impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Nowsound
@ Home, 2002.01.19
Cause 4 Concern, Bal & Safair, Palotai, Midlow
c4c - bulldogA guildfordi Cause 4 Concernről kezdettől fogva megoszlottak a vélemények, és ez most sincs másképp, de egy valami biztos: az elmúlt egy évben az egyik legfelkapottabb névvé nőtte ki magát, a Virus család személyes kedvencei lettek. Megjelenésekkel büszkélkedhetnek Matrix és Optical kiadóin kívül a szintén Quinn-közeli Idiomán is, sőt hamarosan Ryme Tyme 1210-jén is kijön egy 12-esük.
A siker egyik oka nyilván a technoid drumnbass népszerűsödése, de a guilfordiak produceri munkája is rengeteget fejlődött az elmúlt egy évben: határozottan egyéni, azonnal felismerhető technoid hangzást találtak, amiből nem hiányzik a legfontosabb összetevő, a funk sem. Csakhogy az azonnal felismerhető sajnos náluk is egyet jelent azzal, hogy túlságosan hasonlítanak egymásra a zenéik - ugyanaz hiányzott az egyébként pörgős szettjükből, ami az utóbbi időben megjelent számaikból: a változatosság.

középmély zoltánHarmadszorra az előzőekhez képest remek körülmények várták a C4C-t, a Home magas szinvonalú klub az előző két helyszinhez képest, de kérdéses volt hogy Daróczi utcai és a helyszínek között kakukktojás, Club 'Gangsta' Riviera a buliknak forró hangulatát egy nagyobb szórakozóhelyen is meg tudják ismételni, esetleg felül tudják-e múlni.

Megcsodálhattuk a partibuszon való dohányzási tilalom perverz megsértőjét, egy fiatal hölgy rajongót, a szokásosan riasztó, az afgán terroristák kiszűrésére is alkalmas fémdetektoros belépőrendszert üzemeltető kidobókat és a ruhatár előtti emberrakást, mire bejuthattunk az életet jelentő, lépcsőben végződő jobb-majd-balkanyarig, és örömmel nyugtázhattuk, hogy élőerőben és hangulatban nincs hiány, sőt a hangbeállítás is jól sikeredett, már Midlow alatt is impozánsan szólt, és a sztárok tiszteletére sem csavarták túl a hangerőt, ahogy az hazai partikon (rossz) szokás.

akarsz valamit kiscsávó, he?!Szintén öröm volt látni, hogy a rend helyi fenntartói - nagy valószínűséggel belátva a törvény igazát - felismerték felelősségüket, és járőrszolgálatot állítottak a WC-be, ahol is a fülkében eltöltött idő limitálásával ill. ugyanezen fülkék ajtai alatt elhelyezkedő réseken keresztül történő lábszámlálással nehezítették az ifjúság dolgát, kétséges sikerrel. A sör ára viszont pár Home-os bulival ellentétben a hangulat fokozádását hál'istennek ezúttal nem követte, stagnált a szolid 600 Ft-os áron. Minden Nowsoundok Zoltánja hozta a formáját, bár ezúttal talán a kicsit hálátlanabb és hozzá kevésbé illő bemelegítést vállalta magára, és jól kiszolgálta a korán startolók táncigényét.

Érkezésünkkor már Palotai volt a pultban, neki köszönhetjük a buli legjobb szelekcióját. Szokásához híven hibátlanul válogatva mutatta meg a drum and bass szinte minden oldalát. Változatos hangulatú és intenzitású szettjének csúcspontjai a Total Science - Jet Set Invaderz remix, Universal Project - Haunted dreams (a buli slágere, minden fellépő pörgette), és a sztárvendég C4C-től a Nightgasp voltak. A szett méltó zárásaként Palotai a Zero Tolerance - Big boss hibátlan kiállása után a Cannible Run-nal adta fel a leckét a külföldieknek.

Nem sokat teketóriáztak a srácok, egyből robbant a Timestopper, egy saját darab, ami az amerikai Industry kiadón jön ki idén. Pontosabban robbant volna, ha a dubplate kellően ütősen szólt volna. Ilyen névvel mint az övék, fontos a hatásos kezdés, ezt érezhették ők is, mert két percen belül megszólalt Ed Rush & Optical jó egy éve kiadatlan Pod-ja.

mixmagicianSokak örömére nem maradt el a guilfordiak legutóbbi listáján szereplő Rehab sem, a Virus crew legújabb remekműve, amitől Optical a Complexben képes volt megfosztani minket (állítólag karcos volt a dubplate ami itt volt nála, ami manapság, a menekülő DAT-ok korában egészen könnyen elképzelhető ;]). Más kérdés, hogy ez is a kezdeti pörgés közepette került fel, amikor kb. 2 percenként követték egymást a számok. Mixmagician technikája valóban tiszteletet érdemel, de azért nem bántuk volna, ha hagyja érvényesülni a Rehab második kiállását.

