impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Szavazás - 2003
Az idei voksolást jól jellemzi, hogy több kategóriában nehezen tudtunk reális eredményt kihirdeti, és voltak melyeket egyszerűen ki kellett hagyjunk az értékelésből. Azért reméljük a körkérdéssel ezúttal is sikerült, ha nem is teljes, de némi kommentárral majdnem átfogó képet nyújtanunk a 2003-as történésekről.
Kedvenc klub, helyszín
1. A38 a38
2. Complex
3. Citadella
4. Olof Palme
5. Living RoomA klubok, helyszínek rangsorában magabiztosan az első helyen horgonyzott le az A38. A négy évvel ezelőtti Bassmaker állóhajó után, ám klasszisokkal komfortosabban, újabb hiánypótló helyszínként a d&b bulik mellett olyan fellépőket látott idén vendégül, mint Amon Tobin, Luke Vibert vagy Vadim. A nagyobb embermennyiség befogadására alkalmasabb Complex még mindig vezető helyen, nem véletlen hogy a két Andy C partynak is a szentendrei helyszín adott otthont. A bronz címet idén a Citadella kapta rögtön a - jobb híján - negyedik és ötödik Olof Palme Ház és Concord Dawn/Pendulum bulikon kívül nem sokat felmutató Living Room előtt.


Kedvenc hazai szervező
1. Bladerunnaz Bladerunnaz
2. Nowsound! / Jailhouse Collective
3. Cirrus Maximus
4. Audioactive
5. Chi
Cinetrip


A szavazatok abszolút többségét idén az öt éves Bladerunnaz tudhatta magáénak, így egyértelműen hozta a promóter-kategóriát. A számában megcsökket Nowsound! sorozat azzal a néhány bulival is fölényesen került a második helyre, megszerezve az év bulija címet is a júliusi Zinc-Friction mulatsággal. A Kashmirt és a Tököli repteret bázisául használó két újonc csapat szintén mély benyomásokat hagyott a partizók körében - az újabban egyesült erővel támadó Circus Maximus és Frequencies a Chi és Cinetrip gárdáit előzve került a top5-be.


Az év felfedezettje
1. Pendulum pendulum
2. SKC
3. Amit
Chris.SU
Nu:tone
4. Sena
Tactile
5. Mindscape


A tavaly előkelő helyen végzett Concord Dawn után idén újabb Óceániai nyújtotta a legnagyobb meglepetést. Nem túzlás, hogy az ausztrál Pendulum triót a 'Vault' tette egycsapásra ismertté és repítette az első helyre. Talán nincs hazai d&b fej, aki nem ismerné hazai producereinket, így Gábor és Krisztián 'felfedezése' valószínűleg a külföldi elismeréseknek szól, melyből 2003-ban bőven kijutott a srácoknak. A Hospitalhoz igazolt Nu:tone és Amit igazi bemutatkozó éve inkább az idei lesz, reméljük ugyanezt elmondhatjuk a Gimmeshot kisasszony Sena-ról és Mindscape/Tactile formációkról is.


Az év csalódása
1. Fields of Joy 4 @ Citadella, 2003.06.14 Fresh foj4
2. Bladerunnaz pres. Andy C + MC AD @ Complex, Szentendre, 2003.10.18
Nowsound pres. Ed Rush & Optical @ MEO, 2003.05.02
3. Progression Session @ Complex, 2003.10.13 LTJ Bukem, Conrad, Fabio, Makoto, Deeizm


A csalódások között a legtöbben az időjárás ellen protestáltak, így vitte el a citromdíjat a Fields Of Joy, amelyet egyszerűen elmosott az eső. Érdekes, hogy a második helyen is egy Bladerunnaz buli áll, hiszen mindenközben megszavaztátok őket a legjobb szervezőnek is. Talán azért lett második ebben a kategóriában megosztva a szintén nagyágyúkat felvonultató májusi Nowsounddal együtt, mert ezeken a bulikon voltak a legtöbben, így a negatív kritika is több a nagy számok törvénye alapján. Harmadik helyre futott be a HMK, akik feltehetően a borzalmas hangosításnak köszönhetik a helyezést, nem az elhívott művészeknek.


