impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
IPC pres. Equinox & 0=0
@ Trafó, 2005.10.29
Equinox, 0=0, Ren, Panka
amenSátánSzinte napra pontosan, egy évvel később, október végén újra ellátogatott Equinox a Trafóba az Ipc-nek köszönhetően, ezúttal Breakage helyett 0=0 volt a társa. Okulva a tavalyi klubestből, nagyjából sejteni lehetett, hogy elég kellemes buliban lesz részünk, de hogy 0=0 magabiztosan túlszárnyalja Equinoxot, arra nem számított senki.
Kalandosan indult az este, ugyanis a fővárosba tartó vonatunk cirka másfél órát késett. A hosszúra nyúlt kényszerszünet, és egy üveg pezsgő után éjfél magasságában sikerült bevenni az erődöt.

reginaEnnek az apró incidensnek köszönhetően Panka szettjéről teljesen, Ren műsoráról pedig félig sikerült lecsúszni. Az informátorok szerint ismét „in medias res” kezdés volt, Panka egy percig nem kímélte a korán érkezőket, és nem volt rest feltenni nekik például régebbi Photek illetve Paradox szerzeményeket. Ren is megállta a helyét, és ahogy már azt a Töréspontos rádióműsoraiban bizonyította számtalanszor, most is egy friss és széles palettáról szelektáló szettet kaptunk tőle. A finomabb Soul:R-os daraboktól egészen a legelvetemültebb drumfunk zenékig mindent hallhattunk tőle.

equinoxA két hölgy felvezetője után következett Equinox, aki sajnos kissé betegen állt a pult mögé, a közönségnek viszont így sem lehetett oka panaszra. A fader virtuóz ismét lenyűgözött mindenkit, maximum a légdobolást hanyagolta, vagyis 0=0 szettjére tartogatta. Drumfunk slágerparádét most is kapott a nagyérdemű, volt Ask me, Cold fresh air rmx és friss dubok, mint például a Dublites Outrage újragondolása, vagy egy régi-új előadó, Dub1 Basement dub című felvétele.

0=0A kanadai fiatal egy elég különleges, távol-keleti hangokkal variáló lemezzel kezdett (Mishko - Distorted stringz), majd gyorsan elmerült a drumfunk sűrűjébe, sőt, néha már breakcore-ba hajló vadulásokkal sokkolta az eddigre már önkívületi állapotba kerülő jelenlévőket. Jónéhányat felvillantott saját kiadójának zenéi közül, de a Synapic Plastic-os megjelenéseken kívül a "mikor jelenik már meg" In your eyes is hallható volt az est folyamán, szolidnak nem mondható tömegreakció kíséretében. A rewindot természetesen megkapta, viszont utána már maga a forrás, vagyis az a lemez került a lejátszóra, amelyből 0=0 samplingelte a szöveget. Amíg Equinox a mixtechnikájával tette emlékezetessé ezt a bulit, tengerentúli barátunk hihetetlen energiájával, pozitív kisugárzásával és őrült szelekciójával tett egy olyan pluszt a szettjébe, amire csak kevesek képesek.

bohAz egyetlen ok, amiért nem nevezhető tökéletesnek a party, az a hangtechnika ismételt gyengélkedése. Egy hónappal ezelőtt hallható volt, hogy egy nagyon kellemes hangcuccot sikerült összehoznia a Trafónak. Ahhoz viszont hogy megfelelően szóljon, nyilván kellene egy technikus is, aki ezen az estén sajnos távol maradt, helyettese pedig korántsem állt a helyzet magaslatán. És itt lép képbe a kanadai csodagyerek, aki még azt is feledtetni tudja produkciójával, hogy recsegnek a hangfalak a basszustól... elképesztő.
>> A cikkhez tartozó galéria
mentalien, 2005.11.27

Hozzászólások a cikkhez
ma06 2005.-1.1-. 28: 0
szep beszamolo! kar h nem tudtam ott lenni argh