impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. NYE 2002
@ Siketek Sportcsarnoka, 2001.12.31
Kemal. Usual Suspects. Bal&Safair. Skeam. Longman&Bratwa. Stealth&Size9. Twilight. Statik
keaton&chris/suspects@nye2002A 2000-et Future Cuttal búcsúztató Bladerunnaz úgy tűnik hagyományteremtőnek szánta "NYE" rendezvényét, így az őket választók 2002-t olyan lineuppal köszönthették, amit talán még fél éve sem hittünk volna.
kemal és öccse magyar lányokat fotóznakAz év egyik legsikeresebb, még mindig ifjú titán kategóriás producere, Kemal, és a Universal Projectes átfedések kapcsán új lendületett vett Usual Suspects két tagja - nem kis teljesítmény ilyen neveket éppen szilveszter éjszakájára bookingolni.

Végeláthatatlannak tűnő BKV-trip után megérkeztünk a Lágymányosi híd közelében lévő Siketek Sportcsarnokához. Az elővételes bejáratnál már szolid sor várt (inkább a ruhatár volt nehezebb kérdés), viszont várakozás közben ingyen break-contestet csodálhattunk meg a jégen az illumináltabb fejek előadásában. Az apró, kivédhetetlen hibák a legkellemetlenebbek mind a bulik látogatóinak, mind szervezőinek. Ezúttal ilyen baki volt, hogy a beengedőember a vonatkozó kérdés ellenére is letépte a jegyről a fogyasztáshoz szükséges címkét is (szeku1: "te, én letépem mindkét fület. jó ez?" szeku2: "mittomén..."). Nem arról a pohár pezsgőről van szó, csak hát az "elv" ugye.

'uupsz, leesett a hajcsattom'Bent Skeam melegített, okosan nem csapott a lecsóba, inkább finomabb zenéit pörgette - úgy látszik a tavalyi év egyik pozitív változása, hogy a warmup kezd tényleg az lenni. Longman és Bratwa vezette tovább a tornateremben (merthogy az volt, oridzsi bordásfallal) gyülekezőket, fokozatosan építve szettjüket a tőlük megszokott - elvárt? - technoid hangzásba, így éjfélig volt új C4C, új Rascal and Clone, új satöbbi... ja és legújabb SKC ('Freak of nature'). Egyebek mellett ez utóbbi is CD-ről, ami itt a magyar valóságban egyre inkább egyszerű és nagyszerű helyettesítése a dubplate "kultúrának" - nem is beszélve arról, hogy Kemal se szégyellte használni.

kemal - fogszabályzós srácMeglepetésünkre a mosolygós skót már éjfél előtt átvette az Airbag fiúktól a pultot, és egy "Kemal legjobb kiállásai és introi" mix után a Dom-mal közös (és a - valószínüleg leginkább emiatt - angolhonban nagy visszhangot kiváltó) 'Moulin Rouge'-zsal tette le névjegyét, majd Total Science-ék rewindolt 'Squash'-ával köszöntötte 2002-t, aminek elérkeztét a kijelzőn visszaszámlálás jelezte. Örömujjongás, kézrázás, puszi, ablakon leskelődés a tűzijáték felé - a Himnusz kimaradt (noha a 'Squash' már-már partihimnusz). Nehéz kérdés, hogy mennyire lehet egy "rave"-nek igazi szilveszteri jelleget adni, talán ezért is voltak sokan, akik az éjfélt otthon, vagy házibuliban várták meg.

Kemal két órája alatt hangzásának legjavát adta, és egy-két számmal talán még azokat is meg tudta lepni, akik a neten folyamatosan figyelik szettjeit (mi volt a 'Thunderball' előtt?). Bár tény, hogy néha kicsit reszelésbe és/vagy unalomba fulladt, ilyenkor mindig elő tudott venni olyan gyöngyszemeket, mint a 'Mutationz' Trace-t és Fresht dícsérő verziója. Viccesnek tűnhet, de Chris.su 'Astrosyn (My House)' remixe volt szinte az egyik legnagyobb bomba, és persze SKC 'Lobotomy'-jának hallatán is melegség járta át nemzeti színbe öltözött (khmmm... :) szívünket.

keaton okosan figyel, közben a lemez lángot kapA Suspectsen volt a sor, hogy junglebe vigyen minket. Chris és Keaton néhány számonként váltva egymást gurította az ütemet - jónéhány kiemelkedő zene mellett sajnos sok számomra semmitmondót is. Meglepő és kellemes volt a "funk" blokk SP Kollektive 'LK'-val és saját 'Therapy'-jukkal. Pár számot hagytak minket lazulni, különben végig következetesen építkezve és vezetve rakosgatták lemezeiket, leginkább a Universal Project hangzásának jegyében. A legnagyobb vicc azért Dillinja záró 'Grimey'-ja volt - fokozhatatlan.