Kevenc zenéd a 'zene füleidnek' rovatból
1. SKC & Safair - Free My Soul (Hospital)
2. Mindscape - Future Path (Habit)
3. Soulproof - Untrue (Rehab)


Sajnos a rovat, ha lehet, idén méginkább perifériára szorult, már ami az olvasók figyelmét illeti. Annak ellenére, hogy sokan továbbra is a letölthető zenéket hiányolják az oldalról, a rovat odáig jutott, hogy - amint már a hírekben is részleteztük -, ebben a formában nem képes tovább működni. Mindemellett idén is büszkén mutathattunk be olyan munkákat, melyek azóta prés alatt várják lemezre érdemes sorsukat.


Kedvenc cikk az Impulsecreatoron
1. Dieselboy - a farkasborbe bújt bárány dieselboy
2. Photek - A dobok erejével
3. Amon Tobin, a kifordított fiú
Freq Nasty - Hajkoronás break király


A szerzőgárda tavaly fele annyi cikket produkált, mint az azt megelőző évben, így első sorban önkritikára szorul ez a kommentár - igérjük, idén többet kattognak a billentyűk. A legjobb írás címét ezúttal az addig csak füleseket küldő Hobgoblin kapta a Dieselboy-jal készített kitűnő interjúért.


Kedvenc rovat az Impulsecreatoron
1. Party-beszámoló ipc
2. phÓrum
3. Lemezkritika
4. Cikk
5. Party-lista


Túl sok kommentárt nem igényel ez a kategória. A tavalyihoz hasonlóan még mindig a partik beszámolóit (és képeit) részesítik leginkább előnyben az idelátogatók, és az idén új rendszerben működő phÓrum is nagy népszerűségnek örvend a mintegy 6000 felhasználójával. Akik az Impresszumra voksoltak, azoknak üzenjük, hogy az valójában nem rovat :)


Végezetül néhány mondatban arról, mit is hiányoltok az oldalról. Jó látni, hogy sokan teljesen elégedettek idén ötödik éve működő oldalunkkal, persze a más véleményen lévőekkel egyetemben mi is tudjuk, lenne min változtani, javítani. Leginkább a frissítések gyakoriságát, designváltást, a beszámolók és képek naprakészségét, tartalmi bővítést kérik számon - sokszor teljes joggal. Azonban nem szabad azt sem szem elől téveszteni, hogy továbbra is non-profit alapon, önerőből működünk, tehát energiánk, kapacitásunk véges, így továbbra is szívesen fogadunk cikket, beszámolót, lemezajánlót, vagy bármit, ami kapcsolódik az oldal profiljához és elér egy bizonyos tartalmi ill. stilisztikai szintet.


Drum & bass kategóriák


Legjobb hazai DJ
1. Palotai palotai
2. Bal
Bratwa
3. Longman
4. Chris.SU
5. SKC


Magyarjaink közül még mindig Apu a legnépszerűbb vitathatatlanul. A trónkövetelők között azonban szoros volt a küzdelem, egy-egy szavazatok döntöttek el helyezéseket Bal és a légzsákok között. Chis és SKC helyezése a kategóriában inkább produceri tevékenységüknek és saját zenéik "rinszelésének" köszönhető, na meg a rengeteg friss zenének, amit a kinti producerektől kapnak.


Legjobb külföldi DJ
1. Andy C andy c
2. Zinc
3. Dieselboy
4. Hype
Lee
5. Fresh


Andy C verhetetlen, legyen az bármilyen drum and bass szavazás, a DJ kategóriában egy ideje övé a trón. Azért tavaly jártak rajta kívül még nagy mixmasterek és szelektorok hazánkban, bár a lista nem feltétlenül adja a legreálisabb képet. Hiányzik róla A-Sides, Doc Scott és Friction neve is. Helyettük a közönségkedvenc Hype és Fresh ül a decemberi bulikkal megérdemelten helyet kapott Lee két oldalán.


