impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
BLAderuNnaz presents Matrix
@ Vigadó Étterem, 2000.02.19
Destroyerz. Safair+Bal. Matrix. Palotai. Ozon. Quest.
Megtörtént, amire jó egy hónapja készült a hazai dnb társadalom. Itt járt Jamie Quinn, és megmutatta, hogy Anglia miért királyság. Beszámoló szavakkal és képekkel.
Ha messziről ereszkednék a témára, akkor leírnám, hogy a várakozáson alul sikerült előző bulik után miért lett bizonytalan, hogy ez a Matrix néven emlegetett figura valóban idér-e, meg például azt, hogy milyen para volt a helyszín miatt. De nem teszek ilyesmit ;)

Érkezés fél 11 magasságában. A Vigadó Étteremben már tolongás. Besorolunk a ruhatárhoz, némi aggódás a hely méretét illetően, majd "behatolás". A veszprémi Destroyerz, Size9 és Stealth melegít, az Armageddonos darabok teszik is a dolgukat rendesen - többen már ropják a márványpadlón. Terepszemle: lent a "main area", a felső rész ilyen galéria formában, középen stroboszkóppá módosított brutálisan nagy csillár, vetítővászon a táncolók feje fölé lóg, rajta a dj pult mellett rögzített kamera képe, később keveredés absztrakt és kevésbé absztrakt formákkal - kaptunk egy kis visual artot is az arcunkba. (Még mindig tudnék jobbat elképzelni, de Bladerunnazos bulin az eddigi legjobb vetítés volt.) Találkozás ismerős arcokkal, majd a szerintünk nem odaillő figurák enyhe fikázása hobbi szinten :) Szorri, biztos volt, akinek meg mi nem voltunk szimpatikusak... De a zenéért jöttünk, hát arra figyeljünk. Hoppá, BC Hunted az album samplerről, szívemnek kedves darab. A terem kezd megtelni, mi még kivárunk, rápihenünk a fő attrakcióra, közben már a Bal Safair páros a forgóasztaloknál. Néhányan panaszkodnak, hogy nem szól elég hangosan a cucc. A probléma hamar megoldódik, a Seizure alatt hirtelen úgy tör elő a hang, mintha eddig is csak nehzen tudták volna visszatartani a technikusok. Állítólag az Operabál végét kellett megvárni...

Éjfélkor próbáltunk összehozni egy dnb lista meetet, ami előzetes érzéseimet bigazolva csúfos kudarcba fulladt - nem találtuk meg egymást :D Talán majd következőleg. A Bladerunnaz élharcosok a Northern Lights Maytrix-ével stílszerűen hozzák képbe a témát. (A filmből származó "what is the matrix" hangmintával - valami Loxy nevű figurá játszotta már anno, fél évvel a megjelenés előtt :)

Aztán éjjeli 1 óra után néhány perccel egy vékony szemüveges figura, szemöldökében pircinggel, enyhén szétesve beállt a pultba, és feldobott kezdésnek egy olyan korongot, amitől a vizelet lazán végigcsordult a lábszáramon. Iszonyatos szövegelés, "virusosan" brutális dobok - Ryme Tyme és Optical - Resurrection. Oh my gosh. Aztán dubplate-ek egymás után, a hangulatot és a tömeget szetjének mind a három órája alatt ügyesen megtartva egyensúlyozás a brutális és a kicsit finomabb és lassabb darabok között. Rombolás és lassú büntetés (ugye matheee? ;) Virus vs Metro, megtoldva a "kötelező" Bad Co. dolgozatokkal, mint a Champion Sound remix, a Trace-szel közös Nitrous, Brainscan, Oxygen - The Drilla Killa (Bal kedvence :) rewinddal, Colonies, és ki tudja még mi minden, és kiktől... Hallottuk például Goldie Temper Temperjének egy olyan átiratát, hogy csak lestünk kifele a fejünkből. (Persze lehet, hogy csak én nem emélkszem elég jól a remixekre, és ez egy régi darab.) A keverés elő-előforduló pontatlanságait ilyen paraméterek mellett én személy szerint meg tudtam bocsátani. Az olyanoknak ellenben nem is akarok megbocsátani, akiknek annyi eszük van csak, hogy meglökik a dj pultot. Az nem arra való, he! Amúgy elképzelek egy családi ebédet vasárnap a Quinn családnál. "Te, bátyóóó! Vágatsz nekem abból az új számotokból?" "Jó voltál? ...na jó, kapsz egyet. Fergus, te meg csinálhatnál majd pár borítótervet a hetes virushoz..." Quinn apuka és anyuka meg szelíden bólogat a basszusra. bocs ;)))

