impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Körkérdés - 2002
Ahogyan már két éve, a tavalyi TÖRTénéseket is nyugtáztuk, méghozzá a Ti segítségetekkel. Az elmúlt év ha lehet, még teljesebb volt drum & bass tekintetében, de breakbeatben is erős évet zárhattunk, ennek megfelelően külön kategóriákban voksolhattatok az év legjeire. Lássuk az eredményeket, némi kommentárral.

Kedvenc klub, helyszín
1. Complex
2. Citadella
3. Home
4. Pacha
5. Trafó / MÁV Vasúttörténeti Park/Füsti


Megmérettettek ezúttal a klubok, helyszínek is, és a remek szabadtéri rendezvények hodály jellege, puritánsága és nem éppen központi elhelyezkedése ellenére a Complex kapta a legtöbb szavazatot - meggyőző fölénnyel. A Citadella - minden lehetséges külső és beltéri helyszínt egybevéve - került ezüst érmes pozícióba, a sokak által kreált vagy jogos okok miatt szídott Home pedig a harmadik helyre. A dobogósoktól valamivel lemaradt a Pacha, amitől előreláthatólag egyelőre búcsúznia kell a törtütem rajongóknak, valamint megosztott helyen ötödik lett a Trafó - gyaníthatóan a Rewind törzsközönség szavazatainak hatására - és a Füsti becenéven futó MÁV Vasúttörténeti Park, amit 2002-ben a Cinetrip szárazföldi bázisaként ismerhettünk meg.


Kedvenc hazai szervező
1. Bladerunnaz Bladerunnaz
2. Nowsound / Jailhouse Collective
3. Cinetrip
4. Airbag
5. Jazz Turbulence


A drum and bass szavazás nagy részében bizony a Bladerunnaz, és a hozzá köthető DJ-k és helyszínek vitték el a pálmát, és nem is vitatjuk tőlük eredményeiket. A tavalyi év legjobb, legnagyobb bulijait egyértelműen nekik köszönhetjük (Citadellás klubestek, Andy C, Goldie, hogy mást ne említsünk), de a kicsit egysíkúvá vált Nowsound! sorozat Ed Rush/Zinc partija is ott volt a szeren - népes rajongótáboruk idén is beszavazták a Jailhouse gárdát a második helyre. Ez évben a Cinetrip gárda is belehúzott, bár ők nem dnb bulikkal, és a Jazz Turbulence brigád belopta magát a szavazók szívébe az emlékezetes kétnapos fesztiváljukkal, valamint az ultra-exluzív Krush bulival.


Az év felfedezettje
1. D-Kay D Kay
2. Concord Dawn
3. DJ Marky
4. High Contrast
5. Mathematics


Az idei év talán legnagyobb meglepetése valóban a kalapáló ras zenészből latin himnuszgyárrá avanzsált D-Kay Barcelonája volt. Bár High Contrast-ot és DJ Marky-t mi talán nem szavaztuk volna meg új felfedezettnek, de kétség kívül mindketten idén dobbantottak igazi közönségzenékkel a színtéren (Return of Forever, vagy LK, hogy mást ne mondjunk).


Az év csalódása
1. Progression Sessions - LTJ Bukem @ Home, 2002.12.14 bukem
2. Nowsound! - Grooverider @ Home, 2002.09.07
3. Bladerunnaz pres. Matrix & Klute @ Complex, 2002.11.02
4. Fields Of Joy 3 - Bad Company @ Citadella, 2002.06.29
5. Sportsziget 2002 - Adam F, J Majik @ SAP csarnok, 2002.06.08


Ehhez a kategóriához azt hiszem nem fűznénk hozzá semmit, hiszen mindegyik buliról megírtuk, amit meg kellett írni. Talán még annyit, meglepő a FOJ3 szereplése a legjobb parti és a legnagyobb csalódás listán egyszerre, és hogy a Sziget iroda a gyalázatos SAP-csarnok-beli esemény után júliusban egy soproni Storm bulival, augusztusban pedig egy jól sikerült Tali/Die/DJ Rush partival szerzett jó pontokat a csalódott partiarcok előtt.


