impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Based On Bass
@ Soho, 2002.02.15
Palotai, Spawney, Corp, Ihi, Csaba, Suzuki Samurai, Quicky
Az igazat megvallva vegyes érzelmekkel vártam a péntek estét. Egyik oldalon ugye állt a dolog, miszerint Palotai Zsolt, minden partizó "Apu"-ja látogat el hozzánk, aki finoman szólva is meghatározó ember a tört ritmusok világában.
Másrészt visszaemlékezve legutóbbi szegedi szereplésére, joggal volt várhato, hogy sokan, nagyon sokan jönnek majd el a buliba, lévén Palotai nagy név. A sötét oldalra kerül még a legutóbbi szettje, ami nem volt túlságosan ínyencfalat. Node hagyjuk a várakozás gondolatait, nézzük mit kaptunk most! Nem sokkal 11 óra előtt érkeztem a színhelyre, és máris észleltem, hogy a "sötét oldal" egyik gondolata bejött.
Roppant népes tömeg fogadott a földszinten, legalábbis korábbi BoB rendezvényekre ez nem volt jellemzo ilyen "korai" idopontban. Persze amíg elférünk addig ez nem lehet olyan nagy baj. Azt is észrevehettük, hogy a belépo ára inflációköveto, de 500 forintot mindenki kibír, főleg ha olyat kap érte... Nade ne szaladjunk ennyire előre!

A lenti szinten Suzuki "Ákos" Samurai melegítette be a népes hallgatóságot a tőle megszokott kellemes atmoszférikus dobbasszussal. Az ismerosök üdvözlése után muszáj volt megnézni, mi is zajlik ezidőtájt a táncparketten. Ott, a warm up szerepét 3pm/6.seb. lemezei töltötték be, garage es finomabb house muzsikák voltak terítéken, amiket hallva néhányan már el is kezdték a mozgolódást. Nekem újból le kellett néznem a lenti szintre, hiszen beszélgetni is illik a rég nem látott cimborákkal.
Lent ülve nemsokkal éjfél elott a figyelmesen szemlélődő észrevehette, hogy az akkor megérkező Palotai, arcába húzott kapucnival a felső szintre oson. Rá negyed órára el is kezdte a zenélést.

Innen kezdve pedig "sajnos" el kell kezdenem az ömlengést. Mert ilyen szettet bizony ritkán hallhat az emberfia.Várható volt, hogy breakbeat lemezeit veszi először elő Zsolt, így is lett.

A kemény es táncos lemezek hamar hatalmas hangulatot teremtettek, szinte az egész ház táncolt. Ekkor hallottam (a saját számból) az estét talán legjobban leíró mondatot: "A Fater szetb*ssza a házat!"

Nos igen. De nem keményedtünk ám egész este, Plump Djs és társait követően szép lassan átcsusszantunk dobbasszusba. Ekkor már nagyon tömve volt a parkett, és sajnos a szinpad is. (Úgy látszik ez nemcsak a fővárosban lehet probléma)

A rossz arcokat azonban feledtette a zene. Finoman elhelyezett, nem túlzásba vitt rewindok a megfelelo helyen, ki nem hagyható régebbi floorfillerek (Kerb Crawler, Soul) mellett kaptunk a nyakunkba újabb lemezekbol is. Ezután már Szegeden is megőrülnek az emberek a Squash-ra, és ekkor hangzott el egyik kedvencem az új High Contrast 12"-esrol.

A lenti helyszínen Suzuki után Spawney következett. Pörgosebb zenéket játszott, idomulva a fenti "húzósabb" zenékhez. Lassan melegítette az embereket, így aki lent kezdte az belekóstolhatott mi is vár rá a magasabb szinten lévo tánctéren.