Négy után Drumsound & Simon "Bassline" Smith új darabjával visszakerült az irányítás a magyar térfélre. Ha jól sejtem, a kezdőrúgást Zsolti apu hajtotta végre - látni ugyan nem láttam, de ez a lemez az ő kedvence mostanában :) Aztán csatlakozik Quest és Ozon - trióként haladnak tovább a kijelölt úton, nem hagynak sok időt a pihenésre. Sokan továbbra is kitartanak, persze lehet, hogy a Royal volt túl nagy, és ott elveszett a nép, azért tűnt mindig kevesebbnek :) Mi a sarokban punnyadunk - szégyen :) Az igazán nagy "slágerek" pihennek, a Pulse az utolsó 20 percben szólal csak meg - jól volt ez így. Ha csipkelődni akarnék, akkor ideírnám, hogy a nap nyertese megfigyelésem szerint a Ram Trilogy Mindscan-jének Ed Rush Optical remixe háromszori lejátszással - de ilyesmit se írok most le ;))

Na, mielőtt lezárnám, a be nem illesztett gondolatfoszlányaimat még csokorba gyűjtöm. A hang nagyon frankón szólt, egy vállveregetés a technikusi gárdának. A levegő minimális volt, sajnos a helyet nem arra tervezték, hogy négyzetméterenként 5 fiatal töltse meg úgy tombolva, hogy még a fal is elkezd izzadni. Az árakat nem nekünk találták ki. Ezt ellensúlyozta, hogy a wcnél viszont nem vették túl komolyan a díjak behajtását :) Egy fekete pont a mobiltelefonnal gizdázóknak - láttunk titeket, féljetek, mert következőleg kiverjük a kezetekből a játékszereteket! :( Egy piros pont az összes nőnemű emberegyednek, "hogy amint mondani szoktuk, jelenlétükkel emelték az est fényét." ((c) Fábry Sándor ;) Egy fekete pont a túlontúl morcos kidobóembereknek. Egy srácot úgy vittek ki, mint egy rongyot - akármit is csinált, nem hiszem, hogy nem lehetett volna diszkrétebben intézni. Ggeri és Jungleboy mindenesetre megmondták, hogy nekem kell kritkát írni, mert ők a lehúzosakat szeretik csak, erre meg nem mernek rosszat mondani :D Fabe pedig szorgosan fotózott - reméljük, hamarosan láthatjuk az eredményét.

Hat óra magasságában a lámpák felkapcsolásával próbálták jelezni, hogy szerintük vége van a bulinak - a maradék ifjúságot ez erősen hidegen hagyta :) Aztán még nyögdécselt párat a néni Danny Breaks Porn Star Style-jában, és csend lett. Mozgás a ruhatár felé, az erőszakosak visszaimádkoznak még egy kis zajt, majd végkép hazatessékelik a népet. Nagyot szippantok a hajnali - még kevésbé szmogos :) - pesti levegőből.

Ha minden optimális, az áprilisi Freeeben interjú, ugyanazon hónap tizenötödik napján pedig Usual Suspects. A Loxy nevével fémjelzett buli valamiféle etalonná nemesedett a hazai dzsunglisták szívében. A mai éjjel számomra mind hangulatban, mind zenei felhozatalban megütötte azt - Matrix a trónkövetelő. Köszönjük Jamie - big up.


Kattints a képekre a nagyításhoz!

további képek >>
ib + fabe, 2000.02.24

Hozzászólások a cikkhez
bodaid 2001.-1.1-. 01: 2
M vagy W ?
MidloW ?
hát nem volt egy közepesen aluli buli az tuti...
de az első az biztos,hogy meghatározó élmény...
Big up to SeriF,Lloyd and da crew...
Fox 2000.-0.4-. 03: 1
Erdekelne a party-rol keszult mas foto is!
aki keszitett ilyet, kerem jelentkezzen!
kosz
Benc. 2000.-0.3-. 20: 2
király buli volt , remélem a M.Intalex ugyan ilyen zuzzz. lesz
Cosmo 2000.-0.3-. 20: 1
Kedves partynép!
Aki végig zúzta a bulit annak nincsen szüksége ide mindenféle hozzászólást írni, mert az tudja, hogy milyen iszonyatos party volt. Ezért én sem írok. (ellentmondás)
Jó bulizást!
C.
za|us 2000.-0.3-. 04: 0
ez de gyenge hajnali zsongás volt. :)

za|us 2000.-0.3-. 04: 0
ib lemmer te leszen. fejed legyen keszen. le lesz veve meg telen.
ib 2000.-0.3-. 04: 0
eh, onmagam kijavitasakent csak annyit, hogy a cikkben azt irtam, hogy valszeg Palotai kezdett a Futuretech (Drumsoun+Simon...) darabbal. tevedtem, ezt mar Quest jatszotta - Palotai az uj Future Cuttal, a Bloodline-nal kezdett
(na, remelem most nem szurtam el megint :)
MidLow 2000.-0.3-. 02: 1
Hehehe!!!
amikor ti Marcus Intalexet fogjátok hallgatni, és leteszitek a hajatokat, akotr én ugyanígy meghalok, Itten kint, egy Ed Rish, és Krust párosítason...
Itt a lehetoség a Krustnak, hogy javítson egy kicsit, azon amit itthon elrontott :-)
bladerunners 2000.-0.3-. 02: 1
Hello Mindenkinek:
a MARCUS INTALEX buli vegulis marcius 17-en lesz!!! a Pesti Est cafe-ban.
Infoert hivjatok ezt a szamot: 315 80 62
respekt.
Noel 2000.-0.3-. 02: 1
Szeva minden undergroundosnak!