Kevenc zenéd a 'zene füleidnek' rovatból
1. Chord - Venation
2. ICR feat MA06 - Soulshine
Jade - Crossfire
3. ICR - Stolen Symmetry
4. Troops Of Doom - Tension
Flack.SU - Corrosion
Logical Confusion - Flatlined


A szavazatok alacsony száma elég nagy érdektelenséget sejtet a rovattal kapcsolatban. Hogy ez mire vezethető vissza, azt lehet, hogy érdemes lenne elemezni. Annyi bizonyos, hogy kicsit erősebb önkritika a feltöltő "zenészpalánták" részéről növelhetné annak az esélyét, hogy az ember kedvét fölöslegesen letöltött, hallgathatatlan produktumok vegyék el attól, hogy időt szánjon a gyöngyszemek kitúrkálására. Mi magunk továbbra se szeretnénk a cenzor szerepében tetszelegni, így a színvonal növelésére más lehetőség nem nagyon van, mint az önszabályozás. Akik viszont mindenféle "letölthető mp3-akat, zenéket" követelnek rajtunk, igazán körülnézhetnének jobban az oldalon. Jogvédelem alatt álló dolgokat soha nem is fogunk feltenni - sok kezdő, feltörekvő producer tesz közzé azonban értékes dolgokat, amiket lehet, és érdemes is letölteni. Ilyenek például a fent felsoroltak.


Kedvenc cikk az Impulsecreatoron
1. drumandbass.hu - Mi történt itthon? ipc-dnbhu
2. Andy C - Az elmúlt tíz év még csak a kezdet volt!
Andy C - Soha nem veszem ki a lemezeimet a táskámból
3. DJ Lee - Drum and bass a Föld körül
4. Dave Tipper - Egy szolid zseni
Adam Freeland - Teljes agyhalál
5. Aphex Twin interjú


Kedvenc cikk kategóriában idén először nem egy interjú végzett az első helyen. A minden fontos részletre kiterjedő hazai drum and bass körkép - egyáltalán nem meglepő módon - elsöprő győzelmet aratott. A hozzászólásaitok is arról tanúskodnak, hogy éppen ideje volt felgöngyölni a honi történéseket a kezdetektől egészen napjainkig. Köszönjük valdi!


Kedvenc rovat az Impulsecreatoron
1. Party-beszámoló ipc
2. phÓrum
3. Lemezkritika
4. Cikk
5. Hírek


Jó látni, hogy a - nem ritkán igencsak szubjektív - beszámolóink továbbra is komoly érdeklődésre tartanak számot. Bár az igazsághoz hozzátartozik az a tény, hogy sokan közületek nem fárasztják magukat olvasással, szívesebben élitek át újra az adott bulit a fotók nézegetése közben. Ez semmiképp sem elítélendő, de azért néha a cikkíró(k) lelkiismeretét is helyrerakhatnátok pár kommentárral.

Véleményeteket a fórumban sokkal inkább teszitek közzé, mint a cikkeknél és egyéb írásoknál, ez derül ki a látogatottsági statisztikákból is. Ennek mi szívből örülünk, sőt, szeretnénk, ha még tovább sokasodnátok, csevegnétek, gondolatokat és egyéb okosságokat fogalmaznátok meg, hiszen nélkületek nem tudnánk mindennapi feszültségeinket topic moderálásban és user törlésben levezetni, hehe.

Kívánságlistátok az elmúlt évben is összhangban volt az előző kategória első helyezettjeivel, vagyis oldalunk legnépszerűbb rovatai egyben a leginkább fejlesztésre szoruló részek is. Ezzel tisztában vagyunk, még talán azt is elhiszitek, hogy nagy ritkán mi is gyakorlunk önkritikát, persze szigorúan csak egymás közt. Terveink, elképzeléseink természetesen nekünk is vannak, megvalósításuk azonban szűkös erőforrásaink miatt nincsen belátható közelségben.

Végül arról, mit hiányoltok az oldalról. Az általatok felsorolt hiányosságok egy része tényleg létező probléma, a fórumra például már jó ideje ráférne egy teljes átalakítás, de az új design és az ehhez kapcsolódó új funkciók (pl. keresés) sem irreális igények. A kéréseitek másik része viszont nélkülöz mindenfajta realitást. Gondoljatok bele, hogy lassan négy éve működünk szinte teljesen önerőből, non-profit módon. Sem anyagi, sem technikai kapacitásunk nincs arra, hogy mindenféle multimédiás tartalmat kínáljunk letöltésre. Ahogy eddig, ezentúl is információt szolgáltatunk, közösséget szervezünk és megjelenési felületet biztosítunk a zenéiteknek, minden másra ott vannak a net egyéb szegletei.

