impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Mist:I:Cal
@ Pacha Bár, 2002.04.13
Calibre, Marcus Intalex, Bal, Safair, Longman, Bratwa, Stealth, Size9, Twilight
intalex + calibreRégi kedves helyszín és személyes kedvenc producereim listáján az első helyért hangulattól függően (másik legalább hárommal :) egymással folyamatosan versengő Marcus Intalex és Calibre. Maradjon elfogulatlan, aki... akar.
i was made for loving you babyJó döntés volt a korai érkezés, a sorbanállást egész jól megúsztuk, plusz az Airbag duó szolid funkjaira és csaladias hangulatra csöppenhettünk a nagyterembe. A székekben várakozó pozícióba helyezkedve előtörtek a nosztalgikus gerjedelmek: az első Matrix buli, Usual Suspects, Lee - jónéhány kitűnő hangulatú rendezvényt sikerült már összehoznia a szervezőknek az azóta Pacha klubbá avanzsált Vigadó Étteremben.

tangóAhogy nőtt a tömeg, Longman és Bratwa úgy kezdtek belefolyni a technoid ütemekbe, azért szem előtt tartva az este várható folytatását, és a keményebb vonalat képviselő trackek, mint az új Terraform megjelenés Red One remixe, Sonic és Silver darabok a hamarosan megjelenő albumról és Chris.su Audiophile-ja mellett vissza-vissza tértek a könnyedebb témákhoz is, például a hármas Plastic Surgery jobban sikerült darabjaihoz.
Folytatásként a házigazdák él-párosa, Bal és Safair a legkönnyedebb szettet hozta, amit eddig hallottam tőlük. Igazi rollereket toltak, erős Total Science dominanciával (többek közt Sektor 2 ep oda-vissza), dub and bass vonallal, mosolygással, pörgős breakekkel, pontos mixekkel, nomeg (azért belefért) Haunted Dreams-szel és Grimey-val.

calibreAz idei csúcs-kooperációnak ígérkező, Manchester-Belfast szuperválogatott Mist:I:Cal-t a trió dji, a másodszor hozzánk érkező Marcus Intalex, és Fabio kiskedvence, Calibre képviselték. Utóbbi vékony testalkatú, szerény, kopasz kis figura váltotta a hazai fellpőket, kezdésként Blue Sonix 'This Feeling'-jének High Contrast remixével megalapozva szettjét, majd olyan hangulatot teremtett, hogy csak a növekvő hőség, és a placc közepén virító arany(ozott) szobor juttatta eszünkbe, hogy nem nyár derekán vagyunk egy szabadtéri partin. A könnyed vokál darabok Fabio szigetes bulija után másodszor ismét megnyerték maguknak a magyar közönséget, sorjáztak az új MIST, Calibre és közös darabok, amik közül képtelenség mindet ismerni, és kiválasztani, hogy mi az, amit érdemes kiemelni - azért, mert egyöntetűen jók, és kutya legyek, ha elfogult vagyok (VUFF). Veszített a techno és a metál, idén jön a diszkó, a soul, a pop, jönnek a fülbemászó, dúdolható dalok és dallamok, és viszi a lábunkat a tánctér orientált liquid funk.

BladebagOké, elragadtatam magam, de van alapom rá, hiszen mindenkinek örömünnep volt ez az este, aki figyel a friss hangzásokra, akinek Fabio műsorai a mérvadó időjárásjelentések, és aki a stílusnak minden oldalát tudja szeretni. Ilyen közönséggel nyugodt szívvel várhatjuk a folytatást jövő hónapban az ifjú High Contrast képében - nomeg bízzunk benne, hogy Zinc is dob egy kis boogiet Mr. Rush előtt.

marcus intalexHárom óra magasságában Intalex, akinek neve az utóbbi két év alatt egy hangzás, már-már egy stílusirányzat védjegye lett, fordított kicsit a buli menetén, és behozta a képbe a sötétebb hangokat, kirobbantva a közönségből a maradék energiát. Némi "tekerés" után visszább vett, bevállalt ő is néhány lazább kedvencet (Shake your body vs. LK vocal verzió), majd Concord Dawn 'Morning Light'-ra Kemal 'Hostile', később megint lazítás, 'Return of Forever', ésígytovább, csak mi már elfáradtunk, és leléptünk.

