impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Marcus Intalex+Calibre
@ Citadella, 2006.04.22
Calibre, Marcus Intalex, Bal, Bratwa
calibreAz őszi, felejthetetlen szettjét követően néhány hónappal csupán, és nagyjából egy év után elrepült ismét hozzánk a liquid funk két kiskirálya, Calibre és Marcus Intalex. A két név már önmagában garancia volt sokak számára, hogy ez bizony az év bulija lesz.
Némi randalírozás után, tizenegy óra magasságában sikerült beesni kis csapatunknak a Citadella panoráma termébe. Az ürességtől kongó terem látványa egy kevéske meglepődést csalt az arcra, de Bal és Bratwa warmup szettje azonnal feledtetni volt képes minden rosszat. Öröm volt hallani, hogy a sok frissesség (Turn The Lights Down, In Love, With All My Heart, stb.) mellett legalább ugyanekkora szerepet kaptak a régiségek, klasszikusok is. Olyan zenék, mint a Manipulate The Universe, Fire and Water vagy a Don't Follow a közelmúltból, megérdemlik, hogy alkalomadtán ismét szerephez jussanak.

A legkorábban érkezőknek viszont sikerült igazi '98-as őskövületeket is elkapni (Kapake - Blue Vibe, Fellowship - Mombassa). Bal pedig újabb szerzeményeit is megvillantotta (Nevada Desert, Rememberance, Fire Engine), érdemes lesz ezentúl dj szettjei mellett a saját zenéire is odafigyelni! Tehát a két magyar sokadjára is bizonyított ügyesen felépített játékukkal, aki érkezését hajnali egyre tervezte, az ezen az estén nagyot hibázott.

calibreNagyjából a meghirdetett időpontban fel is tűnt az alacsony zseni és baseball-sapkás barátja, elsőként Calibre vette birtokába a pultot, hogy kezdetét vehesse az előzőnél kicsit mélyebb, de legalább annyira szórakoztató szett. Ha össze kellene vetni ezt az április végi produkcióját a tavalyival, nagyjából arra a megállapításra lehetne jutni, hogy ez a szett most sokkal inkább nyugisabb, mélyebb zenéket tartalmazott. A tánctéren viszont ebből mit sem lehetett érzékelni, mindenki őrült módjára rázta magát és éppen odatévedő társát. Úgy látszik a harmonikus dallamok és a lötyögős tempó mögött ebben az alstílusban is ott rejlik a dinamika, erő és sebesség.

Calibre szűk másfél órás lemezpörgetése alatt temérdeknyi újdonság csendült fel, melyek pontos címeire, szerzőire esetleg majd csak hónapok múlva derül fény. Nem maradhatott el egy kis ízelítő a közelgő Mistical albumról (Same Old, Ganja), mindkettő meg is kapta a maga rewind-ját. Természetesen a szóló track-ek is kötelezők egy Calibre fellépés során, így volt sok-sok új (Peace Of Mind, Like It Is, Brit Flick) és persze az örök darabok sem hiányozhattak (Mr. Majestik, Hypnotise, Kiya). Mixelés terén újfent korrektül teljesített emberünk, egy-egy keményebb vagy csörömpölősebb zene beszúrásával biztosította a szép számban összegyűlteket, hogy egy percig se lankadjon a figyelmük. Breakage hamarosan a boltokban is kapható LP-jéről szólt a Ruff Dub, de Jonny L segítségével Dominic azt is megmutatta, hogy mi a Hardcore.

calibreAz est következő, és egyben utolsó fellépője a Soul:R főnök, Marcus Intalex, aki maratoni játékába annyi remekművet sűrített, amennyit csak lehet. Elődjéhez képest némileg bulizósabbra vette a figurát, viszont keverés terén sajnos nem mindig állt a helyzet magaslatán. Köszönhető ez a néha magát megmakacsoló Final Scratch-nek. Hiába, a technika ördöge még ezt a party-t sem kerülte el, de az emelkedett hangulatra nem tudott hatást gyakorolni. Marcus kivétel nélkül pörgette az összes utóbbi Soul:R és Revolve:R megjelenést, és megmutatta, hogy a közeljövőben mire számíthatunk tőle, illetve a kiadójától. Sajátok közül szólt az acides, megcsavarós Red 7, a kicsit nyugodtabb Wide Eyes és a Nightlife 3-ról már ismerős Princess Warrior. A rengeteg vadonatúj zene közt Mr. Intalexnél is megfért néhány múltbéli sláger, már idejét sem tudom hogy mikor szólt a 3AM vagy a Put That Women First, sőt aki egy kis brazil soundra vágyott, az is megkapta a magáét (25th Floor VIP, Moments of Lust, stb).

Már jócskán világosban lötyögött a családias társaság mikor egy 9 by 9 remix után, tökéletes zárszóként felcsendült a Bullets, és végleg hazafelé vehette az irányt mindenki. Egy ilyen jól sikerült rendezvény után csakis a "mindenki sajnálhatja, aki nem volt ott" című klisét lehet puffogtatni. Remélhetőleg minél hamarabb megajándékoz minket egy hasonló bulival a Bladerunnaz.

Fotó: SugallaT
>> A cikkhez tartozó galéria
mentalien, 2006.05.10