Sajna nem voltam a matrix-on de hallottam hírét és a képeket is megnéztem.Szerintem ugyanolyan jó lehetett mind bármelyik más Tilos party.Kár hogy nem voltam ott.

Üdv:Dj Noel
zalus 2000.-0.2-. 25: 1
ok.
részemről a téma lezárva, elvégre ez mátrix fórum akar lenni vagy micsoda...
MidLow 2000.-0.2-. 25: 1
Zalus!
Újdonságot nem nagyon kapsz a rewind után, bár elofordul, hogy egy másik számot tesz fel Mr.Dj, de a rewind lényege tul.képp. az, hogy a szám, amit éppen felmixelt, megoríti az embereket a táncparketten, és o úgy gondolja, hogy akkor erre most ráteszek egy lapáttal, és a kiállás után nekiáll visszatekerni, majd ez egészet kezdi elorol.
Volt szerencsém a Champion Sound rmx-et 4X visszatekrve hallani. Hát mit ne mondjak.... érdekes élmény volt :-))))))
zalus 2000.-0.2-. 25: 0
rewind-ra? várom, milyen újdonsággal fogad a következő pillanatban.
andy 2000.-0.2-. 24: 2
Akkor Zalus mit reagálsz le egy rewindra?
Jézusom, Matrix adta a buli lényegét és nem
más. Kiváncsi lettem volna ha 3 órán keresztül
csak itthoni arc nyomja a bulit, ugyanúgy élvezed-e. Peace!!
zalus 2000.-0.2-. 24: 1
azért nekem elég fontos, hogy jól keverjen: nincs gecóbb dolog annál, amikor benne vagyok az őrült denszben és vki kizökkent, s ki az? no, ki az? hát az agyon dicsőített dj.

sorry guys. én nem mátrix miatt hajtok fejet. hanem a pardey miatt.

u.i.: csinálok pardey-t jövőhéten laza csótipacskeros bádipólós mütfer-genyáknak, meglátom, mit ejtenek a dnb-nek. rul.
SuburbanRecords 2000.-0.2-. 24: 1
Igy tovább, nagy jó volt a buli és örülök, hogy lesz foytatás meg minden.
.haze /chesnov kru 2000.-0.2-. 23: 2
Atyaűristen :) Miért fontos, hogy ott volt Márk meg Prieger Zsolt? Nem mintha baj lenne, mindkettejükkel jó a kapcsolatom, csak nem értem, miért említi meg mindenki,hogy látta őket :) Egyébként mindkét csapat klippet készít, Animáék a Közel a szerelemhez utolsó simításait végzik, Neoék meg az új Kispál remixekét. Lesz majd bővebb info is. Egyébként Zsolték a vágópult mögül jöttek a Vigadóba :) Egyetértettünk, hogy reggelre nem lesz agyunk. Télleg alig volt. Azóta remélhetőleg regenerálódtunk :)
ib 2000.-0.2-. 23: 1
to DeeVine & MóNiCa: felrebeszeltuk, nem voltak semmifele rossz arcok, csak mi vagyunk begyoposodve :)
amugy Anima reprezent is volt erosen, nem csak neo - mindenki Matrix remixet akar ;)
zalus: meg egy parszor eljossz velunk, es vegre talan megerted a lenyeget, ami bizony nem abbol all, hogy a dj olyan pontosan keverjen, mint egy gep - akkor egy pc allna a pult mogott :))
Andy 2000.-0.2-. 23: 1
To Zalus
Többször éreztem már, hogy a magyarok lejátszották a külföldi
művészurat(pl.Krust buli) de azért kissé megfontolatlan lenne
azt állítani a Matrix buliról, hogy jobbak voltak az itthoni képviselők.
Egyenes rossz meglátás-szerintem. 3 órán keresztül ilyen
atmoszférát teremeteni nem egyszerű. Különben sem lehet
100%os mixet
produkálni! A hangulat a leglényegesebb. Ja és persze Matrix
nem főállású DJ, hanem zeneszerző. Ennek ellenére Big Up
to Blade Runnaz............and Quest, Ozon, Mr Palotai etc...........
bladerunnaz 2000.-0.2-. 23: 1
Kedves Zenebutik, zenehíd
Nemtudom honnan vetted az infot, de Marcus Intalex csak 2 napra jön.
A buli biztos ütni fog mert mindenki azt mondja hogy Marcus nagyon jó dj,
a döntés csak rajtad áll...
Mi sajnos csak most tudtuk meg hogy ez a buli egynapon lesz a Freq Nasty-vel.

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

peace.bladerunners.