impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Goldie, Dj Ink
@ Vigadó bálterem, 2002.02.23
Goldie. Dj Ink. Palotai. Bal. Safair. Cadik. Twilight. Stealt. Size9. Solid. Rockin Underground
goldielocksA Bladerunnaz csapat harmadik születésnapját nagy dobással gondolta megünnepelni, így beszervezték a drum and bass elsőszámú arcát Goldie-t, mellé a szinte hazajáró Dj Inket, helyszínnek pedig a Vigadó elegáns báltermét választották.
fémfejSorbaállni nem jó, értem? Viszont szükséges. De ha így van, akkor miért nem lehet EU-kompatibilis módon megoldani, és miért lett a Vigadó bejárata előtt gyülekező sorból néhány perc alatt nyomorgó embertömeg? Vigaszt csak az nyújthatott, hogy nem a szemerkélő esőben álltunk, és közben Goldie munkásságát két videoklipben összefoglaló kivetítést bámulhattunk az árkádok alá kifeszített vásznon.

fresh?Magának a szakaszos beengedésnek ötlete egyébként helyes elképzelés volt, mert mikor végre bepréselődött az ember az impozáns épületbe, a jegy-checknél és a ruhatárnál már hamar végezhetett. Rövid álmélkodás az előtérben, fémdetektoros "pakoljkimindentazsebedből", majd irány fel a széles lépcsőn, balra vagy jobbra (a végeredmény majdnem ugyanaz) és már fel is értünk a bálterem előtti folyosóhoz.

nézd má' micsinálTizenegy felé a tánctérre lépve - ahol tilos volt dohányozni - Cadik játéka fogadott, aki aktuális liquid lemezeivel próbálta bemozgatni a közönséget. Annak ellenére, hogy jónéhány kedvencem felkerült a filcre, összességében valahogy erőtlennek éreztem a produkciót, nomeg a koncepció megértésének szándékát is feladtam, amikor egy-két semmitmondóbb jungle is bekerült a szelekcióba. Lehangoltságomat mégis nem annyira Palika játékának, mint az gyengén teljesítő hangrendszernek tulajdonítom. Szerencsére az egész este végkimenetelét mumusként fenyegető hang is csupán bejáratás alatt volt még ekkor, és a vendégek érkezésére helyre rázták a felelősök. Az már nem rajtuk múlott, hogy tökéletes ezúttal sem lehetett, mert a tisztes belmagassággal bíró bálterem generált némi visszhangot - lényeg, hogy jóval hangosabban, és tisztábban szólt, mint az előző néhány Blz rendezvényen.

gedeon bácsiA bécsi 4 Horsemen buliról átlátogató Ink már fél tizenkettő körül a pultnál ólálkodott, úgyhogy nem is értem, miért csak éjfélkor kezdhetett játszani, hiszen így egy órája sem maradt, és pont akkor kezdett volna ő is, a közönség is belelendülni, amikor be kellett fejeznie. Az Architecture label tulajdonosa azért megbízhatóan hozta a tőle elvárható gyí-hő vonalat, egy-két kísérletibb, vicces hangzású témával és néhány jól ismert és kedvelt darabbal elegyítve: Temperament, Haunted Dreams a "vicces, bár igazából nem tudom hova tenni" frizura-bemutató alatt pedig Shake Your Body - for the ladies.

árva dubplateEgy óra körül előkerült a drum and bass első sztárja, hogy learasson némi üdvrivalgást miközben lepacsiz kollégájával, majd következett a flyeren meghírdetett Rockin' Underground breakdance show. A lemezjátszók mögé Solid állt be, hogy némi ósuli funk és break alapot gurítson az echte ungarische b-boyoknak, akik saccra 15 perces, megkoreografált, lendületes és látványos produkcióval szórakoztatták a közönség erre fogékony rétegét, nomeg Goldiet, aki láthatóan szakértő szemmel figyelt, és néhány jobban sikerült figura után tapssal jutalmazta a fiúkat. Hogy mennyire illik ilyesmi egy dobbasszus bulihoz, azt mindenki döntse el maga. A szervezőcsapat születésnapján azért belefért, illetve a helyszín, a fellépők, és a meglepően erős promóció mellett talán ez is azt a célt szolgálta, hogy ez az alkalom kicsit exkluzívabb, emlékezetesebb legyen mindenki számára. Az már az én kukacoskodásom (megint), hogy néha úgy éreztem, a kevesebb ismét kicsit több lett volna.

golden fingersA breakerek után Goldie végre átvette az irányítást és bemelegítésnek néhány ismertebb zenét pakolt fel. Casino Royal remix, Up All Night remix indításnak nembiztos, hogy a legjobb húzás nem tartoznak az átdolgozott verziók remekei közé. Így kicsit aggódva figyeltem a történéseket. Goldie egyébként is sok ismert zenét játszott, természetesen saját kiadójának hangzását előnyben részesítve, így bemutatót kaptunk közelmúltbéli és jövőbeli Metalheadz megjelenésekből az Obsession, Klute Curley Wurley-je, a Twisted Third Mind és a már említett John B szám képében. A többi felkerült korong is a Metalheadz irányvonalhoz közeli vagy vokális, lazább zenéket rejtett. Így inkább azok örülhettek Goldie játékának, akik a rollereket kedvelik.