Legjobb MC
1. Darrison darrison
2. Conrad
Stamina
Tali
3. Skibadee
4. Fats
5. GQ
Justyic


Óriási holtverseny az MC kategória ezüstjéért, három "énekes MC" futott be ide döntetlenül. Darrison valóban formában volt Fierce oldalán, meggyőző volt a teljesítménye, így nyerhette el az első helyet. Skibadee egyelőre csak felvételeken hergelhette a magyar szavazókat, de Fats, GQ és Justiyc itthon is bizonyított, a listán szereplők talán le is fedik a "jó MC" fogalmat.


Az év kiadója
1. RAM ram
2. Hospital
3. DSCI4
4. Renegade Hardware
Soul:R
5. Metalheadz


A nagy nevű kiadók versenye ez általában, mindössze egy nemrég alakult label tudott bekerülni a nagyobbak közé, ez a Soul:R. A RAM valószínű a Signal és a Screamer okán lett első, a magyarjainkat felkaroló Hospital szívet melengető zenéivel és a Plastic Surgery negyedik részével második. Harmadik a szintén a kiadott zenék megoszlását tekintve erőteljes magyar uralom alatt álló DSCI4. Negyedik a Keaton, Hive, Loxy, Ink, Milita csapat mellett néhány újonncal - valljuk be - tavaly elég halványan teljesítő Hardware, megosztva a hibázni nem nagyon tudó Soul:R-ral. Ötödik minden drum and bass kiadó anyja. Kicsit hiányérzetem van a lista láttán.


Az év producere
1. SKC skc
2. Fresh - Bad Company
3. Pendulum
4. Chris.SU
5. Calibre
Dillinja
Klute


Óriási meglepetés és a nemzettudat sípos nyugdíjasokat is könnyre fakasztó példája, hogy az ImpulseCreator olvasói 2003-ban SKC-t választották az év producerének, valljuk be nem alaptalanul. Free My Soul, Soul On Fire, Heart Of Love, és a Battlefield LP jónéhány száma fűződik a nevéhez valamilyen szinten. Második a bohócőrületet év végére levetkőző Fresh, aki három társa nélkül Adam F-el új csapatként folytatja karrierjét. A bombaként berobbanó Pendulumot a harmadik helyig vitte a lendület, SKC mellett a második legismertebb magyar producer futott be negyedikként, ötödiknek hármas holtverseny a dubby Calibre, a padlószaggató Dillinja és a sokszínű Klute között.


Az év szerzői albuma
1. Klute - Lie, Cheat & Steal lie cheat n steal
2. Ed Rush & Optical - The Original Doctor Shade
3. Jonny L - 27 Hours A Day
4. Makoto - Human Elements
London Elektricity - Billion $ Gravy
5. Dillinja & Lemon D - Killa Hertz
Zinc - Faster


Tavaly egész sok nagy név jelentkezett nagylemezzel, Klute mindjárt egy duplával, ami valóban remekül sikerült, első helye teljesen jogos. A második helyezettek az ezüstöt inkább a nevüknek köszönhetik, mint a kiemelkedő teljesítménynek. A nagy visszatérő Jonny L jó volt egy bronzra, a Let's Roll ugyan nincs a lemezen, de az Airwaves, a Geronimo és a Tell A Friend elég erősnek bizonyult. A lágyabb vonalat a London Elektricity és Makoto képviseli teljesen megérdemelten, Dillinja és Lemon D pedig az ötödik helyen osztozik a drum and basst legkevésbé tartalmazó Faster albummal.


Az év mixalbuma
1. Nightlife - Andy C nightlife
2. D&B Arena Vol 2 - Andy C
Soul:ution - Marcus Intalex feat DRS
3. Progression Session 9 - Makoto feat Deeizm


Andy C nemhiába a legjobb DJ kategória nyertese, ezt felvételek is bizonyítják, mint ez a kettő az élen. Mellettük két otthoni hallgatásra és házibulihoz is tökéletes mix, egy Soul:R összefoglaló és az aktuális Progression Session Makoto kezei alól.


