impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Nowsound! #22
@ Home Club (Óbuda, Külső Bécsi út), 2002.07.13
Stakka & Skynet. Teebee. Sil. Midlow. Longman. TB Gon. Marvin. Futureboy. Suhaid.
Kissé szellősen idult a 22. Nowsound!, ami az utóbbi hónapokban ritkásabb rendszerességgel jelentkezett - nem mintha így nem tobzódhatnánk a dnb happeningekben. A túlontúl hosszúra nyúló nyári zivatarnak köszönhetően jó másfél órát késett a vonatom, így attól féltem, kígyózó sorok fogadnak, mikor éjfél körül megközelítettem a Home-ot. A parkolóban tucatnyi autó, nem sok, a Home előtt meg két morcos kidobó: elmaradt volna a buli?
A bentről kiszűrődő tompa dumm-dummot hallva azonban ez az ijesztő kérdés hamar megválaszolódott, és a szokásos kérsz-infót-smsben-lányokon átvergődve máris szembesülhettem Sil régit és újat felvonultató szettjének záró akkordjaival, aki annak a kb. 100 embernek tartott [volna] warm upot, akik az ürességtől kongó Home nagytermében lézengtek.

A kezdeti szorongásom azért hamar tova tűnt: fél óra alatt megtriplázódott a közönség, s mikor a rég hallott Silt felváltó Midlow félszeg mosollyal feltette Anorganik ropogós Endlessly-jét, a placc kábé felrobbant: Sena funkos vokálja ugyan még nem sing-a-long, ahhoz még túl friss ez a tune, a nézősereg azonban együtt bólogatott a pontos szubbasszusra és Sena feketetorkú énekhangjára. Zoli hamar letudta a vokális szekciót, a What about love remix és Teebee féle Capable segítségével szögletesebb vizekre evezett: nem egészen 1 órás szettjének végén még léggitározni is lehetett néhány heavy metalos taktust hallva.

Stakka és Skynet együtt még sosem lépett fel hazánkban, így élesre hegyeztem a fülem, mit produkálnak a Clockwork mesterei. Nem szereztek túl sok meglepetést: szettjük tényleg óramű pontossággal épült fel, felhangzottak a legnépszerűbb dubok, az underfire istállóból is pörgettek egy-két friss szerzeményt, s mindent ott rewindoltak, ahol kellett. Dylan és Friction Polluted Souljával indítottak, amire muszáj volt rátenyerelni, két saját dubot követően a háttérben csápoló Teebeet köszöntötték a Serial Uncut remix-szel, amit megint csak vissza kellett tekerni. Technical Itch és Kemal sötét kooprodukciója, a The Calling is kötelező, mint ahogy a Morning Lightra is szeretünk nyávogni, bocsánat: énekelni. Egy Rob F + Impulse aliast, Kemal Move me-jét és a Ram Trilogy Huggy Bearjét követően a hangulat tetőfokára hágott, amit aztán a Kosheen Harderjének Technical Itch remixe zúzott porrá, s ezen Trace Sniperjének Accidental Heroes verziója sem segített. Dillinja ultraprimitiv Twist'em Outja hangos hujujuzást váltott ki a népből - jelentem, a hangrendszer túlélte a megpróbáltatásokat -, ezt újabb Technical Itch dub követett, én pedig kimenekültem némi frissítőért. A Mutated új zélandi reinterpretációja már csak a folyosón visszhangzott utánam.

Sajna, a frissitőzés kicsit hosszúra nyúlt, így Teebee kötelező RnB szelekciójáról sikeresen lemaradtam, amit csak azért sajnálok, mert feltette Photek szenzációs The Endjét, no meg Jonny L csöpögős Synchonize-ját is. Mire visszaszivárogtam a nagyterembe, már a Future Prophecies döngött, amire több ismeretlen dubot is rakott - a hangzásukból ítélve Hive vagy UFO szerzemények lehettek. Teebee szelekciója ugyan se a Krakenék szettjét, se saját novemberi produktumát nem überelte, de tisztességesen elszórakoztatta a megjelenteket. Persze, ehhez nem kismértékben járult hozzá a megszokott teasing: Torgier megint átment Perpetuum Mobile-ba, s mikor nem csápolt, ugrált vagy a fejkendőjét igazgatta, akkor szkreccs sulit tartott - alapfokon. A Stand Clear Matrix és Fierce verziója mellett felcsendült a Concord Dawn újabb reménysége, a Take me. Hallhattuk a What about Love Teebee verzióját, Ram Trilogy Beastmanjét, aztán szerény személyem ismét megőrült, mikor felcsendültek a Hostile taktusai. Oké, oké: megértem azt, hogy az LK kötelező partyhimnusz, de azért erre a nótára rákeverni elég nagy balgaság: nos, ez szombaton bekövetkezett és szinte hallani lehetett a törést a nézősereg hangulatában.

Teebee hajnali öt felé búcsúzott, Skeam helyett az Airbages Longman vette kézbe a tűt, s a mosolyt csalt az arcunkra Chris.su és Susie M. Sublime-jának klasszikus hangmintáival: "Don't you want my Lovin'" zengte a nóta és punnyadás ide vagy oda, ugráltunk. Az ezt követő Plan B csak fokozta a jókedvet: s az a kb. 100 ember még mindig táncolt, mikor az Ils féle No Soul High Contrast remixének közepén felkapcsolták a villanyt. Némi zúgolódást követően kivánszorogtunk a verőfényes reggelbe és a fáradtságtól megkukulva, picit összezuhanva, de azért elégedetten vigyorogva battyogtunk haza.