A buli a hozzánk hasonló trainspotterek elégedetlenkedésétől függetlenül száguldott tovább, hullámzó barázdákat szántva a meglehetősen sűrű tömegbe, és bár a másik három srác mixtechnikája azért jóval elmaradt Mixmagicianétől, nagy lelkesedéssel mutatták be saját számaik egész tömegét ill. az angol technoid drum'n'bass legújabb vívmányait, melyekre a közelmúlt Nowsoundjainak legnépesebb közönsége a megszokottnál talán még forróbb hangulatot teremtett.

homebassA gyakran kissé egyhangú, techno-őrlésbe forduló, de távolról sem rossz számokkal megtűzdelt szett azért a tánctéren láthatóan megállta a helyét, sok nyugalmat nem hagyott a hallgató számára, de egyértelműen találkozott az általános kívánsággal. A gyakori, hangulatjavítónak szánt, ne adj isten technikai, rewindokkal kikövezett úton megcsillant azért a zseniális Bodycount remix, a French Kiss Optical varázstollából (belassulás-gyorsulás-rewind-belassulás... távozás a teremből :D), a már-már kötelező teljesen tudományos ras-himnusz, a Squash, és nagy örömünkre bejött az embereknek az újoncnak számító Rob F and Impulse egyik legújabb száma, a Hypochondriac is - jó volt látni, hogy a visszafogottabb funk is megteszi a hatását, ha jókor szólal meg.

Itt jegyezném meg, hogy két C4C-t felrakni egymás után taktikai hiba, igaz, csak egyszer követték el a srácok úgyhogy spongyát rá. A szett csúcspontja mixtechnikailag a Sardines BC rmx és a Mindscan Ed & Opt rmx mix volt, kb. 3-4 percen keresztül szóltak együtt tökéletesen kiegészítve egymást - persze már megint Mixmagician volt a felelős, ha egyszer eljönne egyedül...

Habár a mixek tempójából visszavettek, és előkerült egy-két jungle darab ill. a Midnight és a RAM Trilogy - Evolution M.I.S.T. remixe is (hibátlan), a srácok nem fáradtak el egészen hosszú (oké, 4en voltak) szettjük alatt, és a végére odadobtak egy hatalmas Mutated 2001 friss-nyom verziót és vagy 15-20 bakelitet. Csak amikor egy elkapott Soul/Eurotrash-t láttam, döbbentem rá, hogy a sok-sok C4C közül mennyire hiányzott nekem az utóbbi, de sok kifogásolni valónk azért nem lehetett az utóbbi idők egyik legjobb külföldi Nowsound fellépőjét csodálhattuk meg.

a színpadon a helyemBal és Safair - némileg meglepő nevek a fellépők között, Bladerunnaz titánok Nowsoundon - plate-tel kezdett, nem is akármilyennel, skc Delirious című partihimnusz-gyanús trackje robbant (én ekkor már sajnos nem voltam ott - skc), meglepően jó minőségben (vajon két hét múlva is így fog szólni a magyar plate? reméljük...) nem hagyva semmi kétséget afelől, hogy a magyar zenék ill. dj-k minősége sem igazán marad el az angolokétől.

Sőt, habár számomra a számok annyira nem voltak izgalmasak, a páros remek mixtechnikája kifejezetten üdítően hatott, és maximálisan mozgásban tartotta a nem épp hűvös floort. A C4C-hez képest a srácok jungle-ösebb vonalat vittek, de ez azt hiszem 3 óra technoterror után nem is volt baj, és ők is felvillantották Haunted Dreams-üket, mint majdnem mindenki az est folyamán. Sajnos nem élvezhettük végig játékukat, de amíg ott tudtunk maradni, nagyon jól nyomták.