Az év felvétele
1. Pendulum - Vault
Ram Trilogy - Screamer
ram trilogy
2. Cymande- The Message (Ed Rush & Optical remix)
3. Amit - Dual Sense


Kétség nem fért hozzá, hogy a Vault megnyeri az év felvétele kategóriát, a Screamer meglepetés döntetlen, nem hittem, hogy ennyire népszerű az a zene. Ed és Optical az utolsó pillanatban zárkózott fel a vidám Message remixszel. A másik nagy meglepetés, hogy a dub soldier Amit zenéi ennyi embernek tetszenek és a kategória hagyományosan durvább zenéi mellé beszavazzák a Dual Sense-t.


Az év remixe
1. Total Science - Nosher (Baron remix) baron
2. FSOL - Papua New Guinea (High Contrast remix)
3. Freeland - We Want Your Soul (Ed Rush & Optical remix)
4. Fugees - Ready Or Not (Zinc 2003 remix)
Layo & Bushwacka! - Love Story (dnb bootleg)


Tavaly remix év volt, sok jó átdolgozás született, tulajdonképpen a Calibre-féle Jaheim remixen kívül a jól-jobban sikerültek be is jutottak a top5-be.


Az év bulija
1. NS! & Nocturnalz pres. Open Air DnB @ Tököli Repülőtér, 2003.07.18 Zinc. Friction zinc, friction
2. Bladerunnaz 4th Birthday Bash @ Complex, 2003.02.22 Andy C, Lee, GQ
3. Jungle Jazz Weekend 2003 @ Citadella Tetokert, 2003.07.04 Marky & XRS & Stamina
4. Bladerunnaz pres. Total Science vs DJ Lee @ Citadella, 2003.01.18
5. Tactile presents: Pendulum @ Living Room, 2003.12.20
Dillinja & Goldie @ Sziget, 2003.08.01


Tavaly a három nagy szabadtéri esélyesből kettő elvérzett a rossz időben, a harmadik a fedett tánctérrel és az eső elálltával meg is kaparintotta a pole pozíciót. Zinc Vault / Nine mixsze örök emlék marad. A Bladerunnaz negyedik születésnapja az eddigi legjobb pesti Andy C teljesítményt adta emlékbe, a Jungle Jazz meg a brazilokat vissza 2002 után újra. Érdekes, hogy egy januári buli így megmaradt a fejekben, hogy negyedik helyig jutott. A Tactile első szervezésével bizonyított. A szigeten pedig hatezer embert kalapált földbe Dillinja. Emlékezetes pillanatok.


Breakbeat kategóriák


Legjobb hazai DJ
1. Kevin kevin
2. Marvin
Naga
3. TG Gon
4. Erka
5. Palotai


A legjobb hazai breakbeat DJ Kevin lett szavazataitok alapján. Érdekessége a dolognak, hogy egyre többször hallani tőle, hogy már nincs érdekes a breakbeatben, valamint a második helyezett Nagával valami FutureDiscóról értekeznek. Marvin a megosztott második helyen, a harmadik TB Gonnal egy csapatként és külön is számtalan helyen és bulin bizonyítottak. A Chew The Fat sorozat jót tett Erká megítélésének is, az eddig főleg a bennfentesek körében elismert Jailhouse alapító játéka egyre többeknek tetszik. Ötödik a nagy veterán, Palotai, aki változatlanul szinte minden stílusban otthon van.


Legjobb külföldi DJ
1. Adam Freeland
Freq Nasty
freeland
2. Tayo
3. Tipper
4. Paul Arnold
5. Blim
Rennie Pilgrem


A legjobb külföldi DJ címet megosztva nyerte a technikás Adam Freeland és a partizást feltehetően génjeiben hordozó Freq Nasty. A második Tayo valószínű rádióműsorát heti betevőként számon tartó híveitől kapta a szavazatokat, mert tököli fellépésén kisebb csalódást okozott. Tipper mindenben a toppon, teljesen jogosan. Paul Arnold a Chew The Fat révén vívta ki a közönség szimpátiáját. BLIM valószínű a hírnevéből él, meg a West Balkános olcsó mulatságból. Az év - szerintem (valdi) - legjobb magyarországi szettjét produkáló Rennie Pilgrem csak azért nem kapott több szavazatot, mert a soproni bulizók talán kevésbé éreztek késztetést a voksolásra.


