impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Airbag Night: High Contrast
@ Pacha Bar, 2002.05.11
High Contrast. Marka. Longman+Bratwa. Bal. Palotai
high contrastAlig több mint egy éve még azt se tudtuk, hogy létezik, most meg epekedve várjuk minden új megjelenését. A walesi High Contrast személyében megint egy tökéletesen aktuális arcot sikerült hazánkba csábítania az Airbagnek.
A "warmup" bizonyos értelemben egy nappal megelőzte a bulit: pénteken Debrecenbe vitte le a 3rdGeneration/Airbag csapat az ifjú lemezlovas-producert. Így szombaton már lehetett gyűjtögetni az információkat arról, hogy mire is számíthatunk, a bizonytalankodók pedig meghallgathattak indulás előtt egy rádiós szettet is.

Aki már a Pacha Barban volt, annak viszont Marka zenélt. A laza breakektől indult, majd idővel áttért a klasszikus funk vonalat képviselő dnbre, alapművekkel, mint a 'Just a Vision' remix és a 'Brown Paper Bag'.

bratwa-longman-high contrastA házigazdák kezdésekor még mindig csupán lézengtek az emberek a teremben, és ez sajnos később se sokat változott: a felső szint végig zárva maradt, és még így is kényelmesen elfértünk. Ez persze nem akadályozhatta meg Longmant és Bratwát abban, hogy egy igazán jól szelektált szettet gurítsanak. Jóformán nem sikerült hibázniuk az este folyamán. Könnyed, de táncoltató zenék forogtak, a stílus minden oldaláról szemezgetve, változatosan, érdekesen, frissen. Mondhatni hagyomány szerint magyar darabbal zártak, ezúttal Chris.su & Susie M 'Sublime'-jával.

nonfigurativHigh Contrast egy új MIST-tel, a 'Love Thing'-gel kezdte szettjét (mint kiderült, a hetekben együtt dolgozott Intalex-ékkel!), és az első harmadban igazi szellős-vidám liquid hangulatot prezentált, némi disco flavaval szinesítve, amiből kiemelendő Carlito és Addiction 'Such a Feeling'-je, nem mai darab, mégis egyre jobb, az Influx Datum 'Back for More'-ja, még mindig, valamint itthon bulin először D-Kay 'Barcelona'-ja, tökéletes munka. Közben persze elő-előkerültek saját darabok is, a nem sokkal korábban eredetiben hallott 'Global Love' Calibre átirata, vagy az emelkedett hangulatú 'Music is Everything'. A folytatás némi meglepetést hozott, előkerült Dillinja és némi bristol ('Playtime'), sötétebb amen rollerek, sajnos egy-kettő vitatható minőségű, de persze jónéhány csemege is, teljesen ismeretlen csíkos pólós fószerzenék, sejthetően többségében feljövőben lévő szerzőktől. Az 'LK' hozta meg az újabb váltást, jöttek a "funk himnuszok", 'Return of Forever' és annak John B remixe, 'Up all Night' remix, 'Has it come to this' (csakazértis ripgroove!), 'Ska'; és ami a walesi mester új saját munkái közül feltétlenül szót érdemel, a klasszikus 'Papua New Guinea' című FSOL track kitűnő remixe. High Contrast mindeközben végig fél kézzel ügyködött a keverőn és lemezjátszókon, másik kezében a fejhallgatót tartotta füléhez és szerényen mosolyogott, amikor a nép sikított egy perfekt drop után.

bálint zsoltMire Bal és Palotai zenéltek, mi már hazafelé sétáltunk a kellemes koranyári éjszakában. Remélem a közönség távolmaradása nem törte le a szervezők kedvét, hiszen eddig kitűnő érzékkel választottak fellépőket bulijaikra, és nem is igazán tévedtek. Valamint remélem, hogy Link Barret nem csupán illedelmességből mondta, hogy szívesen jönne hozzánk máskor is.

fotók: Osváth
>> A cikkhez tartozó galéria
ib, 2002.05.21

Hozzászólások a cikkhez
sushi 2002.-0.5-. 23: 2
partypeoplepix.com
mastakillah 2002.-0.5-. 22: 1
jaja,eleg kellemes volt,esetleg valakinek van tippje hogy tobb fotot hol talalni rola?...
Majonéz 2002.-0.5-. 22: 0
Nálam messze vitte a pálmát ez a buli idén!
Zene tökéletes volt+ a hangulat is.
Rspt airbag crew