Ami pedig a még több írásos anyagot és a gyakoribb frissítést illeti, továbbra is várunk minden cikket, beszámolót, lemezajánlót, vagy bármit, ami kapcsolódik az oldal profiljához és elér egy bizonyos tartalmi ill. stilisztikai szintet. Azt hiszem nincsenek lehetetlen elvárásaink, hajrá!

Drum & bass kategóriák


Legjobb hazai DJ
1. Palotai palotai
2. Bal
3. Bratwa
4. Cadik
5. Longman


Palotai, a szcéna nagyöregje "kirobbanthatatlan" első helyéről. Való igaz, kevesen tettek, és tesznek mai napig annyit az előremutató elektronikus zenéért, mint Ő. A maradék négy helyért szoros volt a verseny, csupán néhány szavazat döntötte el a végleges sorrendet. A Bladerunnaz alapkő Bal és az Airbag duó tagjai, Bratwa és Longman méltán jutottak fel 2002-es teljesítményük alapján a második, harmadik és ötödik helyre - mindegyikük rajongótábora egyre csak dagadt és dagadt az elmúlt két-három évben, ami mindig friss-érdekes szelekciójuknak és pontos mixtechnikájuknak köszönhetően érthető is. Cadik így a negyedik helyre csúszott, ami valószínüleg annak köszönhető, hogy idén jóval kevesebbszer hallhattuk őt nagy bulin - főleg dnb-t - pörgetni. Sokan vannak még, akik megérdemelnék az említést, pont ezért úgy döntöttünk, hogy az első öt után meghúzzuk a vonalat - mondhatni "mindenki más" hatodik.Legjobb külföldi DJ
1. Andy C andy c
2. DJ Marky
3. Lee
Ed Rush
4. Zinc
5. LTJ Bukem
6. DJ Hype
7. Matrix
Teebee
8. Klute
Fierce
9. Bad Company
Dillinja
10. Technical Itch
Total Science


Csakúgy, mint az év remixe kategóriában, itt is sejteni lehetett a végeredményt. Andy C mester elsöprő győzelme szerintem senkit nem lepett meg Complexes teljesítménye után, és úgy látszik a Citadellás Marky mix is mély nyomokat hagyott sokakban. Lee megjelenése a listán sem lehet véletlen: tavaly kétszer, idén még ki tudja hányszor fog szórakoztatni minket Közép-Kelet Európa kedvenc dnb DJ-je. Ed Rush-t talán csak megszokásból, de ismét beszavaztátok, bár szerintünk azon a bizonyos Nowsound! bulin a negyedik helyezett Zinc sokkal emlékezetesebb mixszel ajándékozott meg minket, mögötte pedig nem sokkal (két szavazattal) maradt le az aranyfogú néger, aki tömegtől függetlenül jól mixel.


Legjobb MC
1. Conrad conrad
2. Stamina
3. Dynamite
4. Skibadee
5. GQ


MC ügyben kicsit talán bizonytalanabbnak tűntök, hiszen míg DJ kategóriában szinte kivétel nélkül olyan arcokra érkeztek szavazatok, akiket már hallhattatok itthon, a ceremóniamesterek között egy rég nem látott ismerős, Dynamite futott be a két hazai sztár, Conrad és Stamina "alatt". Stamina új arc a listán, Dynamite, Conrad és Skibadee már tavaly is taroltak. Érdekes módon ez évben egyetlen magyar MC sem jutott fel a legjobb öt közé (talán nem voltak elég hangosak:), GQ-nak pedig valószínűleg a Flexben járt masszív szavazta meg az ötödik helyet. A március 22-i Andy C buli után a 2003-as szavazáson megjósolunk neki egy dobogós helyezést.