Az év kiadója
1. Marine Parade marine parade
2. Chi
3. Mob
4. Fuel
5. Finger Lickin'


A Marine Parade idén az Evil 9 és a főnök Freeland révén sikerre volt ítélve, ezt hozta is. A Chi inkább szimpátiából került a második helyre, hiszen tavaly végig terjesztő problémákkal küszködtek, nem is jelent meg szinte semmilyen kiadványuk. Harmadik a Mob, Tayo erősen ganjafüstös kiadója, valószínű itt Tayo személye volt a húzóerő, akárcsak a Fuelnél Tipper, hiszen sokan kötik hozzá a benzinkutas labelt. Ötödik a Finger Lickin, akiknek sok jó huzásuk volt, említsük csak a Plump DJs albumot.


Az év producere
1. Tipper tipper
2. Adam Freeland
Freq Nasty
3. Aquasky
4. Evil 9
5. Rennie Pilgrem


Tipper abszolút megérdemelten vitte a pálmát a kategóriában, az 5.1 hangrendszerre írt Surrounded lemezzel. Mögötte a tavaly bootleg tripen levő Freeland megosztva helyezését ebben a kategóriában is a tavaly albummal jelentkező Freq Nasty-vel. Nagy meglepetés az Aquasky harmadik helyezése, akiknek jót tett a pécsi buli és a Stay Fresh album dub/ragga hatása. Negyedik a slágergyáros és slágerremixer Evil 9 és ötödik a breakbeat Kojak felügyelője, akire inkább megszokásból szavazhattatok, bár a Defender tarolni fog ez tény.


Az év szerzői albuma
1. Freeland - Now & Them now n them
2. Freq Nasty - Bring Me The Head of Freq Nasty
3. Tipper - Surrounded
4. Aquasky - Stay Fresh
Plump DJs - Eargasm
5. Blim - Lost In Music
Koma & Bones - Shutterspeed
Zinc - Faster


Idén rengeteg breakfej jelentkezett nagylemezzel. A szavazás nagy párbaját itt Freeland nyerte nagylemezével, Freq Nasty mindössze egyetlen szavazattal csúszott le a döntetlenről. Harmadik lett a szakmailag no1 Tipper lemez, utána pedig holtversenyek sora következik, amelybe becsúszott egy mondhatni kakukktojás is. Zinc eddig csak a dnb kategóriákban tűnt fel, lemezének sokszínűsége a breakbeat híveket is meggyőzte.


Az év mixalbuma
1. Rennie Pilgrem - Perfecto Breaks (Perfecto) perfectobreaks
2. Y4K Tayo (Distinctive)
3. Bedrock Breaks 2 Hyper (Bedrock)


A kategória helyezettjei magukért beszélnek, túl sokat nem kell hozzáfűzni. Mindhárom mixlemez kiváló a maga nemében.


Az év felvétele
1. Freeland - We Want Your Soul (Marine Parade) we want your soul
2. Aquasky - War (Shadow Cryptic)
3. Evil 9 - Lovers Not Fighters (Marine Parade)
4. Plump DJs - The Gate 2 (Finger Lickin)
5. Zero - Emit/Collect (Pilgrem remix)


Nem meglepetés az első hely, mindenkinek már a fülén jön ki a lelke, viszont a második helyezett annál inkább. Az Aquasky és a ragga mc egészséges kollaborációja úgy látszik többeket meggyőzött arról, hogy jobb ez mint Evil 9 szintén unalomig játszott felvétele. A rongyosra játszottak kategóriában az Emit/Collect is esélyekkel indul, így lett ez az ötödik a legjobb számok között.


