impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Fields Of Joy 3
@ Citadella, 2002.06.29
Dj Lee, Universal Project, )EIB(, A-Sides, London Elektricity, D.Kay, Mc A.D., 2SHY, Marcel, Negro,
fields of joy 3A frenetikusan sikerült első és a balul elsült második után remek helyszínválasztással és parádés fellépőkkel zajlott le az év túlzás nélkül legnagyobb drum and bass ünnepe, a Fields Of Joy. A felfokozott várakozás végkifejlete egy hihetetlen buliban teljesedett ki.
futureform, stepsister, kopcosMiután letudtam egy évi mozgásadagomat (Deák tér - Citadella gyalog), kicsit gyönyörködtünk a városban a Szabadság-szobortól, majd behatoltunk a várfalak közé. Itt összeállt az addig csak morajló basszus, Stealth, Size9 és Ozon már melegítette a még csak lézengő korán érkezetteket.
Játékuk a sötétebb dzsungelekre fókuszált, néhány olyan kellemes kis meglepetéssel, mint Danny Breaks 'Astral Vibes'-sza.

berényi katát elraboljákAz estének ezt a részét felhasználva feltérképeztük a terepet. A színpadtól távol egy vetítővászon, plusz vetítés a Pálmaágas Asszony talapzatára is. A Left Fieldnek keresztelt "nagyterem" a Citadella közepén, a dombon helyezkedett el, innen körbenézve, mintha Budapest tetején lett volna az ember, majdnem 360 fokban látható volt a körben elterülő főváros.

negroA domb mögött, a bejárathoz valamivel közelebb helyezték el a Right Fieldet, amely első pillantásra túl közel került a másik színpadhoz, aggódtunk, hogy majd nagy lesz az áthallás, de szerencsére amikor itt is elindult a zene, akkor meggyőződhettünk róla, hogy jól lőtték be a két hangcuccot, nem bántják egymást. Negro olyan 23 óra tájt meg is kezde a bemelegítést ennél a színpadnál is. A sokféle zenét a dub fogta össze, mint ezt tőle megszokhattuk már.

marcelMarcel merőben más programmal állt elő, mint amit tavasszal láttam tőle a Kashmirban. Míg ott a techno, electro vitték a prímet, itt sokkal inkább a hip-hopos, groove-os dolgok domináltak. Ha jól emlékszem felcsendült például a nagyon kattant 'Harakiri Blues' is, amelyet a Fluid Ounce ad ki nemsokára. Hangulatos live act volt, a helyszín nyújtotta hangulattal meg különösen.

aafro & diziekMarcel után Aafro és Diziek breakparádét rendeztek, ILS & co segítségével. A legkiválóbb szelekcióval álltak elő, ügyesen vegyítették a régi és az újabb darabokat egységes szetté. Régóta ők azok a DJ-k, akik ha arról van szó, több stíluson képesek átvezetni a hallgatót zökkenőmentesen és élvezetesen. Hívhatnák őket többfelé játsszani, valószínűleg hamar megtalálnák az összhangot a közönséggel. A pároshoz csatlakozott Negro is, fokozatosan úsztak át drum and bass-be, megelőlegezve a Future Engineers helyett beugró London Elektricity érkezését.

d.kayA minden eddigire rálicitálva hosszúra nyúlt külföldi lineupot a "sógor" D.Kay, az osztrákok büszkesége nyitotta. Egy laza, némileg funkos kezdőszám után gyakorlatilag azonnal a "lényegre" tért a 'Planet Dust'-tal, aztán jöhettek a Technical Itchek, mint a 'Rukus VIP', vagy később a 'Rising', és tutira bevált, klasszikus számba menő Bad Co. darabok mellett még a 'Messiah' is előkerült. Azért felkerült a 'Barcelona' is, és egyértelműen kiderült, hogy jónéhány angol producerrel tart kapcsolatot és kap tőlük rendszeresen zenéket. Ezek közül kiemelendő például a záródarab, Paul Reset egy számának teljesen őrült elektromosgitár-hangokkal machináló Kemal remixe. Az ifjú Mindmachinenak djként van még ugyan hova fejlődnie: bár technikai hibákat nem igazán vétett, de a szelekciónak lehetett volna egy lendületesebb íve; producerként viszont egyértelműen megérdemli, hogy bekerült a sötét jungle élvonalának tekintett kiadókhoz, és ha már itt van a szomszédban, érdemes lesz őt időröl-időre meghívni.