Összeségében úgy gondolom, remek buli volt, nagyon sok tavalyi társát lekörözte és néhány apróságoktól eltekintve végig fantasztikus hangulat uralkodott.
>> A cikkhez tartozó galéria
futureform & skc, 2002.02.01

Hozzászólások a cikkhez
wszgo 2002.-0.2-. 16: 1
A Home-mal kapcsolatban ugyanígy érzek. A nyávogást meg nem vágom, kiskockának nem is volt véleménye a partyról. Vagyis biztos volt, csak azt elfelejtette ide írni...
Egy kedves barátnőmtől meg elnézést kérve és a bocsánatáért esedezve: "Amúgy meg a Home nekem sem szimpatikus (!!), de azért még nincs kinőve, csak most voltak nagyon sokan."
?YungLe2bong2k2! 2002.-0.2-. 15: 1
Szerintem a homeal azaz 1etlen baj, hogy egy disco. Lehet hogy cyber, de én legalábbis sokkal szivesebben partyzok 1 gyártelep valamelyik részében, mint egy cyber discoban. szoval az okes hogy daróci kilett nőve vagy nemtom mi baja volt, de hasonló környezetben kellett volna maradnia a ns.nak.
De mostmár tökmindeggy :) [:(]
Viszont az ugató maccsoknak, meg mindenkinek üzenem, hogy ne egymás energiáját szívják, inkább kapcsolodjanak a központira! (hűde félreérthető namindeggy :)))
Rents 2002.-0.2-. 13: 1
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))A buli nagyon fincsi volt!!
switchblade 2002.-0.2-. 12: 0
kiskoci védd magad mert leugatnak!!!mint itt mindenki mindenkit!(tiszt. a kiv.!)
tudom énis ugatos vagyok de ha még itt a macska is ugat.......?!
wik 2002.-0.2-. 11: 1
jee!! uj generácio:a kockák! (heh)
Macska 2002.-0.2-. 11: 1
KISKOCKA!!Te miröl beszélsz.Életedben 5.szörre voltál party.Ráadásul koppintasz mindenkit,Ez kinek volt a véleménye a bulirol mert biztos hogy nem a tiéd,Csak nem kocka mondta neked??
Kiskocka 2002.-0.2-. 11: 0
hát én voltam ezen a partyn és végtére is BEJÖTT.. Sajna kevés a partyfotó-szerintem- és egyik ismerős sincs rajta:(( -vagy csak én nem láttam?-.NO MINDEGY a lényeg az egészben mégis az hogy ott voltunk újra...
TrianonTagadóTibi 2002.-0.2-. 07: 0
bléd: nem lett cenzúrázva.. amik a másik oldalon vannak +ezek készültek összesen.. a srác inkább bulizott, meg a saját elképzeléseit fényképezte.. :))
wszgo: szólits csak 3T-nek ;)
wszgo 2002.-0.2-. 06: 2
Ja igen: A TTTibi név nagyon szimpatikus.
wszgo 2002.-0.2-. 06: 2
Ez a svicsbléd nagyon nagy arc. Komolyan tetszik. Amúgy meg a home nekem sem szimpi, de azért még nincs kinőve, csak most voltak nagyon sokan. Nekem a hellyel más paráim vannak. Amúgy a buli bejött, de mintha ezt már írtam volna?!Á
switchblade 2002.-0.2-. 06: 2
kösz az infot tttibi!hát igen eléggé meg lett cenzúrázva az állomány!biztos sok csúnyaarcú hülyegyerek mászott bele szerencsétlen fotos ölébe hogy megmutassa magát a neten és büszke lehessen arra milyen szépen nézett ki mielőtt megkapta a 2,3-as 8adikos félévi bizonyitványát!!teljesen érthető.
switchblade 2002.-0.2-. 06: 2
ff:ha te olyan kényelmesen elfértél akkor vagy már az elején a küszöb alatt csúsztál be vagy nagyon el voltál csúszva!!!!emlékezz csak!
switchblade 2002.-0.2-. 06: 2
ff:ha te olyan kényelmesen elfértél akkor vagy már az elején a küszöb alatt csúsztál be vagy nagyon el voltál csúszva!!!!emlékezz csak!
TrianonTagadóTibi 2002.-0.2-. 06: 1
a fotós nem az ipcnek dolgozott, hanem a mjuzik.hu-nak. ott is találhattok képeket.. mondhatni mjuzik.hu szelektált és sajnos (?) a maradék jött ide...
futureform 2002.-0.2-. 06: 0
kinőttük a home-ot
HAHA
switchblade 2002.-0.2-. 05: 2
mikor döbbenünk már rá végre hogy nem kéne erőltetni azt a home-ot!?!? a tudatalattimban vhogy mindig lehúz a hely!kinőttük!
wszgo 2002.-0.2-. 05: 2
Eddigi legjobb buli a Home-ban!
switchblade 2002.-0.2-. 05: 1
nemvolt valami kreatív a fotográfusunk!-bocs.
de azért a party jól sikerült!!!!!
kopcos 2002.-0.2-. 04: 1
jeee... jooo volt ez a buliii.. ;
Gabris 2002.-0.2-. 03: 2
hat szereny velemenyem szerint eleg regota nem volt mar ilyen jo egy NS!
Nagyfel a C4C-nek!;)