impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Total Science
@ Living Room, 2002.03.16
Total Science, Bal & Safair, Destroyerz, Twilight, Palotai, Cadik
total scienceA bázis a Computer Integrated Audio és az Advanced, de a saját kiadók mellett is jóformán mindenhol belebotlik az ember a Total Science zenéibe - hogy csak egy példát említsek, a Metalheadz katalógusában. Jó érzés, ha egy producer djként is teljesíti az ember elvárásait - az utóbbi időben ismét csúcsformában lévő duó maratoni szettjével pedig felül is múlta azokat.
kiss n' tellA lineup most kicsit "megfordult", ezúttal Twilight, Size9 és Stealth hármasa kezdett, akiknek jogosan jár a kicsit nagyobb figyelem és a lehetőség - pech, hogy ezúttal későn érkeztem, úgy, mint ahogy máskor meg általában nem maradok addig, mire rájuk kerül a sor. Így róluk csupán annyit mondhatok: megbízható forrásból tudom, hogy egy jól sikerült, tőlük kevésbé megszokott, finom zenékkel is megtűzdelt szettel indították útjára a bulit az Astoria közelében lévő alagsori klubban.

lollipopBal és Safair szettjére pár percet mozogva már gond nélkül lehetett úgy izzadni, hogy azt egy szauna-őrült finn is megirigyelné. Noha ezt első sorban a szellőztetőrendszer hiányának lehetett tulajdonítani, azért a pörgetett lemezek is jócskán besegítettek: az "okos jungle" Jackhammer, az electros Mirage, a sötét-beteg Twisted City, nomeg a vezesd-le-a-benned-felgyülemlett-feszültséget Grimey - töltelék zenék nem igazán kerültek a lemezjátszókra.

quiffA két veterán, a hosszú hajú Tom Rowlands hasonmás Q Project és a kopasz Spinback egy óra tájban foglalta el a kis pultot, hogy innentől kezdve egészen a buli végéig, majdnem hét óráig mindenkit a maguk oldalára állítsanak. Nem szokásom ilyet mondani, de akit ez a szelekció, lendület és mixek nem győztek meg, az tényleg törje a fejét, hogy tulajdonképpen miért is jár drum and bass bulikba. Mert mit is kaptunk a két angoltól?

spinbackZabolázatlan rollereket, némi ament, vokálszámokat, liquid funkot, kis dzsungelt, de olyan energikusan, mindemellett ötletesen, invenciózusan mixelve, ahogyan csak nagyon kevesen képesek ilyen jellegű zenékkel bánni. Kettejük közül talán Q Project vitte a prímet, noha Spinbackre sem lehetett panasz, "frizurás" kollégája mixeit mégis jobban élveztem. Félórás - órás váltásokkal játszottak, míg egyikük a pultban volt, addig a másik erőt merített, többek között a Jack Daniels úr kínálta tartalékokból.

mit válasszak, jajDe mit is nyújt zeneileg egy Total Science buli? Természetesen a hat órába sokminden belefért, így gazdagon adagolták saját zenéiket, elhangzott a Make Me Feel remix, a Taxman, a Lightweight, a My World, Flip Flop és még sok más nagyon friss szám, de nem trainspottolni járunk buliba, úgyhogy nem igazán foglalkoztatott, hogy tulajdonképpen mi szól, hiszen remek darabokat pakolásztak a filcekre. Elmaradhatatlan volt a Squash, immár VIP verzióban, a himnuszként is tekinthető Champion Sound Hardcore Will Never Die alcímű remixe és a nagyszerű Hardcore Junglism remix. Az NHS remix sajnos kimaradt, talán ezt hiányoltam a repertoárból.

saturated hip hopPersze nem csak saját hangzásukat, de a holdudvar és a haverok zenéit is prezentálták az izzasztókamrához hasonlatos tánctéren, ahol csak a leglelkesebbek bírták hosszú órákon keresztül, a többiek feladva a küzdelmet a hőséggel, a hátrébb eső részeken kerestek felüdülést.
Felkerült a lemezjátszókra Photek talán utolsó drum and bass zenéje, a Saturated Hip Hop, amire Spinback rákeverte Peshay Angliában már taroló You Got Me Burningjét, ez az idei év Spaced Invader hasonmásversenyének (eddigi) győztese. Az elmaradhatatlan Dillinja az új V Recordingsos EP-ről a Take My Life Away-jel képviseltette magát, de nem vitték túlzásba a big badd bass hangzást.

shake your bootyMindenki nagy kedvence a M.I.S.T. és új társuk Calibre együtt és külön-külön is belefértek a szettbe, például a Warp 3 remix-szel, a varázslatos Mistical Dubbal, és új közös zenékkel, de a TS fiúk be merték vállalni a Changes és az LK Calibre remixét is. Egy ilyen estén kimaradhatatlan a Shake Your Body, ebből az órák során két verziót is hallhattunk (eredetit és Phantom Audiot), de Bristolról sem feledkeztek meg, a Snapshot új Roni Size remixe szintén forgott, szerencsére ez királyabb, mint a Krust-féle verziók.

