impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
IPC + Deep pres. Breakage & Equinox
@ Trafo, 2004.10.30
Breakage, Equinox, Panka, Kasnyik
amen professorsEgy hónapnyi várakozás után elérkezett a második IPC és Deep szervezésű klubrendezvény. Igazi zenei csemege volt ez, Breakage és Equinox a papírformát hozták, na és persze az irigylésre méltó lemezeiket sem hagyták otthon.
Érkezzek korán, ez a kis hang motoszkált bennem és ezért fél 11 magasságában be is vette kis csapatunk a trafó kényelmes fotelekkel ellátott erődjét. Némi csalódással vettem tudomásul, hogy elég kevés embernek volt hasonló az észjárása aznap este.

raving madPanka és Kasnyik b2b szettjét semmiképp sem tartottam az első órákban felvezetőnek, a drumfunk sűrűjéből kaptunk tőlük, lazításul néha be-becsusszant például egy Calibre, vagy éppen a 'Racing Green' (volt is nagy meglepődés, majd megőrülés), szettjük végefelé pedig az 'Uprising' az AI-tól, amelyre végleg beindult a tánctér. Nem lenne tiszta a lelkiismeretem, ha nem jegyezném meg azt a tényt, hogy bizony voltak elcsúszások a mixelés terén. Tudom, emberből vagyunk, viszont ez a stílus megköveteli a halálpontos keveréseket. (Egy darabig kiment a monitorhangfal, úgyhogy nem volt könnyű dolguk. - a szerk.)

in actionA klub 2 óra alatt lassacskán feltöltődött, tehát félelmem alaptalan volt. Equinox-ot már ugyanúgy a megtelt tánctér fogadta, mint egy hónapja Cyantific-ékat. Saccperkábé óránként váltották egymást az afrohead Breakage-dzsel. Az idő telt, és világossá vált számomra, hogy bizony mégiscsak warm-up volt a magyarok szettje. Nem volt megállás, súlyosabbnál súlyosabb zenék kerültek elő: régiek, újak, éppen aktuális "anthemek", mint például a 'Cold Fresh Air' nagyon jól sikerült Cyantific remixe, a 'So Mars' vagy a 'Love Thy Brother' (ennek egy újragondolását is hallhattuk) és a Prophecy a Breakage remix-szel együtt. A jövő év első nagy durranásáról, a Bassbin nagylemezéről is felcsendült egy-két track, de nem szenvedtünk hiányt a régebbi, örök darabokban sem ('Metropolis', 'Mother'). Külön emlékezetes marad Mr. Sterling fader-virtuózitása.

Hihetetlenül energikus volt mindkét angol, bőszen bólogattak, ugráltak, légdoboltak a kezükkel, persze szigorúan követve a breakbeat-eket. Öröm volt nézni, hogy mennyire élvezik azt amit csinálnak, de még nagyobb öröm volt hallgatni (kivéve amikor 1-2 lemeznél a basszust csúnyán túltekerték), hiába, hozzá vannak szokva a kinti basszusokádó hangrendszerekhez.

feel goodMíg a már visszatérő vendég, Equinox, a potméter-rángatásával kápráztatott el minket, Breakage jóval szolidabban bánt a mixerrel. Igyekezett íveket vinni a szettjébe, amit nagyon jól eltalált, jár a dícséret neki is. Agyat megtornáztató órák voltak ezek, korán el is fáradtunk, ezért fél négy körül, a beígért delfindzsungel blokk elején jobbnak láttuk ha elkezdünk tömegközlekedni hazafelé. Nem is volt már ez olyan korán, hiszen az óraátállítás megajándékozott minket plusz hatvan perccel.

Akármennyire kritikusan szemlélődök, nem tudok mást mondani, csak azt mint egy hónapja. Minden a helyén volt, tartsátok meg jó szokásotokat srácok, és szervezzetek mindig ilyen jó bulikat nekünk! Az elmúlt két buli nálam már biztosan birtokolja a dobogót az évvégi szavazáson. Folytatás következik november 27-én, ismét a liquid vonalon az Artifical Intelligence-szel.
>> A cikkhez tartozó galéria
mentalien, 2004.11.03

Hozzászólások a cikkhez
mentalien 2004.-1.1-. 06: 1
drumfunknál sztem sokkal jobban kihallható a csúszás, a sűrű dobtémák miatt...
catalyst 2004.-1.1-. 05: 2
"Tudom, emberből vagyunk, viszont ez a stílus megköveteli a halálpontos keveréseket."

Már elnézést, de ezt honnan veszed?
cookie 2004.-1.1-. 05: 1
"Agyat megtornáztató órák voltak ezek, korán el is fáradtunk"

:DDDD