safair valami iszonyat dilindzsát rakA házigazdák körében Safair saját zene kezdeménnyel indított - számomra mindenképpen pozitív, hogy belekezdtek a produceri munka kóstolgatásába is, és csak kitartást tudok hozzá kívánni. Ballal együtt ők is a sötétebb jungle-ek felé indultak el, amit viszont megtört Kemal öccsének, Sammynek csatlakozása a back2backbe, ő ugyanis inkább bátyja 'Possession' remixével és 'Biosfear'-jével állította a maga oldalára az erre fogékony közönséget. Mindezt nem negatív kritikaként írom: gondolom a fellépők is legalább annyira bulizni, mint dolgozni jöttek, mégiscsak New Year's Eve volt... És hogy Stealth és Size9, Twilight valamint Statik sorra kerültek-e, arról már nem tudok nyilatkozni.

stroboszkóp powerAz ígéretes parti összképén leginkább a hangrendszer szereplése rontott (nem volt elég hangos, és időnként hol egyik, hol másik tartomány nyomta el a többit - tudom, unalmas, hogy ezen lovagolok minden alkalommal), egy másik technikai probléma, a tű ugrálása, és egy kicsit talán a hely apróbb hibái, mint a szűk keresztmetszet folyosó, a kicsi mosdó, nulla szellőzés. Valamint a személyes elvárások - ez már mindenkinek egyéni problémája, de én úgy éreztem, nem robbant akkorát ez a buli, mint robbanhatott volna. Mindenesetre köszönöm a Bladerunnaznak a kitartást a tavalyi évben, és, hogy ilyen djkkel búcsúztathattuk azt; és sok sikert kívánok mind nekik, mind az összes hazai - kicsi és nagy - partiszervezőnek a 2002-es évre.
>> A cikkhez tartozó galéria
ib, 2002.01.12

Hozzászólások a cikkhez
wszgo 2002.-0.2-. 16: 1
Virslit én sem láttam, de legalább kárpótoltak egy kemény deci pezsgővel. Nem kellett volna lehörpintenem, mert megütött de nagyon. Az emberek nekem speciell nem tetszettek, de a buli azé rendben volt, a hely egész korrekt.
thecybr3 2002.-0.1-. 21: 0
Abszolút voltak a kinti lemezrakosók,
UP - Haunted dreams min.3x volt, de hiába lhetetln megunni. A hangrenccer is ott volt szerintem, mondjuk a tűugrálás nekem is kissé mosolyt csalt a bagólesőmre, node Kemal a helyzet magaslatán volt és korrigált, yeah...
A budi mérete kissé lehúzó volt, de ez még hagyján ahhoz képest a sráchoz képest, aki azt sem tudta h kiről/miről beszélek amikor vmi Dillinja-szerű zenénél mondom neki: ezt le sem tagadhatná Dlja (válasz: Az ki? :DD ) - asszem az lehetett a Grimey (az időtáj stimmel), de ne kövezzetek meg ha nem az volt.
Amúgy tényleg maxresp blz-nek a lineup-ért, + hogy Kemal sem kettőkor kezdett (ahogy előzetesen tudtam), hanem éjfélkor, roller volt az Buékos visszaszámlálás is, de én virslit nem láttam sehol, szóljatok ha mégis volt.
Állítólag blz szülinapon Dylan is jön, igaz ez?
hydro2002 2002.-0.1-. 18: 1
Maximálisan átjött a buli,bár 1 kicsit lehetett volna hangosabb a zene.Kemal fantasztikus volt.Respekt a BLZ crew-nak és az összes Dj-nek aki ott volt!:)))
Holnap jön a CAUSE 4 CONCERN!!!:))))
bigecsiga 2002.-0.1-. 17: 2
2001 utolsó és 2002 első partiának ütősebbnek kellet volna lennie sztem!
de amugy a hely meg az emberek teccettek!
KozYdNb 2002.-0.1-. 17: 1
A buli tényleg fan-tasztikus volt, remélem a közeljövőben is lesznek még hasonló szinvonalú partyk, habár a bejáratnál nem éreztem magam valami jól a -10 fokban, azért mert 9 után kerek 45 perccel sikerült bejutnunk! :) Mindent leszámitva tényleg nagyon rendben volt a party.
coop3r 2002.-0.1-. 16: 1
Jó party volt! ... (Kemal abszolút hozta a formáját;-) Igaz hogy nem volt valami nagy
szilveszteri hangulat, de a Usual Suspects-nek sikerült felidézni a "vigadós" feelinget és már ezért megérte. Thx2BLZCREw
Sarah 2002.-0.1-. 15: 0
Én már régóta szerettem volna egy ilyen party-t!Csak anyi hogy hatalmas volt :)
Sarah 2002.-0.1-. 15: 0
Én már régóta szerettem volna egy ilyen party-t!Csak anyi hogy hatalmas volt :)
Dávid 2002.-0.1-. 14: 1
a destroyerz + twilight is raktak sajat dubokat
phrêåk 2002.-0.1-. 14: 1
nem emlekszem sokmindenre, de amire igen, az eleg kellemes volt... tobbek kozott naon orultem a gruvtekes mixbol visszakoszono zeneknek, meg annak hogy normalisan el lehetett ferni. azt leszamitva, hogy egy robotlanyt meg elkuldtem a halal faszara a villogo karperece miatt, irdatlanul vidaman ereztem magam. pedig en sem ereztem azt, hogy olyan hatalmasat utott volna a buli, de azert jol sult el imho.
ib 2002.-0.1-. 13: 2
bocs mindekitol, h ennyit csuszott a beszamolo [de legalabb nem is lett tul izgalmas :]