impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Subwoofer pres. Dieselboy
@ Vigadó, 2001.06.30
Dieselboy, Bal, Safair, Longman, Bratwa, Blunt, SP, Midlow, Focus
da benzinkutasIcr cikke után jól időzített partit csupán a rászervezés ténye árnyékolta be. Bár később megtudtuk, hogy a "pénztárca kímélő" bulival sem jártunk volna jobban.
Vigadó a hely, amely talán a földrajzi pozíciójának köszönheti jó hírét, már megélt több drum and bass "támadást". El kell fogadni, mint tényt, a maga előnyeivel és hátrányaival, pl.: a csekély férőhely, amelyre most aligha panaszkodhatunk, de még ilyen kevés létszám (amely jót tett a bulinak) ellenére is gond volt a hely szellőzésével. A stroboszkóp mentes paracsillár persze most is megtette hatását. A fénytechnikában mostanában elég szegényes fantáziával bíró szervezés figyelhető meg, de itt elég élvezhető műsort kaptunk, persze csak addig, amíg el nem aludt a technikus.

A hely újraértelmezett berendezése bizonyítja a buli szervezők kreativitását. A középre helyezett pult nagyobb hype-ot adott a DJ-knek és jó ötletnek látszott a hang 4 ponton történő elhelyezése. A mostanában elég sokat szidott hangrendszerek ellenére itt viszonylag szépen szólt a hang, de a szokás hatalmával a főattrakcióra itt is gyengélkedni látszott a cucc. A magastartomány elvesztésért talán a dubplate-eket terhelte a felelősség.

Az első páros játékáról majdnem teljesen lemaradtam, de a jelenlévők jelentős hányadát sikeresen megtérítették a tánctér irányába. Mindenesetre a rádióból érkező amerikai dj rendesen felpörgette a hangulatot és zúzott. Én mégis mást vártam volna tőle, talán valami szokatlant, hogy tudjuk mi a különbség a tengerentúli színtéren (talán nem sok). Érdekeségképp a buli előtt tudtam meg, hogy pl. a kanadai színtér képviselői kiröhögik a magyar táncstílust. Ezek után kíváncsi lennék, mi folyik odaát? Dieselgyerek nem rakott annyi slágert, de azért megkaptuk a szokásos dolgainkat, mint pl. a Nine-t és a most elkerülhetetlen Spaced Invaders, persze nem eredeti (J Majik) verzió, mivel neki már kijár a Hight Contrast remix. Ügyesen kevert, szaggatott, vágott és nyúzza az 500as effektgépét, amit mindenki kihasznált ezen a partin.

Ezután következet a Subwoofer rádióból ismert Blunt, aki még fél órát se adott az előző Nine-nak, ismét trónjára akarta tenni (persze hogy nem ütött akkorát). Ő is próbálta felvenni az amcsi stílusát, mármint technikailag. A közönség mindenesetre bulizott. Közben a szerencsésebbek még szép matricára dedikált Dieselboy felirattal gazdagíthatták autogramm készletüket.

Bal Safair páros utánozhatatlanul megadta a kegyelemdöfést a partizóknak a szokásos slágereikkel. (Volt HUHUHU White Lightening és WA DODO WA DODO Black Hole is.) Végezetül SP + Midlow pakolta a korongokat a lelkes, zeneileg kielégíthetetlen közönségnek. A buli vége felé még hamisítatlan magyar termékünk, Chris.su Time Warp-ja szedte szét a jelenlévőket és Midlow freestyle mikrofonnélküli mc-zése gyanánt megtudtuk TeeBee-vel zárnak, persze nem egyből: előtte még >>> rewind...
c, 2001.07.12

Hozzászólások a cikkhez
Phreak Phresh 2001.-0.7-. 30: 0
a minimum tisztelet azer mindenkinek kijar...
majmok...
wszgo 2001.-0.7-. 18: 1
Nem értem, hogy miért kell ilyen köcsög leugató hozzászólásokkal gazdagítani az oldalt. Ha nem tetszett a beszámoló vagy abszolút nem értesz vele egyet, akkor írjál, de ezt egy korrekt modorban is meg lehet tenni. Ennyi
Mescalito 2001.-0.7-. 18: 1
Lehet, hogy helyesiras 1-es, de az info benne van. Akit zavar, irjon cikket rola. En speciel jot szorakaztam (a cikken, a bulin nem voltam). Hogy mi a valosag, azt meg mindenki eldonti maga, aztan hozzaszol. Ettol erdekes a dolog.