Valószínűleg nem a júliusi NS! lesz a most kétéves rendezvénysorozat legemlékezetesebb történése: ugyan mindegyik fellépő korrekt szettel jelentkezett, de a lélegzetünket csak nagy ritkán kellett visszafojtani. Sokan a tokaji fesztivál miatt maradtak távol, mások pedig azért fanyalogtak, hogy Teebee lassan Home rezidensnek mondható DJ és a nyáron még annyi sok vendég jön el hozzánk - sokak most először. Akik távol maradtak, kihagytak egy viszonylag jó bulit: harakirit azért senki ne kövessen el a mulasztás miatt.
zalus, 2002.07.20

Hozzászólások a cikkhez
Kiskocka 2002.-0.9-. 05: 0
Huhajjajajj.. Stakkaekban most sem kellett csalodnom.. Sot reggel valaki valamivel meg ugz beporgetett h utolson energiammal vegigzuztam 15 percet..)
Il Paco 2002.-0.8-. 10: 1
köszönjük meg évinek a képeket!!!
Jó volt évi, csak így tovább!!!!!
fotopeeros 2002.-0.8-. 05: 0
kedves "tunying" mindenki.
Végre megjelentem nektek itt, és arra vagyok hivatott, hogy itt az ingyenSzigeten is reklámozzam saját képeimet, amit gondolom ti is falnátok!
Ugyebár öreg rókák ismerik még a kep.tar.hu/peeros oldalt (www nélkül), ez volt az official.
Aztán lett a beam.to/mp3depot, ami most már csak pix, ide is frissítem képanyagomat hamarosan. És ki merte elfelejteni a www.nowsoundbudapest.com-ot, ahol van ám peeros-gallery. És ott vannak a NS21 képek, sőt SOON a NS22 is, csak ErKá és Midlow is szigetel még. zóval hamarosan élvezhetitek, order-info a kép-táron... Hella.
Lacko 2002.-0.8-. 01: 1
pfff.....
De gondoltam, hogy ez a gond, de azt nem értem, hogy pont ipc fotos miért nem volt. Na mind1.

Kérdés: Volt néhány ember kezén karszalag, olyan "mintával", mint a jegy.
Kiknek volt a kezén, mit szolgált? Mi volt? Na...értitek a kérdéset...gondolom!

Köszi!
valdi 2002.-0.8-. 01: 1
mert ipc fotos nem volt
pff
Lacko 2002.-0.8-. 01: 1
OK,h nem lesznek képek,de miért? Mert voltak fotosok, szal nem tom.... Érdekes módon majdnem mind1ik cikkhez tartozik galéria, de ehhez nem, sőt sztm az összes NS! van galériája is.
Pedig nahgyon kiváncsi lennék a képekre.

Zalus!MIÉRT nem lesznek képek???????
boszme 2002.-0.7-. 30: 1
sztem is nagyon jó volt a buli, Teebee is jobb volt mint novemberben..
kár, hogy 6-kor leállították a bulit, és nem tartott 7-ig, mint ahogy a rendezök állították!!
Képek miért nem lesznek?
Köv. NS: Grooverider!! :-))
mogul 2002.-0.7-. 30: 0
teher alatt nő a pálma, elvittelek másvilágba, zörögnek az angyalok még ott meg nem halok!

kicsi dalszövegpótló betét
zalus 2002.-0.7-. 28: 2
bocs, emberek, de nem lesznek képek.
Lacko 2002.-0.7-. 28: 1
...de tényleg, Zalus! Hol vannak a képek, lesznek egyáltalán? Olyan kiváncsi lenne 1 csomó ember rá!
zalus 2002.-0.7-. 24: 1
azt jelenti tompított éllel, hogy "hülyeség". szerinted egészséges dolog fucking hostile-ra lk-t keverni?
snegiri 2002.-0.7-. 24: 1
Ez az, a PICTURES! azokat jo lenne latni, mert tok csaladi hangulatu volt a parti, nalam speciell majdnem mindenki ott volt aki szamit...

nem ertettem a LK-rol szolo reszt, most akkor jo volt vagy sem? nem tudom mit jelent a 'balgasag'...
Lacko 2002.-0.7-. 21: 2
Nekem nagyon bejött a buli, bár kissé késve érkeztünk, így nekem rövidnek tűnt. Nem voltak annyian mint a 21.-en, ezért kényelmesebben lehetett táncolni.

Kár, h rossz volt a klíma.

Már várom a következő NS!-t.
Nem sok fotóst láttam a bulin, de azért volt 1-2. Nem kerül fel ide is 1-2 kép?

dudaaa 2002.-0.7-. 21: 1
Sztem jo buli volt , zenek teljesen korrektek voltak , nemvolt nyomor , hangulat is megvolt:D Es reggel amikor mar arra szamitva hogy stakkaek , meg teebee utan mar semmi kulonos nemvarhato , akkor zendultek fel ilyenek hogy Reborn weapon remix ami nalam bombakent robbant fel 6 tájékaban , sztem Longman is oriasit alakitott , bar meg mehetett volna 1 orat a buli siman sztem..
Gabris 2002.-0.7-. 20: 2
"Sena funkos vokálja ugyan még nem sing-a-long, ahhoz még túl friss ez a tune"

hadkössekebbebele:P

korrekt beszámoló, jól tükrözi a party történéseit...kisterem kicsit kimaradt?;)