feel the heat, babyA holdudvart Baron (Long Shot) képviselte, akinek egyik új zenéje kiérdemelt egyet a szűkmarkúan adagolt rewindok közül. Egészen eddig az estéig nem igazán értettem mit díjaznak Baronban, de itt egészen meggyőző zenéket tettek fel tőle. A félig amerikai - félig angol Influx Datum, valamint a számait hullámvasútszerű minőséggel gyártó Sonic and Silvertől is hallhattunk zenéket, utóbbitól a jól sikerült, fűrészelős Hard Timest. Külön öröm volt hallani még a múlt év egyik legszívhezszólóbb zenéjét, a Splendort, és igazi meglepetés volt a vidám Rock Baby is, nem beszélve Ink és JW Feel The Heatjéről.

jack d.Az éppen szülinapos Quiff, de főleg Spinback nagyon rákattant a mixelésre, úgy látszik bejött nekik a hangulat, hiszen ki nem lehetett robbantani őket a pultból. Így a várakozó magyarokra már nem is jutott idő, Palotai hiába várt a sorára, de gondolom őt is kárpótolták a hallottak. Abszolút elégedetten távoztam a helyszínről, ahol végre arról szólt a buli amiről kellett. Ebből is látszik, hogy a drum and bass klubzene és ilyen méretű helyeken a leghatásosabb.
>> A cikkhez tartozó galéria
ib + valdi, 2002.03.24

Hozzászólások a cikkhez
CsucsuDNB 2002.-0.4-. 04: 2
Jo Zene, Jo Dj-k, Jo arcok, Jo hőmérséklet:), Jo hangulat. Akinek nem tetszett az ne menjen d'n'b partyra; ennyi. Köszi mindenkinek aki részt vett a szervezésben. Peace:)))))))))))
kisiv 2002.-0.4-. 04: 0
4
Joel 2002.-0.4-. 01: 2
hanyan voltak ezen a partyn?
BALI G. 2002.-0.3-. 27: 0
oh yess sir.
vegulis annyira jelentektelen vagy szamomra hogy emlekeztetni kell hogy eszembejuss.

dendy61 2002.-0.3-. 26: 1
"nem emlékeztem beszélgetésünk témájára",
" legalábbis nekem ezt mondták"->jellemző...
BALI G. 2002.-0.3-. 26: 1
nemtehetek róla ha az ember nem tudja elendgedni magát.

LIGHTWEIGHT
BALI G. 2002.-0.3-. 26: 1
ejj nem... nem nem.
ez különleges eset.. :D
spyder 2002.-0.3-. 26: 1
Bal,mindenkit elkapsz egyenként,akinek nem jött be a buli? :)
BALI G. 2002.-0.3-. 26: 1
hát ez részben igaz (nem emlekeztem beszélgetésünk témájára).. de te mégis fikáztad a bulit. aztmondtad h ez az egyik legrosszabb buli amiben életetben voltál (legalábbis nekem ezt mondták :DDD) tehát akkor valoszínüleg a zene sem jött be...

so ease off!
dendy61 2002.-0.3-. 26: 1
Ugye...bár Bálint, meg kell hogy jegyezzem, a bulin elhangzott párbeszédben nem esett szó a zenéről...és ahogy hallom, nem igazán emlékeztél még arra sem,hogy te miket mondtál nekem...ugyhogy mi van???
oxi 2002.-0.3-. 26: 1
ugye szafi?
Zene minden bajt elfeledtetett. Klassz bulivolt. Meg sok ilyet!
BALI G. 2002.-0.3-. 25: 2
"Nem szokásom ilyet mondani, de akit ez a szelekció, lendület és mixek nem győztek meg, az tényleg törje a fejét, hogy tulajdonképpen miért is jár drum and bass bulikba."

UGYE DÉNES....
plasztik 2002.-0.3-. 25: 1
az első tényleg nagyon jó buli volt hosszú idő óta.volt ám morning light is! :)
thx!
roll your own sushi 2002.-0.3-. 25: 0
b00! nagyszeru este volt. ha rendbe hozzak a klimat, a hely kifogastalan lesz.
wszgo 2002.-0.3-. 24: 2
Jó buli jó zenékkel, nekem csak a meleggel volt problémám. Az hogy a srácok mennyit játszottak meg külön dícséretet érdemel, ritkaságszámba megy az ilyesmi. Úgyhogy inkább nagyon jó volt...
3stripes 2002.-0.3-. 24: 2
Hogy lehet olyan helyen bulit rendezni ahol nincs/nem működik a szellőztetőrendszer? A klíma kritikán aluli volt.