Az év remixe
1. Freeland - Smells Like Freeland (white) freeland
2. Zero - Emit/collect (StreetWise)
3. DJ Shadow feat Roots Manuva - GDMFSB (Unkle remix) (Island)


Remixeknél mindössze erre a háromra jött értékelhető szavazat, de elmondhatjuk, hogy ez a három pörgött a legtöbbet és jólesően gondolhatunk vissza rá, mekkorákat buliztunk ezeket hallgatva. A Nirvana remix alaposan megosztotta a breakvilágot, sokan nemtetszésüket fejezték ki Freeland bootleg darabjai hallatán, de a közönséget megvette magának velük a szörfös. Az Emit/Collect is a "mindenki játssza, aki teheti" kategória, a trágár Roots Manuva, Shadow, Unkle kollaboráció pedig valóban nagyon komolyra sikeredett.


Az év bulija
1. HMK pres. Believe it or not! @ Olof Palme ház, 2003.11.21 Freq Nasty freq nasty
2. Chi Rec.&Groove.hu presents: Urban Legends @ Olof Palme Ház, 2003.04.30 Adam Freeland, Future Funk Squad
3. Cinetrip/Chi pres. Tipper @ Sziget
4. Chi pres. Adam Freeland @ West Balkán 2003.09.13.
5. Volt Fesztivál - Rennie Pilgrem, Atomic Hooligan, Terry Hogan @ 2003.07.5.


Bulik tekintetében a breakbeat kategóriákat végig fej-fej mellett arató Freq Nasty és Adam Freeland házibajnokságból a raszta került ki győztesen, maga mögé utasítva a Marine Parade főnököt. Harmadik helyre futott be a Szigetes Cinetrip szalmakazal, a Tipperes nappal, negyedik helyen Freeland ingyenbulija a West Balkánból, ahol soha nem látott mennyiségű b-bölcsész ugrált az eredeti Smells Like Teen Spiritre. Ötödiknek futott be a soproni Volt breakbeat napja, Pilgremmel, Atomic Hooligannal és Terry Hogannal, no meg a szervezésben oroszlánrészt vállaló Chi csapattal.
ipcmafia, 2004.02.11

Hozzászólások a cikkhez
dot 2004.-1.2-. 04: 2
2005-re PENDULUM 1. DJ-NEK!!!!!!!!!!!!!!
YamahaXXX 2004.-0.3-. 24: 1
most sikerült első ízben átfutnom a 2003.-as év leg.-jeit és véleményem szerint az eredmények önmagukért beszélnek. Ebben az évben egyetlen nagy bulit, a februári Andy-C.-t sikerült kihagynom, úgyhogy ahhoz nem hasolíthatok semmit! Ennekellenére azt gondolom, -hogy az az ember aki 10 perc alatt 8 lemezt pörget meg, és ráadásul a tömeg, minden egyes felrakott lemeznél "állva tombol"-igenis legyen az év DJ.-je! Mellesleg az év DJ.-je, és az év felvétele megegyezik az angliai eredményekkel...
marka 2004.-0.3-. 16: 1
szép eredmények születtek idén is.
gratula mindenkinek.
m.
songohan 2004.-0.3-. 11: 0
Azért ne keverjük össze az életmű díjat, és a legjobb Dj-nek járó díjat. (Mondjuk díjat nem kapott senki)
Palotai munkássága egyedülálló, és úttörő jellegű, de nem ő a legjobb Dj Magyarországon.
A zene választás, az elég szubjektív dolog, van akinek tetszik, és van akinek nem. Azt, hogy ki a legjobb, szerintem egy objektív szemüvegen át lehet nézni, és az a technika. Jó lemezeket nem olyan nehéz felrakni, mint jól összerakni...
A műsorválasztás fontos, de közel sem elég, főleg akkor, ha a legjobbról van szó.
L.A.S. 2004.-0.3-. 06: 1
Kedves songohan...