dj rap?Nem lehet mibe belekötni ezzel a bulival kapcsolatban. A meleg ugyan zavaró volt, a szellőztetés Pacha klubként se lett a hely erőssége, de akit igazán zavart, az talált pihenőhelyet, meg friss levegőt az előtérben. A zenei kínálat viszont... még annak ellenére is kifogástalan volt, hogy Intalextől mintha hallhattunk volna már pontosabb és jobban szelektált szettet - de ezt tudjuk be a fáradtságának.

Komolyat rakott le az asztalra a Bladerunnaz az idei első negyedévben, és talán nekik is tanulságos, hogy ezt nem a túlméretezett Goldie megmozdulással, hanem két igazi klub-rendezvénnyel érték el.
>> A cikkhez tartozó galéria
ib, 2002.04.20

Hozzászólások a cikkhez
cortez 2002.-0.6-. 25: 1
valami gond van,kód?
code 2002.-0.5-. 26: 1
cortez:tudod te mit beszélsz?
cortez 2002.-0.5-. 09: 1
bár a magyar dj-k is ekkora Kaliberűek lennének..nagyon jó buli volt.
-bástya elvtárs- 2002.-0.4-. 24: 0
héjj Polar! most akkor Kaliber-ra? ;-))
Polar 2002.-0.4-. 23: 2
Ja és egyébként nem írok zenéket, azt inkább ráhagyom az Underfire Kru-ra. Meg esetleg Calibre-ra:-))))
Polar 2002.-0.4-. 23: 1
Huh.......elnézést kérek menage a trois.
Veszélyes vizekre eveztem..............hogy tehetném jóvá a bűnömet??
Kérlek segítsetek!!!!!
Egyébként azt hiszem nem érted a viccet és talán ez lehet a baj.
És ha akarod megnézhetsz, semmi baja a fizi miskámnak.

arigato
menage a trois 2002.-0.4-. 23: 0
polar, megneznelek teged is, aztan ha hibazik amit latok, lehet hogy meg az se lenne mentsegedre, hogy legalabb jo zenet csinalsz.
Polar 2002.-0.4-. 22: 1
Calibre-nál csunyább embert................
(ejtsd:Kaliber)
roll your own sushi 2002.-0.4-. 21: 2
bodaid 2002.-0.4-. 20: 2
komoly volt végig,de egy kb. 15-20 perces blokk alatt by Marcus én is majdnem eldobtam a spaldingot...egy számról pedig egyből a Pink Floyd :The dark side of the moon LP-jének : On the run c. száma jutott az agyamba (a Chicago Bulls vendégbekonferáló zenéje hogy airthető legyek)...minden passzolt,még a vetítés is legtöbbször jól asszisztált a hullámokhoz. (play)off
zes 2002.-0.4-. 20: 1
vannak meg mas site-ok ahol megjelentek a party kepei?
zes 2002.-0.4-. 20: 1
nagyon komoly volt!massive thanx to BLZ!!!u organise the best parties.when will u invite andy c?:P
Polar 2002.-0.4-. 20: 1
OVER 18=solution
Stalk 2002.-0.4-. 20: 1
Hát azért Calibre szettjét messze nem ezek a fülbemászó dallamok és dalok jellemezték szerintem. Ilyenből volt vagy 5-6, de simán voltak olyan félórák amikor egyszerűen nem történt semmi, pedig már az 5. lemezt rakta fel...Persze lehet, hogy valakinek ez a deeep, de nekem nem igazán. Marcus meg jó volt csak akkorra már teljesen befordultunk. Szóval jópofák ezek a kis klubbok, csakhát magyarországon már kinőtte ezeket egy BLZ buli akárhogy is nézzük. Attól nem lesz sztem hangulatosabb egy buli ha egy complex-nyi ember szorong negyed akkora helyen.

písz