impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Sportsziget 2002
@ SAP csarnok, 2002.06.08
Adam F, J Majik, Mc Ell, Palotai, Longman, Bratwa, Mango
j majik + adam fBár elvileg hozzánk "tartozik", hiszen nagy tömegeket megmozgató drum and bass buliról van szó, talán mégsem nekünk kellene beszámolót írnunk a Sport Szigetről. És nem ide, mert bár a szervezők egy megdöbbentően sikeres estét könyvelhettek el, volt sport meg zene, és sör és virsli, a szépen összehozott sportprogramok ezen újság szerkesztőit gondolom hidegen hagyják, a minket érintő péntek esti felhozatal (úgymint J Majik, Adam F, Mc Ell, Palotai és az Airbag duó produkciója) pedig a szervezés hiányosságai miatt nem egészen úgy sült el, ahogy vártuk (vagy éppen fordítva, pontosan olyan volt, amit kinéztünk egy ingyenes buliból). Olcsó hús, híg lé, tudjátok.
látod marcipán, ő adam fPedig sokan voltak. Ez az egész Sport Sziget vircsaft ugyanis rengeteg embert csődített össze a város, és az ország legkülönbözőbb pontjairól, hiszen ki ne szeretné dj Bárki +Mc Valaki (UK) zenéjére ropni egy éjszakán át, egy buszjegy áráért? Össze is jött mindenki, aki számít: míg a villamoson a Slayer-Sepultura pólós arcok voltak többségben, a bejáratnál már négy gyúróstesó számolta a fekvőtámaszokat egy szerencsétlen 40 körüli palinak. Nyilván ez volt az ára, hogy nem verték meg: röhöghettek rajta egy jót. De a jó társaság még nem elég egy jó bulihoz: ahogy haladunk befelé, látjuk, hogy a helyszín összes büféje bezárt, maradt egy, azaz egy darab pult az SAP Csarnokra keresztelt kb. 30*30-as visszangzó vasbödön mellett, ahol a bulit tartották, míg valamivel beljebb a Casio Samples fura-fura elektrója melegítette az embereket. Mindaddig, míg a kopasz énekesnő ki nem vágta a magas C-t, és sikeresen kiüldözött minket a világból.

ő pedig j majikGyorsan összefoglalva: nem kívánom a bulit, vagy bárkinek a szettjét elemezni, mert ez a rendezvény egy parti legalapvetőbb követelményinek nem volt képes megfelelni. Pontosabban fogalmazva: normálisan belőtt hangrendszer híján a zene maga veszett el a hatalmas transzparensek és nagy nevek között, és mint ilyen, élvezhetetlen volt. Az angol páros híres-hírhedt négykezes-négy lemezjátszós mutatványait sem tudta bemutatni, lévén valaki elfelejtett olyan asztalt biztosítani számukra, amin ezek a cuccok elférnek. A három évvel ezelőtti Hyperspace-eket idéző hangcucc a "mindegy hogy szól, csak minél hangosabb legyen" elven pedig felismerhetetlenné torzította a szettet. Utoljára talán a Remiz-beli Ink bulin hallhattunk hasonlóan borzasztó, a közönség és a Dj-k estéjét megkeserítő hangot. De ez láthatóan nem zavarta az sms-falra "HYPERSPACE FOREVER", "KINÉL VAN SPURI", vagy "HUNGARISTÁK IDE" szövegeket küldözgető, igen kultúrált közönséget. Tisztelet a kivételnek.

klónok támadásaNem is írok többet, inkább PC maradok: ez egy sikeres, nagy tömegeket vonzó fesztivál volt, de inkább a Music For The Masses elve érvényesült, magyar módra: a tömegek le vannak szarva, ha van sör és hangos zene, meg elterjed, hogy valami híresség játszik, úgyis ott lesznek.
De akkor minek kell idehívni két top Dj-t Nagy Britanniából? Merthogy azon túl, hogy a plakátra ki volt írva a nevük, voltaképpen mindegy volt, hogy két ember tekergeti fenn a potikat, vagy egy mosógépet mikrofonoznak be, hadd szóljon.

Kifelé menet még látunk két kopaszt, akik mobiltelefonon hívták a haverjaikat verekedni, mert nem bírtak el egyedül egymással. Két pofon csattant, egy hangos kurvaanyád, aztán beszálltunk a taxiba.

Támogatta az ISM!

Köszi WSL'-nek a képeket!
>> A cikkhez tartozó galéria
ema nymton, 2002.06.16

Hozzászólások a cikkhez
Wierdchild 2002.-1.1-. 19: 1
Hi!

Mikor bementünk szép fővárosunkba, csak annyit tudtunk, hogy d&b lesz. Hogy ki játszik, arról fingunk nem volt. Elégge meglepett az a szar amit ami bent fogadott (CS), az óránkra tekintve már a hazamenést fontolgattuk, de az sms falról levágtuk, hogy ez még nem az amiért itt vagyunk. (Elég furcsa is lett volna d&b-nek, de az idő majdnem elhitette velünk, hogy ezt szánták annak.) Én részemről nagyon élveztem a bulit, a fos hang is alig tudott zavarni. A zene állat volt, a hangulatom is, és csomó jó fej emberrel találkoztam, a bunkókból nem jutott nekem. Jó lett volna ha nem csak a fejemből hallom a zenét, hanem a hangfalakból is, de ezt leszámítva nagyon bejött. Na, CSÁ!