Az év kiadója
1. RAM ram
2. Virus
3. Hospital
4. Soul:r
5. BC Recordings


Igencsak átrendeződött a kiadók listája. A Certificate 18 és a Metalheadz úgy, ahogy van eltűnt a kedvencek közül, és az eddig biztos befutónak számító Virus is lecsúszott egy helyet a masszív RAM dömping javára. Ha viccelődni akarnánk, talán azt mondanánk, hogy ez a "rakéta" bizony visszafelé sült el. A Hospital és a Soul:r kiadványok valószínűleg a finom szelekciónak, és a liquid/brazil vonal erősödésének köszönhetően jelentek meg kedvenceitek között.


Az év producere
1. High Contrast high contrast
2. Dillinja
3. Bad Company - Fresh
4. Mist:i:cal - Marcus Intalex, ST Files, Calibre
5. RAM Trilogy - Andy C


High Contrast jóformán minden olyan kategóriában reprezentál, ahol érintett lehet - a legjobb producernek járó aranyat is begyűjtötte tőletek. A rinse out darabok és gyomorfalszaggató basszusok örök mestere, Dillinja lett a második: a tavalyi év őt igazolta. Fresh és kompániája, bár ezúttal is produkált néhány hatásos darabot, különösebben kimagasló teljesítmény nélkül lett a harmadik - idén vissza kéne valamit szerezniük a kezdeti lelkesedésből és lendületből ahhoz, hogy továbbra is dobogón maradjanak. Intalex és ST Files valamint Calibre: külön és együtt is zseniális darabokkal gazdagították a 2002-es termést - bár az ír zsenitől csak a jéghegy csúcsa az, ami végül lemezre és az átlag hallgatóhoz kerül. A kiadók kategóriájában győztes RAM főnöke, Andy C és csapata is méltán kerültek be a top 5-be az újraélesztett Ram Trilogy újabb három Chapter-ének, nomeg a Pacman remixnek köszönhetően. A tavalyi győztes, Kemal gyakorlatilag eltűnt - társának távozása óta jóval kevesebb új zenét hallhattunk tőle, és sajnos azok többsége is elmaradt a korábbiak minőségétől.


Az év szerzői albuma
1. High Contrast - True Colors true colors
2. Bad Company - Shot Down on Safari
3. Polar - Out Of The Blue
4. Moving Fusion - The Start Of Something
Dillinja & Lemon D - Big Bad Bass
5. Dom & Roland - Back For The Future


A tavalyi év a könnyedebb zenéké volt inkább, viszont a liquid funk áradatban csak egy nagylemez született, de ez egyből az élre került a szavazók jóvoltából. Az ifjú walesi, High Contrast bemutatkozó nagylemeze fölényesen nyerte a kategóriát, tegyük hozzá joggal. Az éppen Oslo-ban (haha) lévő Bad Company rutinból foglalta el az ezüstérmes pozíciót, Polar experimentál elektronikába hajolva szerezte meg az utolsó dobogós helyet, ami azt bizonyítja, hogy van élet a táncparketten túl is. A negyedik helyen a tuskóbass két irányzatának jeles képviselői tanyáznak, egyfelől a kétkezi munkások duója, a Moving Fusion, másfelől a hangerőkirályok a Bazinagy Büdös Basszussal. Az egyre szétesettebb fejű Dom lett a sereghajtó az albummá összegyűjtött megjelenésekkel, amelyek nem is rosszak, de valahogy elsiklott felettük a figyelem.


Az év mixalbuma
1. Dieselboy - Project Human project human
2. Progression Sessions 7 - Live in Japan - LTJ Bukem + MC Conrad
3. Plastic Surgery 3 - High Contrast
Movement - The Brazilian Job - Marky


Úgy tűnik mixlemezeket nem nagyon hallgattok, mindenki az internetről letölthető rádiós és partifelvételekben utazik főleg. Így alig érkezett szavazat ebben a kategóriában, rengeteg holtverseny, de az első három helyen jogos tulajdonosok ülnek. Dieselboy, LTJ Bukem és Marky közül csak ízlés kérdése, hogy kinél melyikőjük a nyerő.