a-sidesAkik lemaradtak a csobánkai katlanban május végén rendezett buliról, valószínűleg még örültek is utólag, hogy megúszták a félbeszakított partyt. Egy dolgot sajnálhattak, hogy lemaradtak A-Sides játékáról. Pótlásra senki sem számított ilyen hamar, viszont aligha bántuk: A-Sides vén motoros, abból a fajtából, akinek játékán érződik az évek tapasztalata. Az est folyamán hallhattuk a dobbasszus minden ágát minden formában, tőle leginkább junglet, mégis egész máshogy, mint később például a Universal Projectet képviselő duótól: saját, illetve East Sideos témákat, dubos Digital és Spirit vonalat ('Sounds of Freedom/3 Point'), Total Science-et ('Squash'), egy kevés bristolt (Size vicc 'Playtime'-ját), Peshay filterdiszkóval (konkrétan a 'Disco' című számot, kezdésnek) és ramfunkkal (mint a 'Superfly') fűszerezve.

maldini & d-bridgeA mackós termetű eastsider után Bad Company, a két "másikkal", a tavalyi FOJ-ról ismerősként üdvözölt D-Bridge-dzsel és Maldini kollégával. Utóbbi fel, ütődött bohócinduló intró, tülkölés: 'Twist 'em Out'. Tánctér robban, az addiginál is nagyobb mozgás, Dillinja uralkodik Budapest felett, és innentől kezdve beindult a Bad Company jó értelemben vett lakodalmas mulatsága. A hűvös éjszakában aki nem mozog az fázik, tehát jól jött a bulis szett, ugrált is mindenki, de volt is mire. Sorra jönnek az új Bad Co. himnuszok, 'Snowcats', 'Hornet' a torz fúvosokkal és a Mampi Swifttel közös mutáns, a 'Dogsploitation' (Dogs On The Moon vs Blacksploitation). A saját zenéken kívül hallhattuk az új Frequencyt, a Matrix hangmintával (Kryptic Minds - 'The Truth'), jött a 'Hacksaw', lazításképp a 'Barcelona' és jónéhány rrrewind, meg 'Spaced Invader' és 'Planet Dust' és rrrrewind.

mc a.d.Közben az Mc-k is akcióba léptek, A.D. az apró termetű feka és a szőke 2Shy aki nem is volt olyan szégyenlős szakadatlanul hergelték a jó 800-1000 főnyi táncolót. A BC fiúk pár számonként váltottak a pultban, sok különbség nem volt köztük, viszonylag jó mixekkel igazi bulis hangulatot csináltak. A vége felé becsúszott a 'Torpedo' (...attacked by laser torpedoes fired from an alien ship!), búcsúzóul pedig az Mc Navigator szövegelésével kísért raggás 'Mo' Fire'.

devy - universal projectA szett vége felé Maldini és D-Bridge mellé szép lassan felszivárgott a kopasz Ruxspin és a szerény, csendes Devy, aki a kisfiús külsejével olyan mocskos osztást rendezett, hogy levegő után kellett kapkodni. A jól bevált saját darabok ('Haunted Dreams', 'Vessel') mellett itt is előkerült a 'Hornet', az új UP sújtás a Wu Tang mintás 'The Glock', majd erre rá a Keaton és Hive által jegyzett atomszigor 'The Plague', amely azt hiszem megérdemelte a kétszeri visszatekerést. Sistergő breakektől izzott a tánctér, mindehhez a két MC fröcsögte a hangulatfokozót, amit viszont már szinte nem lehetett hova fokozni, a tömeg vitte előre a DJ-ket és fordítva. Azért ők is hagynak pihenőt egy focihimnusszá lett 'LK' erejéig, de utána megint nincs megállás jöhetett például egy 'Shape The Future VIP'.

