 2001.-0.6-. 01: 2
bocs: szerÉny. th'
Funkbwoy 2001.-0.6-. 01: 2
uFF!
Először is: szerány felfogásom alapján is kijelenthetem az IGAZSÁG-ot: Roni felháborítóan nagy szettet dobott. Kösz:
---- P.GabI . satöbbi.... zotyK.' 00.05.03.1.
abdullah 2001.-0.5-. 31: 1
nomármost...

köszönet pg-nek a bullerért, szerintem elég jól sikerült összekalapálni az eseményt. Szégyenkezve vallom be, hogy nekem még a best of 98 szettje is jobban bejött mint amit cadik produkált, noha szeretem john b-t meg dillinjat (meg capone-t is, hehe).

a parti szerintem kib...tt jó volt, a kidobók illemtudóak voltak, gyönyörűen szólt a hangcucc, Roni Size, és Dynamite szerintem maradandót hagyott itt nekünk, nekem kb ennyi elég hogy nagyon jól érezzem magam.

Király volt a végén az mc battle (mango vs dynamite) habár véleményem szerint a magyar versenyzőnek még egy kicsit talán gyúrnia kéne torokra...;-)

synthetic sister 2001.-0.5-. 30: 1
parti jo volt, annyira h a fotozas hatterbe szorult.

az egoman pokemonok kimaradtak ezuttal, nezzetek meg egy harom hettel ezelotti partivjus galeriat, mossatok ki az ott szereplo polokat parszor, es hopp,.
Dave 2001.-0.5-. 30: 0
A party egyszerűen qrva jó volt!
Ennyi!
D.
vatafakin' 2001.-0.5-. 30: 0
A rivjú korrekt, bár számomra a legnagyobb élmény Dynamite volt. Eddig azt hittem, nem szeretem az MC-ket, de rá kellett jönnöm: a magyar MC-ket nem szeretem (tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek). Remélem, mindannyian ott voltak és rettentően füleltek, mert amit ez a figura művelt, az elképesztő távolságra van attól, amit itthon MC-zésnek csúfolnak egyesek. Még azzal együtt is, hogy -- mint a kritikus említi -- voltak kissé túlzottan show-szerű elemek. Ez szerintem belefér.
!freqah 2001.-0.5-. 29: 0
adamski :D
adamski 2001.-0.5-. 28: 1
Palasz-arc a Pecsa sarkán, vadul mobilozik:"Bazze, idejövök, bazze, megveszem a jegyet,nééégy rongy,bazze, bemegyek,geci, tudod mi van itt bazze,tudodmibazze,pánktalálkozóóó,bazzePÁNKTALÁLKOZÓÓÓértedbazze?!" Na, ilyeneknél betalált az Estfm kampány. A buli azért királyos volt.
valdi 2001.-0.5-. 28: 1
mert nincsen tele macifelsos kisgyerekkel?
kiraly.
bluegirl 2001.-0.5-. 28: 0
Szuper volt a party,de ez a galéria igen rosszra sikerült.Szóval osztom a véleményed Antennis.
ggeri 2001.-0.5-. 28: 0
mit jelent az, hogy 'alulról kalibrálni'? (főleg színvonalat)
antennis 2001.-0.5-. 28: 0
A fotogaléria egy ált. iskolás osztálykirándulás színvonalát kalibrálja- alulról; a vjú okés.
ggeri 2001.-0.5-. 27: 2
A kritika valóban profi. Ez is olyan, ahol érdemes egy kicsit a "sorok közt olvasni", nemde? ;)
phaZon 2001.-0.5-. 27: 1
Valdi, Serif, teljesen jó kritikát írtatok, abszolút ez jött le a buliból számomra is... Szóval hűvös profizmus, spontaneitás és érzés mind együtt volt... Ilyen színes, színvonalas fellépésen még nem voltam, teljesen érzi egymást Dynamite és Mr. Size. A mixet én is letölteném, ha...