Ja, nem. Volt még valami. Életem LEGSZARABB SÖRÉT ADTÁK ITT NEKEM! PÉNZÉRT! Szerencséje, hogy az arca csak egy ide-oda folyó placsni volt, különben bevertem volna, pedig nem kenyerem az erőszak, de OLYAN SZARVOLT AZ A SÖR, hogy amit a wc-be csurgatok, az 1000x külö................................................................................................................stb.
LONSDALE 2002.-0.7-. 07: 2
HÁt nem tudom hogy vagytok vele de nekem ez az első bulim volt! (minden téren)
Nekem bejött a dolog de ezekszerint van ennél a bulinal sokkal durvább is!?
Na sza
piroska 2002.-0.6-. 23: 2
nem értem... aki itt szidja össze-vissza a midlowt, az egyáltalán beszélt már valaha vele? mert itt a megnyilvánulásokból nem úgy tűnik. Ő egy fasz, de én ezt kijelenthetem, mert régi barátom. ti akik azt hiszitek menők vagytok hogy ilyeneket írkáltok nagyon el vagytok tévedve. kiváncsi lennék melyikőtök múlt már el húsz. vagy akár 18. (persze nem vagyok rá kíváncsi) ha fiatalkorú, tanuljon meg kommunikálni és nem a tömeget követni, ha pedig felnőtt létére egy fasz, azt nagyon tudom sajnálni.
Rents 2002.-0.6-. 20: 1
Hát....ingyen volt ez volt benne az egyetlen pozitivum!Mc Mango teljesitménye pedig szerintem..hát finoman szolva is elég lapos volt!
phreek 2002.-0.6-. 20: 0
pic 63 & 64
mr spherule keep it boogie! :))))))
head 2002.-0.6-. 20: 0
A cikk írójának üzenem, hogy kezd el újratanulni az elektronikus zene történetét (ajánlom Kömlôdi Ferenc: Mennyek kapui c. könyvét, és ne csak az Edrás fejezetet olvasd el), és akkor talán nem írsz ilyen zagyvaságot a nemcsak szerintem igen tehetséges Casio Samplesrôl .
wszgo 2002.-0.6-. 19: 1
Nekem ez a ket puszipajtas melengeti a szivem itt az also kepen...
phreek 2002.-0.6-. 19: 1
azert koszi a metilalkohol bukeju vodkat annak a ket arcnak aki megkinalt minket. ketsegtelenul az est fenypontja volt (de meg mindig jobb, mint amikor didzsekkel viszkizik az ember :)))
alvarulez 2002.-0.6-. 18: 1
Ja, a cikk korrektül vázolja ezt a sz*rt!
Midlow meg jobban tenné, ha....
Szóval épp ide illett!
Soha még1 ilyet!
teacherdnb 2002.-0.6-. 18: 1
Lenne egy-két szavam az elmaradt Pipázóhegyi party-hoz, úgy lenne korrekt, ha erről is írnátok valamit!!!
kinderorb 2002.-0.6-. 18: 0
Nem zavart volna a rendkívüli erőket felvonultató klónhadtest, a hüje smsek, a slágerparádé, a csúszás(mármint a programé), ha valamennyire rendesen szólt volna. De nem.
pinkpanther 2002.-0.6-. 17: 2
She's right:) medzsikmidló
egyébként nem hiszem, hogy FOJ2 ennél rosszabb lett volna..
jamajica 2002.-0.6-. 17: 1
SZe intem nagyon laza vót,bár tény ,hogy nem atom meg valóban bárki játszhatott volna,csak akkor nem lett volna ilyen meleg a zene(persze nem a C S re gondolok az kaka volt).
Ingyen partihoz képest teljesen korrekt emberek voltak(szerintem),bár volt egy aranyos maci aki majdnem rámugrott,mikor belerugott véletlenül a lábamnál levő táskámba, amire aszitte hogy a lábam).
dasmart1 2002.-0.6-. 17: 1
azért ha az ember vette fáradtságot, és arrébbsétált, talált magának gofrit, lángost, tehát az kamu, hogy bezárt az összes büfé

és pont ezért csak a második helyen landolt a legrosszabb bulik listáján, közvetlen a dnb haláltábor (FOJ 2) után
fumanchu 2002.-0.6-. 17: 0
jó kis beszámoló
de tényleg
kb ilyen volt:)
exe 2002.-0.6-. 16: 2
Jah jo kaki volt, hozzatennem meg a nagyon jo chill out muzsikat, amit nemtom ki meg mikor jacott de nembiztos hogy a party inditasahoz a legjobb style.
Igazi jo magyarok vagyunk és igenytelenek vagyunk feeling volt.
sushi 2002.-0.6-. 16: 1
midlow is jmajik's long lost twin!