Az év felvétele
1. DJ Marky & XRS Land - LK marky patife xrs
2. Dillinja - Twist 'Em Out
3. Anorganik - Endlessly
4. Shy FX - Shake Your Body
High Contrast - Return of Forever
5. Bad Company - Hornet


Ez a kategória mindig nehéz, hiszen legtöbben partikon hallgatnak zenét, emiatt rengeteg olyan számra voksolnak, amelyek egyelőre csak dubplate-en keringenek. Mi azonban az értékelendő évben megjelent lemezekre koncentrálunk, így maradhatott ki a Barcelona, amelyen még mindig üldögél Fresh. Egy esetben kivételt tettünk, mert úgy éreztük megérdemli, ez Anorganik 'Endlessly' című száma, amelyet több magyar DJ és rádió is játszott. Gratulálunk az elismerő helyezéshez és kívánjuk, hogy idén végre jelenjen meg az Atlas-nál ez a remek darab.


Az év remixe
1. Ed Rush & Optical - Pacman - RAM remix ram trilogy
2. Ils - No Soul - High Contrast remix
3. DJ Marky & XRS Land feat. MC Stamina - LK - Marcus Intalex remix
4. Blue Sonix - This Feeling - High Contrast remix
5. Black Sun Empire - Smoke - Sinthetix remix


Ebben a kategóriában fogadni mertem volna a végeredményre, nem lehetett vitás, hogy a 'Pacman' remix alázni fogja a többi átdolgozást. Amit sajnálok, hogy a 'Global Love' fantasztikus Calibre remixe nem ütötte meg több embernél az ingerküszöböt, de legalább itt had említsem meg. A többi önmagáért beszél, bár az ötödik helyet nem értem, de hát ti tudjátok.


Az év bulija
1. Bladerunnaz pres. Andy C & Red One @ Complex, 2002.09.21 andy c
2. Bladerunnaz pres. Fields Of Joy 3 @ Citadella, 2002.06.29
3. Jungle Jazz - Marky & Patife @ Citadella, 2002.08.23
4. Nowsound! 21 - Ed Rush & Zinc @ Home, 2002.04.30
5. Bladerunnaz pres. Matrix & Klute @ Complex, Szentendre, 2002.11.02
6. Progression Sessions - LTJ Bukem @ Home, 2002.12.14
7. Bladerunnaz pres. Total Science @ Living Room, 2002.03.16
8. Nowsound! 22 - Teebee, Stakka+Skynet @ Home, 2002.07.13
9. Bladerunnaz pres. Mist:I:Cal @ Pacha Bár, 2002.04.13
10. Nowsound! 20 - Technical Itch @ Home, 2002.03.09
Nowsound! - Hype @ Home, 2002.10.12


A 2002-es bulidömpingben tarolt a Bladerunnaz. Tíz helyből ötöt Blade buli vitt el (nem meglepő, hogy ők lettek a kedvenc partiszervezők), köztük az elsőt és a másodikat is. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy a nyári, szabadtéri rendezvényeket is megveri az überDJ Andy C, na nem mintha teljesítménye nem lett volna kiemelkedő, csak hát a Complex mégsem a Citadella. A 21-es számú Nowsound teljesen jogosan van az élmezőnyben, bár ezt inkább Zinc nagyszerű formájának köszönheti, mint a kopasz vírushordozónak, aki előző fellépéseit jelentősen alulmúlta áprilisban. A Progression Sessions annak ellenére, hogy a csalódás kategóriában trónra ült, még így is befért a hatodik helyre - úgy látszik azért volt, akinek mégis tetszett.


Breakbeat kategóriák


Legjobb DJ
1. Adam Freeland adam freeland
2. Dave Tipper
3. Freq Nasty
4. BLIM
5. Rennie Pilgrem
Marvin & TB Gon


A listán levők mind jártak hazánkban 2002-ben és hatalmas bulikat csináltak. Freeland showműsora, Tipper szkreccsei és embertpróbáló basszusai, FreQnasty a break minden ágát felölelő vidám partimixe emlékezetes pillanatok maradtak. A kissé szétesett BLIM inkább csak megszokásból került fel, tavalyi produkciója hagyott némi kivánnivalót maga után. Kojak testvére Pilgrem családias hangulatban csinált remek házibulit. Marvin és TB Gon pedig egyszerűen csak mindenhol, ahol játszott jó hangulatot teremtett és hirdette a break / tech house áldást. Csak nem voltak hiábavalók azok a Breakbeat Jam-ek!