london elektricity - tony colmanKözben a "jobboldalra" megérkezett (egyenesen a kecskeméti Zedről) a London Elektricityt képviselő Tony Colman, az eredetileg tervezett Future Engineers helyett végül ő hozta a lazitósabb, vidámabb drum and basst - és aki erről tudott, az akármilyen jól érezte magát "a csúcson", lesétált meghallgatni őt is. Tony hihetetlenül pozitív figura, és ez bizony sugárzott a pultból. Megviselt ábrázatát és az időnként szétcsúszó mixeket betudtuk a hosszúra nyúlt éjszakának, lemezei pedig mindenért kárpótoltak. Calibre és High Contrast után egy újabb zseniális liquid szettet hallhattunk, lélekbalzsamozó darabokkal, mint Influx Datumék (lassan végre megjelenő) 'Back for More'-ja, vagy Calibre 'Global Love' remixe. Ismét mosolyoghattunk a 'Has it come to this' remixen, és egy eddig nem hallott, sejthetően a Hospital stúdióból származó 'LK' verzión, amire a Danny Byrd 'DnB vs RnB'-jében használt Brian McKnight vokál került. Miután a London Elektricity főnökét átcsábították "balra", Marka vette át a pultot.

2shyA felső szinten 5, fél 6 tájt a felkelő nap első fényeinél DJ Lee átvette a pultot a Universal Projecttől és az előzőek táskáinál még frissebb szelekcióval tartotta fent a figyelmet és a hangulatot. A kezdőszáma egy női vokálos, lágy (!) Technical Itch (Kosheen - 'Harder' remix), majd sorra jöttek az acetátszagú újdonságok. Ed Rush & Optical (általam) soha eddig nem hallott '32:8' jelzésű zenéje, több Hive darab, a 'Headcase' és még ennél is újabb Bad Company-k, meg az a bizonyos "Jamie - Housey".

mc a.d. - ruxspin - leeAmi durva, hogy ekkor még mindig olyan 500 ember táncolt szűnni nem akaró lelkesedéssel, nem akart hazamenni senki, a város felett felkelő nap látványa, a jó zene marasztal. Lee, mint mondta tudta, hogy későn (korán) kerül sorra, ezért rákészült a napfelkeltés szettre. Mit mondjak, rettentően érezte a hajnalhasadtát.

tony colman vs leeA napsugarak egyre jobban melegítettek, lekerültek a pulcsik, Lee pedig elkezdett mindenki módszeresen agyonverni lággyal. Hirtelen váltás és egy vadiúj, a V-n majd valamikor megjelenő brazil számmal (Drumajik - 'Easyboom') és laza tánccal üdvözölte a Citadellán a reggelt. A másik színpadról időközben megérkezett Tony Colman, hogy egy kicsit az itt levőknek is megvillantsa a Hospital szelekciót. Közben DJ Ruxspin megszerzi a mikrofont és átalakul Mc-vé, teszem hozzá nem is csinálja rosszul. Mr. Tony Hospital és Lee szettje alatt ő szövegelt. Mistical vs High Contrast, überhangulatos '3am'-je, a 'Such A Feeling' (Carlito és Addiction) liquid reggelt varázsolt.

lee commanderLee szeretett volna még adni a közönségnek, így visszajött a pultba, hogy a leggyönyörűbb Calibrével tegyen tönkre mindenkit, 'It's Over', majd még beljebb az érzelmesebb zenékbe, Blue Sonix 'This Feeling'-jének majd' deep house, vokóderes High Contrast remixe.
Záróakkordként Goldie örökbecsű Angeljének Teebee remixe, majd egy hirtelen ötlettől vezényelve a távozni készülő Lee még visszafordul és 'Twist 'em Out'... Nincs még egy producer akinek a zenéje fél 8-kor, reggel ugráló tömeggé változtatja az akkor már lazán lötyögőket. Kész.