Pa !
valdi 2001.-0.7-. 18: 0
rotfl

te vagy a tarsadalom, baszfasz?
bassface 2001.-0.7-. 18: 0
Valdi es C : Hogy ti mekkora luzerek vagytok... az ilyeneket a tarsadalom ugyis kikozositi... ugyhogy nem aggodom sokaig.
focus 2001.-0.7-. 17: 1
Semmi gond :-)
- butcher - 2001.-0.7-. 17: 0
a buli kurva jó volt! a kurvák is! :)
van egy szar beszámoló.
galéria???
valdi 2001.-0.7-. 17: 0
na neked is meg kellett szolalni..
!freqah 2001.-0.7-. 16: 2
nemtom kit takar a C,
de szafi is jobbat irt volna.(valdi ha hiszed ha nem :p )
c 2001.-0.7-. 16: 1
Focus-tol elnezest kerek..
valdi 2001.-0.7-. 16: 1
szafi a tied akkor hanyas lenne?
Dr. Rossz 2001.-0.7-. 16: 0
Beszámoló : egyes :) alá :)
/legközelebb talán jobb lesz C/

Freka : a buláj hibátalan volt .. és sajnálahatod hogy lemeardtál :(
bassface 2001.-0.7-. 16: 0
c : te nem tudom honnan vagy, de ritka hulye vagy! Focus iszonyatosan jol melegitett elo legzsakeknak. Dieselboy pedig eletem legjobb bulijat prezentalta nekem. (es szinte mindegyik bulin ott vagyok!)
The nine-t feltetelezem se o sem az utanna neked fel oraval ra jatszo blunt nem slager gyanant tettek fel. ahogy elneztem a tomeget elegge utott mind a ket alkalommal, es en igy ahogy blunt tette meg soha nem hallottam. ha jol emlekszem code remixre zuzta ra.
Dieselboy pedig olyan extazisba vitt engem a zenejevel, hogy azt hittem ram szakad a csillar annyira elveztem.
en mivel folyamatosan mentem ki mert jottek a barataink is a buliba neztem az oramat. Hat nem akarok senkit se vedeni, es nem akarom a segget nyalni mert nincs miert, de a the nine-t blunt a szett vege elott 15 perccel tette fel.
idoerzeked nagyon "jo" lehet. a technikaja pedig nagyon jo!
Bal & Safair jokat jatszott de en majd eluntam magam.. es asszem rajtam kivul eleg sokan kimentek az o zenejuk alatt.
Vegul Sp + Midlow.
Sp rulez! najo.. midlow is!
jo volt es kesz.
focus 2001.-0.7-. 15: 1
>C< bocsi, de a bulin én kezdtem, nem a páros akikrol szintén majdnem lemaradtál- legkozelebb tájékozódj egy kicsit mielott magasroptu kritikai beszámolóba kezdenél bébi...
[l0gin] 2001.-0.7-. 14: 1
szubjektiv? ::: nos szerinted ha egy panka ir egy beszamolot es a lenyege h a current djnek milyen jo volt pulcsija, akkor kiraly merhat' szubjektiv....jah neked van igazad:>

a "kedves" nem akart gunyos lenni, de ugy vetted bocs..a dolog nem errol szol...
c 2001.-0.7-. 12: 2
1. :ĐĐĐ
2. szubjektiv velemeny
3. nem vagyok "kedves" ;]
[l0gin] 2001.-0.7-. 12: 2
1.) hat kedves 'c' ha te nem ezt vartad dizelboytol az a te bajod..en pont ezt vartam! es talan elgondolkoztato hogyha egy ilyen settrol neked csak ennyi jon le inkabb hagyd az ilyen beszamolokat.
2.) "Mindenesetre a rádióból érkező Amerikai dj rendesen felpörgette a hangulatot és zúzott. " nos szerintem kibaszottul nem porgetett ...mert ijen borult zenek legfeljebb bomlasztanak es nem zuznak...
sajnos mikor ijen hive,tech itch dubok kozul a magyar lanyoknak (pankak? tiszt. kivetelnek.:) megis a the ninehoz hasonlok jelentik a megorulest akkor...tod mit?! oruljunk hogyha kanadaiak csak a kapasjelzos tancritualet rohogik ki (JOGGAL!!) !
ja ha o zuzott akkor bal+safair mit is csinalt? (mert nem igazan erzem a kulonbseget beszamolod alapjan a ket sett kozott!)
nah mind1...nincs kedvem ezen vitatkozni mert ez a p.view kb ojan mikor a teebee@home partit mongyuk egy storm bulinak allitanad be...
2frekah': hidd el baze h eleted egyik legsulyosabb settjerol maradtal le..
mellesleg meglehetne emliteni a mix technikajat is...mert igencsak a legjobbak kozt van:)

nem fika akar lenni de IMHO ennek a p.view-nak lovese sincs a valosaghoz!
!freqah 2001.-0.7-. 12: 2
jo a beszamolo.
ha a pardey is ilyen jo volt akkor semmirol nem maradtam le. csak a krew rol!!!!!! :)
alasszolgaja