Az év kiadója
1. Chi Recordings chi
2. Marine Parade
3. Thursday Club Recordings
4. Fuel
5. Distinctive Breaks


Öröm látni, hogy itthon büszkék a jó magyar dolgokra az emberek és ennek megfeleloen a Chi kiadót a csúcsra repítették a szavazók. Igen neves labeleket körözött le Kevinék csapata, de egy olyan CD.vel, mint a Crash & Carry és az év többi megjelenése ez teljesen megérdemeltnek mondható. Gratulálunk a Chi-nek!


Az év producere
1. Ils ils
2. Tipper
3. BLIM
Layo & Bushwacka
4. Adam Freeland
Rennie Pilgrem
Koma & Bones
5. Freaq Nasty
Meat Katie
Raster


Nem lehetett kétséges, hogy a Soul Trader album után Ils belép a legfelkapottabb breakbeat producerek közé és a közönség elismerését is kivívja. Így is lett, ezt az itthoni breakfejek voksai is alátámasztják. Öröm, hogy a topelit brit producerek közé befurakodott egy magyar is, ha holtversenyben is, de Raster jelen van.


Az év felvétele
1. Ils - Next Level
2. Layo & Bushwacka - Let The Good Times Roll
Forme - Kick a Hole
Force Mass Motion vs Dylan Rhymes - Hold Back
3. Amb - Romeo
4. Ils - No Soul
5. Ils - Music


Ils tarolt, ez nyilvánvaló az eredményt nézve. A második helyen a többi nagy zene az évből, a harmadikon pedig büszkeségünk, amellyel a Chi igazán nagy lehet, Amb és a 'Romeo'. A Chi egyébként is jó évet zárt, elismerések mindenhonnan, sokan játsszák a kiadványaikat, végigjárták az országot a nyári fesztiválokon.


Az év remixe
1. Amb feat. Kiss Erzsi - Moxa - Raster's rewire raster amb
2. Luke Slater - Stars and Heroes - Rennie Pilgrem & BLIM remix
Elizabeth Troy - Forever Young - Freq Nasty & BLIM remix
3. Michael Jackson - Billy Jean - Bushwacka! remix
Lamb - Sweet - Lee Combs remix


Magyar a toppon, Amb és a Moxa Raster köntösben, hát igen. Raster / Anorganik / Deutsch Gábor ha dnb-ben nem is túl szerencsés, breakbeatben mindenképpen kiváló évet tudhat maga mögött, AMB-bal egyetemben. Együtt live act-ként is maradandót alkottak a PeCSában és a Szigeten is.


Az év bulija
1. Natural Breaks pres. Adam Freeland & ILS @ Petofi Csarnok, 2002.07.20 adam freeland
2. Cinetrip pres. Quadro Manna Party - Tipper @ MÁV Nosztalgia Vasúti Park, 2002.09.28
3. Cinetrip pres. Stone Rocket Party - Freq Nasty @ Halászbástya, 2002.11.09
4. Cinetrip pres. BLIM & Meat Katie @ MÁV Vasúttörténeti Park, 2002.10.26
5. Natural Breaks pres. Rennie Pilgrem @ Pacha Bár, 2002.06.22


Egy régi és egy tavaly alakult szervező csapat osztozik az év breakbeat bulija kategórián. Az első és az ötödik helyet a Natural Breaks szerezte meg tavalyi összes, azaz két partijával, amelyek ha nem is zökkenőmentesen, de nagyszerű hangulatban és színvonalas produkciókkal zajlottak (Raster vs Amb, ó je). A Cinetrip kijött a vízből a szárazföldre, elfoglalva a MÁV Parkot és bevéve a Halászbástyát. A Tipper és FreQnasty által fémjelzett esték vitatlhatatlanok, a BLIM és Meat Katie-féle erősen megkérdojelezhetően került a top 5-be. A Chi estek sehol sincsenek, csakúgy, mint a vidéki fesztiválok, például a tokaji, Tayo-val.
ipcmafia, 2003.02.22

Hozzászólások a cikkhez
snegiri 2003.-0.3-. 01: 2
" ....nélkületek nem tudnánk mindennapi feszültségeinket topic moderálásban és user törlésben levezetni, hehe. "

ZSENIALIS! :))
ez mennyire jo, es mennyire igaz :DDDDD

most is epp el akartam olvasni a napokban a "ki a legjobb tsai/pasi a partykon" cimu topicot h eltunt! :)) nem baj, mar megszokhattuk alapbol.

de eredmenyekben van amit nagggyon nem ertek, pl h kerulhetett a foj3 es matrix/klute az ev nagy csalodasai koze?!!! aki ezeket beirta az ott volt 1altalan? vagy csak ugy saccbol beirta?..