goldieKihagyhatatlan volt a Squash, jót lötyögtünk a Mistical Dubra, az LK jó volt egy rewindra, Klute Gluesniffere szintén. Természetesen a terem lerombolására alkalmas bombasztikus hangzású Dillinja darabokból is felkerült néhány, épp annyi amennyi egy szettben elfér. A volt Metalheadzes, azóta már külön utakon járó J Majik és Adam F Your Sound és Metropolis ötvözete a Metrosound és a szerintem leendő fémfej Universal Project Jackhammer is felkerült a filcre. Goldie kicsit ódivatúan hagyta, hogy szinte végigmenjenek a zenék, viszont mixei pontosak voltak, mint mondta ő Dj-ként megmutatja a zenéket amiket szeret. Szettjének csúcspontja azt hiszem többünk számára a klasszikus Timeless szám, a Kemistry extrasötét VIP remixe volt, amely tényleg becsempészte a Vigadóba a fémes, patinás Metalheadz hangzást. A végefelé Goldie felrakott egy zenét, amelyben gyakorlatilag szubbasszuson kívül semmi más nem volt, gyanítom, hogy a megfejtést a Dubzilla lemezen találjuk majd.

aranyvicsorMindeközben a termet néha teljesen befüstölték és iszonyatos stroboszkóppal durvítottak, aminek következtében sokszor semmit nem lehetett látni, csak a zenét hallotta az ember. Valami ilyesmi lehetett a legendás Sunday Sessionökön is, csak ott tizedennyi közönséggel. Jó két és fél óra után a karizmatikus és mindemellett közvetlen Goldie átadta a terepet a szülinaposoknak, a Bladerunnaz Dj-i, Bal és Safair foglaltál el helyüket a pultban. Gondolom rájuk is átragadt Goldie jókedve valamint a közönség lelkesedése, mert láthatóan feldobva folytatták a táncoltatást. Az aranyfogú harcos sokáig ott lógott Baliekkal, egy lemezt rewindolt is, fényképezkedett, fotózta a tömeget, szóval látszott rajta, hogy be van sózva rendesen.

tehetséges fehér polós fiúIgazodva Goldiehoz a BLZ Dj-k is pár rollerrel melegítettek, aztán hopp egy fucking Hostile. Az este legjobb mixe is az ő nevükhöz fűződik, pontosabban Bal az elkövető. Ahogyan összehozta a Deadline-t és a Midnight MIST remixét, az tanítani való volt. A pároshoz nem sokkal később csatlakozott Palotai Zsolt is, aki megmutatta a Londonból frissen szerzett új lemezeit, amelyek közül talán High Contrast Return Of Forever-je volt a legjobb darab. Erre úsztatták rá a BLZ fiúk a nagy klasszikus Medicine Matrix remixet. Hármójuktol egy újabb triumvirátus, Stealth, Size9 és Twilight vette át a lemezjátszókat.

Ez a trió nem játszhatta ki magát, hiszen hat óra felé a helyszín őrei véget vetettek a bulinak, de azt hiszem mindenki megkapta a hétvégi basszusadagot amivel már ki lehet húzni a következő hétvégéig.

sokaságAmi egy kicsit a szervezők, egy kicsit pedig a helyszínt biztosító rendfentartó emberek számlájára írható, hogy pihenni vágyók nem juthattak hozzá a chillout teremhez, mivel az egyik erős ember sokáig VIP teremként őrizte a bejáratot. Később tisztázódott a félreértés, de sajnos csak kevesen találtak rá az Aafroék által biztosítot pihentetésre.

A Bladerunnaz születésnapján remek hangulattal, végre jó hangrendszerrel és remek zenei felhozatallal köszörülte ki a csorbát, amely az Optical bulival esett. Még sok BLZ bulit, boldog és hasonló színvonalon megünnepelt születésnapot kívánunk nekik!
>> A cikkhez tartozó galéria
ib + valdi, 2002.03.05

Hozzászólások a cikkhez
peetee 2002.-0.3-. 11: 2
Mefelelö hozzáállással elment. Ink számámra jobbat játszott volt pofája felrakni igencsak régi zenéket. GOldiet szerettem volna közelebbről is megnézni nemcsak úgy 1 kmröl ugyanis mivel az alkohol kihozza belőlem a cigerettázhatnékot igy hátul voltam egész este. Balt ismerjük ugyhogy mikor átvette már léptünk is. Azért rendben volt a buli igy tovább
gollum 2002.-0.3-. 11: 1
szar volt
wszgo 2002.-0.3-. 06: 2
Nagyon korrekt a beszámoló, mint ahogy a buli is teljesen rendben volt szerintem.
Rents 2002.-0.3-. 06: 2
"A buli mint álltalában a BLZ-bulik most is jó volt,csak kár a sok basscica miatt!!Goldie személy szerint nagyon nagy jóóó volt!!Remélem nem utoljára járt itt Mo.-on!!
synthetic sister 2002.-0.3-. 06: 1
"Hogy mennyire illik ilyesmi egy dobbasszus bulihoz, azt mindenki döntse el maga"

mivel a vendeg profiljaba erosen illik, igy azt gondolom nem volt rossz otlet. kiurult a terem, vagy talan mindenki elore ment, de teny h leallt egy kicsit a mozgas.
bodaid 2002.-0.3-. 06: 0
telljesen korrekt beszámoló...:)
timeless-remix......hát igen...újra fiatalnak éreztem magam(2 éves dnb szülinapom volt'csak':),de matrix is jól esett épp ezért:köszi mindenért,de télleg ne legyen máskor ennyi szigor;ní wieder ! (+ divatfarsang.meg-aaaaite a divatnak!