Az Ivadék után az általam annyira hiányolt chill vette át a foszerepet,
Saliva tolmácsolásában. Pihenteto zenék, es egy-két fotel. Ez várta a fenti pörgésben megfáradt embereket. A hangero elviselheto, beszédhez még éppen jó. Ekkor Ihi es Csaby finom jammelésbe kezdett. A tömeg lazán bólogatva nyugtázta ezt. Finom trip-hop muzsikák, és elszállós dallamok uralkodtak ekkor már. Szóval megint igazi lazítós volt az alsó szint, pont ahogyan szeretjük.

Mindeközben fent, mikor már mindenki a megőrülés határán járt, Palotai visszafogta a tömeget, és legnagyobb meglepetésemre 110 bpm körüli zenékkel pihentetett. Majd késobb felcsendült a Propellerheads örökzöldje, a Take california. A lábak mozogtak, es már meg sem lepődtünk, amikor hallottuk a Brown paper bag es a Warhead ütemeit, csak a fülig érő szájakból láthattuk, hogy mindenki nagyon jól érzi magát.

Nem felejthetjük ki a beszámolóból Quickyt, aki a pultban végig hihetetlen precízen es színesen egészítette ki a zenét Kaos padjával. Néha talán kicsit jobban a háttérben maradhatna, de ez volt minden kifogás, amit vele szemben emelhetünk. Palotai után szegedi üdvöskénk Corp vette át a lemezlovasi kötelezettségeket, és a táncolókat a parketten tartva hallatta a tőle megszokott technoid vonalat.

Amikor távoztunk egy késői hajnali percben, még mindig sokan ropták. Talán a legjobban sikerült bulihoz volt szerencséje, aki ott volt, és izgatottan várjuk a második születésnapját ünneplo Based on Bass két napos születésnapi buliját március hónapban. Szóval stay tuned!
>> A cikkhez tartozó galéria
ézsiás + lunatic, 2002.02.21

Hozzászólások a cikkhez
*zebjah* 2002.-0.3-. 10: 1
Kicsit késöbb ,de ahogy a mondás is tartja yob késöbb ,mint soha hát a party egyszerün pjofi volt! remélem több ilyen party lesz még a beszámolók is egyre jobbak lesznek !
HerbArt 2002.-0.3-. 05: 0
Télleg jó a beszámoló, korrektebb, mint az enyéim voltak anno... Sadáéról nem is beszélve:))) szóval haj rátok, skacok, a próféta szólt egyikőtökből, a másik meg hódkóros, szép pár vagytok így tugedör, írjatok még sokat és jót, s jól...
A buliról meg én is csak szuperlativuszokban tudnék, de nem fogok, mert Aromo még elbízza magát és húsvétra nem tojik már semmit se...:))) báj
drs 2002.-0.2-. 28: 0
Fasza a beszámoló!!

(és abszolút csak zárójelben jegyzem meg, h azok a "finomabb house muzsikák" -at us garázsnak hívják.)
lunatic 2002.-0.2-. 25: 1
Ja, ez az en bunom. De a cikkben benne vannak, csak "bejelentkezo" szoveget egyaltalan nem kuldtem, Valdinak kellett kibanyasznia a cikkbol, ami neveket talalt.
Ezuton is koszonet neki, es sorry a kifelejtetteknek!
Aromo 2002.-0.2-. 24: 2
Hát artcok jó lett a beszámoló, de két név kimaradt a playlistából: 3pm és Saliva.
PhALANX 2002.-0.2-. 22: 0
ja és suzuki ákos! köszönöm szépen a mixcédét, hamarosan meg is kapom a lunatictól... thanks
PhALANX 2002.-0.2-. 22: 0
hát srácok...sajnálom, hogy kihagytam ezt a pardey-t előzetes lúzerkedésem miatt (úgy elaludtam a tévé előtt este 8 körül, mint egy darab sz@r és csak hajnal fél kettőkor riadtam fel...:-(

nade majd a börzdéj párdéj!!!
Spawney 2002.-0.2-. 22: 0
Igen, igen, igen!
Srácok! Ügyes! :]