SASSY/WRECK/SUSHI/DEE a legjobb! :)))


bodaid 2003.-0.2-. 28: 2
ki:: /me-hehe. ShaQattack:Akkor még nem is-mertelek :)
aha,jöhet holnap!De stílszerű lenne te- quilla,te killah! ; ::be
shaQuiller 2003.-0.2-. 28: 2
bodaid: hova nyalsz? ingyensörök kellenek, he?
bodaid 2003.-0.2-. 28: 1
:)),mondjuk én jb-re s rád s-szavaztam shaQ ! ..
shaQuiller 2003.-0.2-. 28: 1
snegiri: max bodaid szavazott rá 25X, én csak és kizárólag "V"-re szavaztam
lunatic 2003.-0.2-. 28: 0
Ne ketelkedj, te is ott lehettel a tuzkozelben. ;))
snegiri 2003.-0.2-. 26: 1
ZESH? :DDDD ezt erosen ketlem! hacsak te nem szavaztal ra 25x!
shaQuiller 2003.-0.2-. 26: 1
dobogos lehet még: Zesh...
-scum- 2003.-0.2-. 25: 1
én már tudom a dobogósokat :D
V az első!
loid 2003.-0.2-. 25: 1
hol az ev kamionja?
~~shakira~~*^ 2003.-0.2-. 25: 1
snegiri: tuti h "V" lett az első, zesh meg a második... nem merték publikálni mert hiteltelenné tette v a szavazást :)
snegiri 2003.-0.2-. 25: 1
De azert tobb kerdes volt ennel! pl. kapasbol: ki lett az 1 szamu forumozo? tippem van, de azert a top-3 erdekelne...
-scum- 2003.-0.2-. 25: 0
pacman remix nagyon rendben van tényleg.
attól hogy te nem érzed, a zene még nagyon jó.
nick 2003.-0.2-. 24: 2
szerintem az emberekre rafer egy kis breakbeat tovabbkepzes. jo szamok vannak a top 5ben, de szerintem nem ezek az ev legjobb szamai. persze van amivel egyetertek, de nem csak az ils album jelent meg tavaly...
wszgo 2003.-0.2-. 24: 2
Ez a szavazás eredménye ecsém... én sem értek egyet sokmindennel, dehát ez van.
nekem8 2003.-0.2-. 24: 2
Kedvenc szervezők a blz?? vicc bazzeg... bal ék hol jönnek a cinetriphez vagy 1 frankhegyhez??
ja és a rudas mint kedvenc hej kimaradt?? na nee:))
nekem8 2003.-0.2-. 24: 2
nehhgymá a pacman remix a legjobb.. hol van az eredetihez???
wszgo 2003.-0.2-. 24: 2
Talán még annyi hogy a Polluted Soul simán top 5, bár ezekszerint keveseknek jött be annyira mint nekem!
wszgo 2003.-0.2-. 23: 2
Nem érzem úgy, hogy a Virus azzal az egy db megjelenéssel jogosan van a második helyen, bár ha minőséget nézünk akkor durván, mert mindkét szám jó, tehát 100%.
A FoJ III eléggé jó buli volt, pont annyira hogy semmi keresniválója ne legyen a csalódások közt:-) És talán még szívesen látnám a Total Science-t a legjobb producerek közt... amúgy mindig jó olvasgatni ezt a cikksorozatot, jó hogy van!Üdv
riot_4_all 2003.-0.2-. 23: 0
a top-x-ek magukért beszélnek, nem akarnék hozzájukszólni.. viszont feltűnt hogy rengeteg 'ekezet hianyzik' a cikkben, kapkodás eredménye ? vagy nem tudom, csak nekem szúrja a szemem ?
by