Nem tudom, hogy te mit tartasz elsődleges szempontnak eg dj bírálásánál. Ha az Andy C- éhez hasonló percenkénti mixelés tesz valakit jó lemezlovassá, akkor valószínűleg igazad lehet. De ha ezt vennénk, alapul, akkor azt is mondhatnánk, hogy magyarországon, vagy a világon tucatjával szaladgálnak a nagy nevű, ámde gáz dj-k...
Egyáltalán nem mellékes szempont a zenei sokszínűség, a szelektálás, az egyediség sem, sőt.
Nem mellesleg Palotai Zsolt hetente sok száz, ha nem sok ezer embert szórakoztat, mindenki megelégedésére, sőt, sok magyar dj (még a nagyobbak közül is) nem titkolja, hogy még ma is inspiráló hatással van rájuk Zsolt munkássága.
Szerintem gond van az értékítéleteddel.
songohan 2004.-0.3-. 03: 0
Elég különböző az ízlésünk
fugu-5 2004.-0.3-. 02: 1
Songohan, én remélem, hogy sose jön el az az idő, mert a DJ munka nem arról szól, hogy össze tudsz szinkronizálni két lemezt. A lényeg az ízlés - na ez az, ami PZS-nél tényleg megvan.
KAMI 2004.-0.2-. 26: 1
Srácok HOSPITAL az első!!!!
eriksumo 2004.-0.2-. 26: 0
palotai mixtechnikajaval az egvilagon nincs semmi problema.
ib 2004.-0.2-. 25: 0
soha nem attol lesz legjobb a legjobb - ez nem csak a technikarol szol.
songohan 2004.-0.2-. 24: 0
Remélem egyszer eljön az az idő, amikor a legjobb Dj azért lesz legjobb Dj, mert ő kever a legjobban. Aki Palotaira szavazott, az figyelgesse kicsit bulikon, hogy hogy rak...
skullfuck 2004.-0.2-. 21: 0
Hát a legjobb hazai Dj jelöltekkel kapcsolatban azért lenne némi ellenvetésem.
A külföldiekről pedig nem is beszélve ,namind1.

Sp & Scynetic sztem. igazán ügyesen játszanak,és fogalmam sincs hogy ők miért maradtak le innét. --elgondolkodtató-
ciope 2004.-0.2-. 19: 1
az októberi andy cben szerintem pont az csalódott, aki tudta mire képes az illető.
pl én is. bár az év csalódásai közé rakni kicsit erős, de zeneileg fényévekkel a tavaszi mögött volt...
snegiri 2004.-0.2-. 19: 1
asszem egyes eredmenyek azt tukrozik hogy nem csak azok szavaztak, akik forumoznak, hanem egy egeszen kulon kategoria... mondjuk... azok a latogatok, akik felmentek partikepeket nezni es hoppla! meglattak a szavazast es kitoltottek! :D
mert maskepp nem tudnam megmagyarazni hogyan kerult oktoberi andy c az ev csalodasai, es dieselboy az ev legjobb dj-jei koze.... hmmmm :/
Reaper99 2004.-0.2-. 17: 1
Hi sztem az év partyja Bse volt:))!A legnagyobb csalodás Dieselboy mert nem fértünk be:((Helyete A Sides & Mc Fats-re mentünk A38ra és szerintem is a legjobb hely!!
Ja és most hétvégén is komoly volt Wildchild:))
boszme 2004.-0.2-. 17: 1
A BB kategóriából mintha kimaradt volna 1-2 dolog, pld. az év felfedezettje (hazai)
Nálam ez 1értelműen BASE-X, miután +hallgattam azt amit a szolfézsban művelt!!!:-)))
valdi 2004.-0.2-. 16: 0
attol meg elfer ott ahol van nem?
ciope 2004.-0.2-. 15: 2
még egy apróság: az a message tulajdonképp _remix_ nem? akkor most?
chris.su 2004.-0.2-. 15: 1
skc egyebkent Horvatorszagban nyaralt amikor az Undercover Dub-ot irtuk. :D
azer gratula...
911 2004.-0.2-. 14: 1
nem linkelitek be a listan szereploket?sztem 1xerubb lenne ugy megnezegetni pl mien nagy eso volt fields of joy 4en:)
nekem meg megvan a karszallagom hatha jo lesz:P