A zárás egy érdekes párosra maradt, Longman felrak egy nyugis Matrixot, amire Safair mixel egy Intalexet, de innen már mi sem bírtuk erővel, hazavánszorgás. Amint hallottuk, nem sokkal később (ismét) a karhatalom döntött úgy, hogy márpedig vége a mulatságnak, 8 után valamivel leállították a zenét. Ettől eltekintve felejthetetlen élmény volt.
>> A cikkhez tartozó galéria
valdi + ib, 2002.07.07

Hozzászólások a cikkhez
Luca 2002.-0.8-. 09: 1
bigbadvalder hibazott
ilyen is reg volt
return of forever klute rmx volt
azt a rohadt trance mindenit.
: q
de ettol meg tudom h nagyon kepben van
beke
lunatic 2002.-0.7-. 18: 1
Meg volt olyan hogy "dzselliszí"
Ez is vmi vokalos nagyonszupi darab.
Lent is meg fent is rakta.
sushi 2002.-0.7-. 18: 0
hova jelentkezel ???
lajaaa 2002.-0.7-. 17: 2
Felvetel ???
futureform 2002.-0.7-. 16: 1
az mi hogy

I Like It (tutu tuta)
:)

de nem tudja senki
Tony Colman rakta
-=skoal. 2002.-0.7-. 14: 0
...szerintem meg TrainspotterzUnited_DJ_Kru...

;P
sushi 2002.-0.7-. 13: 2
emlekeztek a magas keritesre a dj pult elott? (dj taxi es egy borzaszto magas ficko) a magas pasi, DJ ZOOM
valdi 2002.-0.7-. 12: 1
return of forever (danny byrd remix) ezt jacta tony
keyser 2002.-0.7-. 12: 0
Egy kis helyesbítés: a Marcel - Harakiri Blues már február tájékán megjelent a Fluid Ounce-nál.
pinkpanther 2002.-0.7-. 10: 1
Stealth, Size9 és Ozon már melegítette a még csak lézengő korán érkezetteket. >>ozon???
egyébként a legdurvábbak a telefonra autogrammot kérők voltak, nem hittem el, álltak sorban a telefonokkal meg a 1,5 cm vastag filcekkel:)
lunatic 2002.-0.7-. 10: 1
Nincs még egy producer akinek a zenéje fél 8-kor reggel, ugráló tömeggé változtatja az akkor már lazán lötyögőket.
lunatic 2002.-0.7-. 10: 1
Vadászpuskával.
valdi 2002.-0.7-. 10: 1
vasvillaval
wszgo 2002.-0.7-. 10: 1
Engem az erdekelne, hogy ki volt az a majom a pulton, aki Optical utan masodszor is bemutatta nekunk isteni tanctudasat...
Ezeket nem lehet valahogy onnan leszedni?
futureform 2002.-0.7-. 10: 1
hát igen azt elég csúnyán elbasztátok

universal projecttől kezdődött igazán a buli
marczi 2002.-0.7-. 10: 0
engem valahogy nagyon lehúzott a hideg + az, hogy a tavalyi dzihan&kamienhez képest nagyon gyenge volt a design. és dkaynél primitívebb szettet még soha nem hallottam.
de most már az its over fényében kezdem sajnálni, h 2kor hazamentünk :/
wszgo 2002.-0.7-. 09: 1
Ez a helyszin nagyon el lett talalva, ide kene meg tobb buli.
futureform 2002.-0.7-. 09: 0
hülye vagy
nagyobb sztárok vagyunk mint a beeedkampani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-=skoal. 2002.-0.7-. 08: 1
siman yo a kep!!!
no para senyorz and szenyoríta!

:)
skc 2002.-0.7-. 08: 1
ne hülyülj köpc nagyon szakít ez a fotó, kedvencem a sorozatból! :-)